Lidl Plus -etuohjelman tietosuojaseloste

Syyskuu  2020

 

Kiitos mielenkiinnostasi Lidl Plus -etuohjelmaa kohtaan! 

Lidl Plus on Lidl-yritysryhmän etuohjelma (jäljempänä ”Lidl Plus -etuohjelma” tai ”Etuohjelma”), jonka tarjoaa Saksassa rekisteröity Lidl Stiftung & Co. KG, Stiftsbergstraße 1, 74167 Neckarsulm (jäljempänä ”Lidl Stiftung”, ”me” tai ”meitä”). Lidl Stiftung käsittelee etuohjelmaan tarvittavia tietoja rekisterinpitäjänä, kun etuohjelman toteuttamiseen tarvittavia tietoja kerätään, yhdistetään, analysoidaan ja välitetään muille Lidl-yritysryhmään kuuluville yrityksille. Lidl-yritysryhmään kuuluvat lukuisat kansalliset ja alueelliset maayhtiöt, jotka on listattu erikseen täällä (”yhdessä jäljempänä ”Lidl” tai ”Lidl-yritykset”).

 

Lista sisältää vain ne yritykset, jotka tällä hetkellä kuuluvat Lidl-yritysryhmään. Tulevaisuudessa listaan voidaan lisätä uusia yrityksiä, jos SB Lidl KG omistaa suoraan tai välillisesti osuuksia kyseisestä yrityksestä ja jos se osallistuu kansainvälisen Lidl Plus -etuohjelman tarjoamiseen. 

 

Mikäli nämä Lidl-yritykset vastaanottavat tietoja etuohjelman kautta ja ilmoittavat sinulle Lidlin ajankohtaisista tarjouksista ja kampanjoista, toimivat ne tietosuojalainsäädännön mukaisina rekisterinpitäjinä. 

 

Lidl Stiftungin tietosuojavastaavaan voit olla yhteydessä osoitteeseen: datenschutz@lidl.com.

 

Etuohjelma on suunnattu kuluttajille (jäljempänä ”käyttäjät” tai ”sinä”), jotka haluavat vastaanottaa Lidl Stiftungilta räätälöityjä tietoja Lidl Plus -etuohjelman eduista ja palveluista sekä valittujen yhteistyökumppaneiden ja Lidl-yritysten tuotteista ja palveluista, jotka vastaavat mahdollisimman tarkasti käyttäjän kiinnostuksen kohteita.

 

Lidl Plus -etuohjelman avulla saat monipuolisia, sinulle räätälöityjä palveluja. Tämä tarkoittaa muun muassa sinulle räätälöityjä etuja, osallistumismahdollisuuksia arvontoihin, erikoistarjouksia sekä muita kampanjoita. Riippuen siitä missä maassa ja missä laajuudessa käytät palveluitamme, Lidl Stiftung välittää tietojasi tietyille Lidl-yrityksille palvelujen tarjoamiseksi.

 

1. Mitä henkilötietojasi käsittelemme ja mitä viestintäkanavia käytämme? 


Rekisteröityminen Lidl Plus -etuohjelmaan
Rekisteröitymisen yhteydessä pyydämme sinulta seuraavia asiakastietoja: etunimi, sukunimi, syntymäaika, sähköpostiosoite, matkapuhelinnumero ja lempimyymälä.  Valinnaisia ja vapaaehtoisesti annettavia tietoja ovat lisäksi seuraavat tiedot: sukupuoli, osoite (katu, talon numero, postinumero, kaupunki ja maa). Lempimyymälän määrittämisessä voit halutessasi käyttää mobiililaitteen sijaintipalvelut-toimintoa. 

 

Myymälävierailut
Kun tunnistaudut myymäläkäynnilläsi kassalla, tallennamme tiedot myymälästä, ostamistasi tuotteista, tuotteiden määristä ja hinnoista, käyttämistäsi kupongeista, kuitin loppusummasta, maksutapahtuman ajankohdasta sekä käytetyn maksuvälineen tyypistä. Tallentamalla ostoksesi Lidl-tiliisi voimme toteuttaa kohdassa 2 mainitut käsittelyn tarkoitukset, kuten tarjoamaan sinulle mieltymyksiesi mukaan räätälöityjä etuja ja kampanjoita.    
 
Voit tunnistautua kassalla joko digitaalisen Lidl Plus -kortin tai rekisteröitymisen yhteydessä antamasi matkapuhelinnumeron avulla.

 

Asiakaspalvelu
Kun otat yhteyttä Lidlin asiakaspalveluun, asiakaspalvelumme käsittelee antamiasi tietoja yhteydenottoasi koskevan asian käsittelemiseksi. 

 

Lidl Plus -sovelluksen käyttö
Käyttäessäsi Lidl Plus -sovellusta keräämme tiedon myymälästä, jossa käyt ostoksilla. Lisäksi keräämme tiedot katsotuista ja aktivoiduista kupongeista, ilmoitusasetuksistasi, käyttämistäsi toiminnallisuuksista ja kampanjaosallistumisista, sekä valitsemastasi lempimyymälästä. Lisäksi käsittelemme asiakasnumeroasi, tietoja käyttämäsi laitteen käyttöjärjestelmän versiosta, laitetunnisteesta, järjestelmän kielestä ja valitsemastasi maasta sekä käyttämäsi sovelluksen versiosta. Kirjautumistietojasi kerätään ja käsitellään kirjautumisen suorittamista varten. Kirjautumistietosi tallennetaan sovellukseen salattuna uloskirjautumiseesi saakka, jotta sinun ei tarvitse kirjautua sisään sovellukseen joka kerta sen avatessasi.

 

Voit halutessasi tallentaa digitaaliset kuitit suoraan laitteellesi tai välittää ne viestisovelluksien avulla eteenpäin, jos annat sovellukselle luvan käyttää kuva-/mediatietojasi. Mobiililaitteesi kameraa voidaan käyttää QR-koodin muodossa olevien kuponkien skannaamiseen, jos olet hyväksynyt tämän toiminnon.

 

Osana sovellusta laadimme sovelluksen sisäisiä kyselyitä  ja keräämme tietoja ostokäyttäytymisestäsi, sovelluksen käytöstäsi sekä henkilökohtaisista kiinnostuksen kohteistasi.

 

Käyttötottumusten analysointi / Evästeet
Käyttäessäsi sovellusta luomme käyttöprofiileja tilastollisia analyyseja ja tarpeisiin perustuvaa suunnittelua varten sekä kohdistamme ne mahdollisuuksien mukaan asiakasprofiiliisi tietoihin, kuten sähköpostiosoitteeseesi tai asiakasnumeroosi. Keräämme ja käytämme näitä tietoja vain jos olet antanut siihen suostumuksesi (katso myös tämän tietosuojaselosteen kohta 2). Tämä koskee myös seuraavia palveluita tai palveluntarjoajia:

 

Adjust
Käytämme Lidl Plus -sovelluksessa Adjust GmbH -yhtiön tarjoamaa Adjust-analytiikkatyökalua. Kun Lidl Plus -sovellus asennetaan, Adjust tallentaa muun muassa Lidl Plus -sovelluksesi asennus- ja tapahtumatiedot (esim. sovelluksen tai asiakastilin käyttöön liittyvät tiedot). Tietojen perusteella voimme ymmärtää, miten toimit sovelluksessamme. Tämän ansiosta voimme analysoida ja parantaa mobiilimainoskampanjoitamme. Analysoinnin toteuttamiseksi Adjust käyttää IDFA-mainontatunnusta (Identifier for Advertising = iOS-laitteiden mainontatunnus) tai Android-mainontatunnusta, IP-/MAC-osoitetta, HTTP-otsikkoa sekä laitteesi yksilöivää tunnistetta (lisäksi: käytön ajankohta, maa, kieli, paikalliset asetukset, käyttöjärjestelmä ja sen versio sekä sovellusversio). Lisäksi Adjust käsittelee käyttäjän laite- ja verkkoaktiviteettitietoja sekä sovellus- ja tapahtuma -tokeneita. Näitä tietoja käsitellään pseudonymisoidussa muodossa. Voit koska tahansa nollata tai poistaa IDFA- tai Android-mainontatunnuksen käytön laitteesi asetuksista. 

 

Adjust välittää nämä tiedot myös palveluntarjoajillemme Google LLC:lle, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA (”Google”) ja Facebook Inc:lle, 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025    (”Facbook”). Jos Google ja Facebook voivat käyttää näitä tietoja tunnistaaksesi sinut, ne toimittavat tietoa siitä, mikä mainoskampanja toi sinut App Storeen ja miten toimit siellä (erityisesti latasitko sovelluksen vai peruutitko sen, tai muita vastaavia tietoja). Adjust käyttää näitä tietoja luodakseen anonyymeja tilastoja, joiden avulla kykenemme seuraamaan yksittäisten mainoskampanjoidemme menestystä. 

 

Google Firebase
Sovelluksessa käytetään seuraavia Googlen (”Firebase”) analysointiohjelmia muun muassa sovelluksen käytön analysoimiseksi: A/B Testing, Analytics, Cloud Messaging, Crashlytics, Dynamic Links, In-App Messaging, Performance, Predictions ja Remote Config. Kun asennat Lidl Plus -sovelluksen, Firebase kerää tiedot siitä milloin ja kuinka kauan sovellusta on käytetty, mitä sovelluksen sivuja on avattu, mitä toimintoja on klikattu ja mitä sisältöjä on näytetty. Tämän ansiosta voimme ymmärtää, miten sovellustamme käytetään. Lisäksi käyttötietojen perusteella voimme jatkuvasti kehittää sovellustamme ja osoittaa sinulle entistä relevantimpia etuja/palveluita. Lisäksi kykenemme suorittamaan useita sovellustestejä samanaikaisesti ja kehittämään sovellusta tietojen perusteella edelleen. 

 

Tämän analysoinnin toteuttamiseksi Firebase käyttää asiakasnumeroasi rekisteröitymisesi jälkeen. 

 

Löydät lisätietoja Google Firebaseen liittyvästä henkilötietojen käsittelystä Google Firebase -sivustolta

 

Google Maps
Mikäli käytössäsi on laite, jossa on Android-käyttöjärjestelmä, sinun on mahdollista käyttää tässä sovelluksessa Google Mapsin toimintoja ja sisältöjä. Näin interaktiiviset kartat voidaan näyttää suoraan sovelluksessa ja sinulla on mahdollisuus käyttää karttatoimintoa löytääksesi esimerkiksi Lidl-myymälät alueellasi. Google Mapsin käyttäminen on oikeutetun etumme mukaista etujen miellyttävän esittelyn ja sovelluksessa esitettyjen paikkojen löytämisen helpottamiseksi. Tähän perustuu yleisen tietosuoja-asetuksen mukainen oikeutettu etumme (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta).

 

Google Mapsin toimintojen käyttämiseksi on välttämätöntä käsitellä IP-osoitetta internet-viestinnän puitteissa. Tämä tietojen käsittely tapahtuu yleensä Googlen palvelimilla Yhdysvalloissa. Me emme voi käytännössä vaikuttaa Google Mapsin tietojenkäsittelyyn. Lisätietoja Google Mapsin suorittaman tietojenkäsittelyn tarkoituksesta ja laajuudesta löydät palveluntarjoajan tietosuojaselosteesta. Sieltä saat myös lisätietoja oikeuksistasi rekisteröitynä sekä asetuksista yksityisyytesi suojaamiseksi. Google Maps -palveluntarjoajan osoite ja tietosuojaseloste: Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland, https://www.google.com/policies/privacy/ Additional terms of use for Google Maps / Google Earth on saatavilla osoitteessa https://maps.google.com/help/terms_maps.html.

 

Salesforce
Mikäli käytät sovelluksemme “Ohjeita”-osiota, palveluntarjoajamme salesforce.com Germany GmbH, Erika-Mann-Str. 31, 80636 Munich (”Salesforce”) käyttää evästeitä. Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka tallennetaan laitteellesi, kun käytät ”Ohjeita”-osiota. Salesforce käyttää kahden tyyppisiä evästeitä: teknisesti välttämättömiä, joita ilman toiminnallisuuden käyttö olisi rajoitettua, sekä analyyttisiä evästeitä.

 

Teknisesti välttämättömät evästeet:
Seuraavat välttämättömät evästeet auttavat tekemään ”Ohjeita”-osiosta käytettävän sovelluksessa. Tämä osio ei voi toimia kunnolla ilman näitä evästeitä.

 

NimiTarjoajaTarkoitusSäilytysaika

Tyyppi

renderCtxSalesforceKäytetään pyydettyjen sivujen ja sisällön toimittamiseen käyttäjän navigoinnin perusteella.Istuntoeväste. Poistetaan automaattisesti osion sulkemisen jälkeen.HTTP Cookie
pctrkSalesforce

Käytetään osion katselukertojen laskemiseen.

Istuntoeväste. Poistetaan automaattisesti osion sulkemisen jälkeen.HTTP Cookie
force-streamSalesforceKäytetään reitittämään  palvelinpyyntöjä Salesforce-infrastruktuurissa ”Sticky Session” -istunnoille.3 tuntiaHTTP Cookie
sfdc-streamSalesforceKäytetään reitittämään  palvelinpyyntöjä Salesforce-infrastruktuurissa ”Sticky Session” -istunnoille.3 tuntiaHTTP Cookie
force-proxy-streamSalesforceKäytetään kohdistamaan asiakkaan pyynnöt relevanteille proxy-palvelimille.3 tuntiaHTTP Cookie

 

Nämä analyyttiset evästeet mahdollistavat palveluntarjoajamme tilastotiedot ”Ohjeita”-osion käytöstä räätälöidäksesi sen sinun tarpeisiisi. Käytämme seuraavia analyyttisiä evästeitä:

 

NimiTarjoajaTarkoitusSäilytysaikaTyyppi
BrowserIdSalesforce

Käytetään selaimen istuntojen / käyntien lokitukseen sisäisiä tuoteanalyyseja varten.

1 vuosiHTTP Cookie

 

Salesforcen evästeet eivät tallenna suoraan yksittäiseen henkilöön yhdistettäviä tietoja. Ne kuitenkin käyttävät laitteesi yksilöivää tunnistetta (mukaan lukien muut tekniset tiedot, kuten IP-osoite, käyttöjärjestelmä, internet-palveluntarjoaja jne.) Kaikki tietojen käsittely sovelluksen “Ohjeita”-osiota käytettäessä tapahtuu Euroopan Unionissa sijaitsevilla Salesforcen palvelimilla.

 

Opt-Out
Mikäli  haluat peruuttaa seurantaan antamasi suostumuksen, voit rekisteröitymisen jälkeen milloin tahansa estää seurannan laitteellasi jatkossa menemällä sovelluksessa kohtaan ”Lisää” à ”Oikeudelliset tiedotteet” à ”Tietojen jakaminen”. 

 

Uutiskirje / push-ilmoitukset / tekstiviestit
Keräämme uutiskirjeisiin ja  push-ilmoituksilla tai tekstiviestitse sinulle lähettämiimme ilmoituksiin liittyviä käyttötietoja. Tallennamme nämä tiedot ja kohdistamme ne mahdollisuuksien mukaan henkilökohtaiseen tiliisi, sähköpostiosoitteeseesi tai asiakasnumeroosi. Tallennamme tiedot viestin avaamisen ajankohdasta, valitsemistasi linkeistä, klikkaamistasi alueista, valitsemistasi tuotteista sekä käytön ajasta, kestosta ja tiheydestä.

 

Keräämme ja käytämme näitä tietoja vain, jos olet antanut tähän suostumuksesi (katso myös tämän tietosuojaselosteen kohta 2).

 

Erityiset henkilötietoryhmät
Edellä esitettyyn henkilötietojen analysointiin ei sisälly EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen 9 artiklan 1 kohdan mukaisia erityisiin henkilötietoryhmiin lukeutuvia arkaluonteisia henkilötietoja (kuten esimerkiksi terveydentilaan tai uskonnolliseen vakaumukseen liittyviä tietoja). 

 

2. Mitä tarkoituksia varten ja millä oikeudellisella perusteella käsittelemme henkilötietojasi? 

 

Keräämme kohdassa 1 mainittuja tietoja pystyäksemme tarjoamaan sinulle Lidl Plus -etuohjelman palveluita. 

 

Viestintä, tunnistaminen ja asiakasprofiilin suojaaminen 
Käytämme rekisteröitymisen yhteydessä keräämiämme perustietoja viestiäksemme kanssasi ja  määrittääksemme yhteyden ostostesi ja käyttäytymisesi sekä asiakasprofiilisi välille.

 

Jos annat suostumuksesi sijaintipalveluiden käyttöön sovelluksen käytön yhteydessä tai mobiililaitteesi asetuksissa (”Sijainti” -> ”Salli sijainnin käyttö”), käytämme tätä toimintoa kyetäksemme tarjoamaan sinulle sijaintisi perusteella kohdennettuja palveluita. Erityisesti ”myymälähaku”-toiminnon yhteydessä käsittelemme GPS:ään ja verkkoon perustuvia sijaintitietojasi, jotta voimme osoittaa sinulle lähinnä olevan myymälän. Me emme tallenna sijaintitietoja. 

 

Rekisteröitymisen yhteydessä pyydämme muun muassa tietoa syntymäajastasi (ks. kohta 1 yllä). Sinun tulee olla vähintään 18-vuotias osallistuaksesi Lidl Plus -etuohjelmaan (ks. osallistumisehtojen kohta 2). Lisäksi tiettyjen tuotteiden mainontaan liittyy rajoituksia nuorten suojelemiseksi. Esimerkiksi alkoholijuomia koskevaa mainontaa ei saa kohdistaa lapsille tai nuorille. 

 

Käytämme sähköpostiosoitettasi erityisesti suojataksemme sinua kolmansien osapuolten luvattomalta pääsyltä lähettämällä sinulle sähköposti-ilmoituksen, jos Lidl Plus -sovellukseen esimerkiksi kirjaudutaan laitteelta, jolla ei ole aiemmin kirjauduttu sovellukseen.

 

Tämä tietojen käsittely perustuu niihin  oikeudellisiin säännöksiin, jotka sallivat meidän  käsitellä henkilötietoja siltä osin kuin se on tarpeen palvelun käyttämiseksi tai sopimuksen täytäntöönpanemiseksi (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta), ja koska meillä on oikeutettuun etuun perustuva intressi tehdä sovelluksen käytöstä mahdollisimman helppoa ja tehokasta (yleinen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta).

 

Jos lähetät meille pyynnön sovelluksessa olevan yhteydenottolomakkeen kautta, tallennamme ja käytämme antamiasi tietoja käsitelläksemme pyyntösi parhaalla mahdollisella tavalla. Yhteydenottolomakkeella antamiesi tietojen käsittely perustuu sopimuksen täytäntöönpanoon (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta).

 

Jakelualueiden optimointi
Mikäli toimitat meille osoitetietosi, käytämme niitä suoramainoslehtemme jakelualueen tunnistamiseen ja optimointiin, jonka avulla kykenemme vähentämään suoramainoslehden jakeluhävikkiä ja toteuttamaan kohdennetumpaa mainontaa. Osoitetietojen antaminen on vapaaehtoista. Käsittelemme näitä tietoja jakelualueiden optimointia koskevan oikeutetun etumme perusteella (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta).

 

Sinua kiinnostavien tuotteiden tunnistaminen  ja online-tarjouksiemme optimointi
Haluamme oppia tuntemaan sinut paremmin Lidl Plus -asiakkuutesi kautta, jotta voimme tarjota sinulle henkilökohtaisia etuja ja toteuttaa kohdennettuja asiakaskyselyitä. Tätä varten selvitämme ensin sen, mitkä tuotteet, kampanjat ja palvelut saattavat olla mielenkiintoisia ja osuvia sinulle. Kun tiedämme tämän, voimme esimerkiksi kiinnittää huomiotasi suosikkituotteitasi koskeviin alennuskampanjoihin, tarjota erityisetuja ja ilmoittaa kohdistetusti sinua kiinnostavista Lidl Plus -eduista osana valikoimakampanjoita.

 

Tätä tarkoitusta varten keräämme, käsittelemme ja käytämme henkilökohtaisia tietoja ostoskäyttäytymisestäsi. 

 

Keräämämme henkilötiedot voivat soveltua sinua kiinnostavien tuotteiden tunnistamiseen. Tämä koskee kaikkia kohdassa 1 mainittuja tietoja.

 

Myös muut yllä mainitut tiedot voivat kuitenkin kertoa meille jotain niistä tuotteista, joista olet kiinnostunut tai jotka saattavat kiinnostaa sinua. Tätä varten  tunnistamme mahdollisen yhteyden yhden tai useamman henkilötiedon ja sinua kiinnostavan tuotteen välillä. Käytämme matemaattis-tilastollisia menetelmiä tämän yhteyden tunnistamiseksi. Tätä tarkoitusta varten vertaamme henkilötietojasi muiden asiakkaiden tietoihin. Tämän vertailun perusteella voimme päätellä, mitkä muut tuotteet ja kampanjat, joista muut asiakkaat, joilla on samanlaisia kiinnostuksen kohteita, voivat kiinnostaa myös sinua. 

 

Tämä tietojen käsittely perustuu niihin  oikeudellisiin säännöksiin, jotka sallivat meidän  käsitellä henkilötietoja siltä osin kuin se on välttämätöntä palvelun käyttämiseksi tai sopimuksen täytäntöönpanemiseksi (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta), ja koska meillä on oikeutettu etu kohdistaa etumme sinulle kiinnostusten kohteidesi mukaisesti (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta).

 

Käyttöprofiili voi sisältää myös tietoja, jotka olemme lukeneet päätelaitteeltasi. Näissä tapauksissa käsittelemme henkilötietojasi antamasi suostumuksen perusteella (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta). Tämä koskee yllä kuvattua tietojen käsittelyä ”Käyttötottumusten analysointi” ja ”Uutiskirje / push-ilmoitukset / tekstiviestit” -otsikoiden alla.

 

Lisätäksemme profiilista saatavien tietojen lisäarvoa, käytämme näitä tietoja myös Lidl Plus -sovelluksen ja muiden online-palveluidemme optimoimiseksi, edellyttäen, että antamasi suostumus kattaa tämän. Tietojen käsittely tähän tarkoitukseen perustuu vastaavasti antamaasi suostumukseen perusteella (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta).

 

Tiedottaminen ja markkinointi 
Mikäli olet antanut suostumuksesi, Lidl-yritysryhmään kuuluvat maayhtiöt tiedottavat sinulle sähköisesti (esimeriksi sähköpostitse tai tekstiviestillä) ja/tai postitse heidän valikoimaansa kohdistuvista kampanjoista ja eduista ja kutsuvat sinut osallistumaan asiakaskyselyihin.

 

Voimme olla sinuun tällä tavoin yhteydessä, koska olet antanut meille nimenomaisen suostumuksesi (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta).

 

Paikkaan ja aikaan liittyvä mainonta 
Käsittelemme ja käytämme henkilökohtaisia tietoja ostostesi paikasta ja ajankohdasta lähettääksemme sinulle aikaan ja paikkaan perustuvaa mainontaa esimerkiksi push-ilmoituksilla tai tekstiviestitse. Esimerkiksi jos tavanomainen ostospäiväsi on lauantai, voimme ilmoittaa sinulle kyseisenä viikonpäivänä käytettävissä olevista erityisistä eduista. Lisäksi voimme lähettää sinulle aluekohtaisia etuja, jos ilmoitat meille, millä alueella yleensä käyt mieluiten ostoksilla.

 

Push-ilmoitukset ovat viestejä, jotka lähetetään sovelluksesta laitteesi ilmoitus-osioon. Sovellus hyödyntää push-ilmoituksia, mikäli olet antanut suostumuksesi push-ilmoitusten vastaanottamiseen sovelluksen asentamisen yhteydessä tai milloin tahansa sovelluksen käytön aikana laitteesi asetuksista. Voit poistaa push-ilmoitukset käytöstä milloin tahansa. 

 

Jos analysoimme ostoksesi paikan ja ajan, on käsittely välttämätöntä palvelun käyttämiseksi tai sopimuksen täytäntöönpanemiseksi (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta), ja meillä on oikeutettuun etuun perustuva intressi kohdentaa etumme parhaalla mahdollisella tavalla ajan ja paikan perusteella (tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta).

 

Asiakaspyyntöjen käsittely
Kun otat yhteyttä asiakaspalveluumme, käsittelemme antamiasi henkilötietoja luot­ta­muk­sellisesti. Käytämme tietojasi yksinomaan pyyntösi käsittelemiseksi.

 

Tietojen käsittelyn oikeusperuste on oikeutettu etumme (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta) tai sopimuksen täytäntöönpano (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta). Meidän ja sinun samanaikainen (oikeutettu) etu tähän tietojen käsittelyyn perustuu tavoitteeseemme vastata kysymyksiisi, ratkaista mahdolliset ongelmat ja siten ylläpitää ja edistää tyytyväisyyttäsi asiakkaana tai palvelumme käyttäjänä. 

 

Sovelluksen tarjoaminen
Käsittelemme sovelluksen käytön aikana kerättyjä tietoja, jotta sovelluksemme voi toimia kunnolla. Tarvitsemme näitä tietoja erityisesti, jotta sovellus voi tallentaa haluamasi asetukset, kuten maan ja kielen, jotta voimme nopeasti ratkaista tekniset ongelmat ja jotta saat pääsyn sovelluksen tiettyihin osiin. Tietoja ei käytetä käyttöprofiilien luomiseen.

 

Tietojen käsittelyn oikeusperuste välttämättömien teknologioiden käyttämiseksi tähän tarkoitukseen on sopimuksen täytäntöönpano (yleinen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta), eli käsittelemme tietojasi palvelumme tarjoamiseksi sopimuksen täytäntöönpanon aikana.

 

3. Kenelle välitämme henkilötietojasi?

 

Välitämme henkilötietojasi kolmansille osapuolille seuraavasti:

 

Käytämme tietojesi käsittelyssä osittain palveluntarjoajia. Valitsemme käytettävät yritykset huolellisesti ja sovimme käsittelystä kirjallisesti. Yritykset noudattavat meidän sitovia ohjeitamme ja valvomme tietojen käsittelyä ennen käsittelyn alkamista ja säännöllisesti tämän jälkeen. Nämä yritykset eivät käytä henkilötietojasi omiin tarkoituksiinsa. 

 

Tässä yhteydessä välitämme tietojasi sellaisille vastaanottajille, jotka

 

- tarjoavat käyttöömme tallennuskapasiteettia, tietokantajärjestelmiä tai muuta vastaavaa
- tarjoavat teknistä tukea ja 
- neuvovat meitä markkinoinnin teknisissä kysymyksissä

 

Kansainvälisen Lidl-yritysryhmän (ks. kohta 1 yllä) sisällä välitämme antamiasi tietoja tuotemieltymyksistäsi sille kansalliselle Lidl-maayhtiölle, joka vastaa sinulle kohdennetun sisällön tarjoamisesta. 

 

Antamasi tiedot voidaan välittää Lidl-yritysryhmän yrityksille, jos pyyntösi käsittely asiakaspalvelun kautta niin vaatii. Lisäksi voi olla tarpeen, että välitämme otteita pyynnöstäsi esimerkiksi tavarantoimittajille tuotekohtaisissa kysymyksissä pyyntösi käsittelemiseksi.

 

Emme missään tilanteessa luovuta henkilötietojasi muille Lidl-yritysryhmän ulkopuolisille yrityksille, jotka haluaisivat käyttää tietojasi suoramarkkinointitarkoituksiin. 

 

Edellä mainittujen tiedonsiirtojen johdosta tietojasi voidaan käsitellä Euroopan talousalueen ulkopuolisissa maissa (kolmansissa maissa). Kaikissa kolmansiin maihin kohdistuvissa tietojen siirroissa noudatetaan sovellettavaa tietosuojalainsäädäntöä.  Sikäli kuin Euroopan komissio ei ole vahvistanut, että kolmannessa maassa taataan riittävä tietosuojan taso, varmistamme asianmukaisilla suojatoimilla tietojesi asianmukaisen suojan. Tämä voidaan tehdä esimerkiksi käyttämällä tietojenkäsittelysopimuksia, jotka sisältävät Euroopan komission vahvistamat mallisopimuslausekkeet,  jotka tarjoavat riittävät takeet komission päätösten mukaisesti (luettavissa täällä)

 

Yllä kohdassa 1 ”Käyttötottumusten analysointi / Evästeet” kuvattu tietojen käsittely sekä alla kohdassa 10 ”Evästeet” kuvattu tietojen käsittely johtaa tietojen siirtoon Googlen ja Facebookin palvelimille. Osa näistä palvelimista sijaitsee Yhdysvalloissa. 

 

4. Miten varmistamme henkilötietojesi luottamuksellisuuden?

 

Varmistaaksemme henkilötietojesi luottamuksellisuuden tietojen käsittelyyn osallistuvat työntekijämme eivät saa kerätä, käsitellä tai käyttää henkilötietoja luvattomasti. Huolellisesti valitsemamme  ja tietosuoja-asioihin perehtyneet työntekijämme sitoutuvat työsuhteen alussa salassapitovelvollisuuteen. Tämä velvollisuus on voimassa myös työsuhteen päättymisen jälkeen.

 

5. Kuinka varmistamme henkilötietojesi turvallisuuden?

 

Tietojesi turvallisuus on meille erittäin tärkeää. Siksi ylläpidämme teknisiä ja organisatorisia toimenpiteitä henkilötietojesi suojaamiseksi, erityisesti tietojen siirtoon liittyviltä riskeiltä sekä kolmansien osapuolten luvattomalta pääsyltä tietoihin. Näitä toimenpiteitä päivitetään säännöllisesti.

 

6. Kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi?

 

Poistamme tai anonymisoimme henkilötietosi heti sen jälkeen, kun niitä ei enää tarvita edellä olevissa kappaleissa esitettyihin tarkoituksiin. Lähtökohtaisesti säilytämme henkilötietosi niin kauan kuin osallistut Lidl Plus -etuohjelmaan. Mikäli et käytä sovellusta aktiivisesti 24 kuukauden aikana, ilmoitamme sinulle tietojesi tulevasta poistamisesta. Tässä tapauksessa voit vastustaa poistoa avaamalla sovelluksen uudelleen. 

 

Säilytämme matkapuhelinnumerosi 6 kuukauden ajan osallistumisesi päättymisestä, jotta voimme välttyä virheellisiltä uudelleenrekisteröitymisiltä. Kaikki muut tiedot poistetaan 72 tunnin kuluessa siitä, kun olet ilmoittanut lopettavasi asiakkuutesi Lidl Plus -etuohjelmassa. Näiden 72 tunnin aikana voit palauttaa asiakastilisi kirjautumalla uudelleen sisään. Tällöin tietojen poistoprosessi keskeytyy. Jos meidän tulee säilyttää tietojasi kauemmin lakisääteisten säilytysaikojen vuoksi tai oikeudellisiin vaateisiin varautumiseksi, puolustamiseksi tai täytäntöönpanemiseksi, säilytämme  tietosi tietosuojaoikeudellisten määräysten puitteissa Lidl Plus -asiakkuutesi päättymisen jälkeen niin kauan kuin lainsäädäntö sitä edellyttää tai säilyttäminen on tarkoitusten toteuttamiseksi tarpeen. 

 

Ottaessasi yhteyttä asiakaspalveluumme, kaikki meille toimittamasi henkilötiedot poistetaan tai anonymisoidaan 90 päivän kuluessa lopullisen vastauksen antamisesta. Kokemuksemme on osoittanut, ettei vastauksiamme koskevia kyselyitä pääsääntöisesti esiinny 90 päivän jälkeen. Mikäli käytät oikeuksiasi rekisteröitynä henkilötietojasi säilytetään 3 vuoden ajan siitä, kun olemme toimittaneet sinulle lopullisen vastauksemme, jotta voimme osoittaa, että olemme toimittaneet sinulle asianmukaiset tiedot ja täyttäneet lainsäädännön asettamat vaatimukset.

 

7. Mitä oikeuksia sinulla on tietojesi käsittelyyn liittyen?

 

Sinulla on pyynnöstä oikeus saada yleisen tietosuoja-asetuksen 15 artiklan mukaiset tiedot siitä, mitä tietoja käsittelemme sinusta (kuten tieto tallennetuista henkilötiedoista, vastaanottajat tai vastaanottajaryhmät joille tietojasi on siirretty sekä tiedot käsittelyn tarkoituksista). Saat nämä tiedot luonnollisesti maksutta. 

 

Sinulla on myös oikeus vaatia virheellisten tietojen korjaamista tai oikaisua sekä henkilötietojesi poistamista, käsittelyn rajoittamista ja tietojesi siirtämistä lainsäädännöllisten edellytysten täyttyessä.

 

Lisäksi sinulla on oikeus tehdä valitus toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle. 

 

Mikäli tietojen käsittely perustuu yleinen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan mukaiseen oikeutettuun etuun, tai jos tietoja käsitellään suoramarkkinointitarkoituksiin, sinulla on oikeus vastustaa käsittelyä. 

 

Jos olet antanut suostumuksesi, voit peruuttaa sen milloin tahansa suoraan laitteesi asetuksista kohdasta ”Asetukset” -> ”Ilmoitukset” (voit suoraan hallita yksittäisiä ilmoituskanavia) tai sovelluksen kautta kohdassa ”Ohjeita” -> ”Ota yhteyttä!”. Voit myös olla yhteydessä asiakaspalveluun yhteydenottolomakkeella. Huomaathan, ettet voi enää käyttää kaikkia Lidl Plus -etuohjelman etuja täydessä laajuudessaan suostumuksen peruuttamisen jälkeen. 

 

Mikäli haluat peruuttaa antamasi suostumuksen sovelluksen/Lidl-tilisi käytön analysointiin, voit hallinnoida asetuksiasi sovelluksessa kohdasta ”Lisää” à ”Oikeudelliset tiedotteet” à ”Tietojen jakaminen”. Mikäli peruutat suostumuksesi sovelluksen/Lidl-tilisi käytön analysointiin, voit käyttää ainoastaan palvelumme perustoimintoja. Tällöin voit silti tarkastella tietoja tuotteistamme, mutta et voi hyödyntää alennuksia, etuja tai lunastaa kuponkeja.

 

8. Ei velvollisuutta tietojen antamiseen

 

Sinulla ei ole velvollisuutta antaa meille tässä tietosuojaselosteessa mainittuja tai sovelluksessa erikseen merkittyjä vapaaehtoisia tietoja. Ilman näitä tietoja emme kuitenkaan pysty tarjoamaan sinulle kyseisiin tietoihin perustuvia Lidl Plus -etuohjelman palveluita. 

 

9. Voimmeko muuttaa tietosuojaselostetta?

 

Tietosuojaselosteen muuttaminen voi olla tarpeen lainsäädäntöä koskevien muutosten tai Lidl Plus -etuohjelmaan liittyvien olosuhteiden muutosten vuoksi. Jos henkilötietojen keräämisen, käsittelyn tai käytön tarkoitukset tai rekisterinpitäjä ja vastaanottajaryhmät muuttuvat, ilmoitamme asiasta sinulle ja pyydämme tarvittaessa suostumuksesi.  

 

10. Lidl-tilin käyttöön liittyvät erityisominaisuudet

 

Tietojen käsittelyn tarkoitus / oikeusperuste:

 

Jotta voimme tarjota sinulle parhaan mahdollisen käyttökokemuksen, tallennamme henkilötietosi pysyvästi salasanalla suojattuun Lidl -tiliin Lidl-yritysryhmän online-tarjouksia varten. Kun asiakastili on kerran luotu, sinun ei enää tarvitse syöttää henkilötietojasi uudelleen osana käyttöönottoprosessia.

 

Tästä eteenpäin Lidl-tiliäsi voidaan käyttää kaikkien Lidl-yritysryhmän liitännäistarjousten kanssa ilman erillistä rekisteröintiä tai yksityiskohtaisten käyttäjätietojen uudelleen syöttämistä. Rekisteröitymisen jälkeen sinulle on myös mahdollisuus poistaa tilauksesi yksittäisistä palveluista. Lisäksi voit tarkastella ja muuttaa asiakastilillesi tallennettuja henkilötietojasi milloin tahansa. Asiakastilin luomiseksi sinun on annettava valitsemasi salasana. Tätä salasanaa yhdessä sähköpostiosoitteesi tai matkapuhelinnumerosi kanssa käytetään Lidl-tilillesi kirjautumiseen.

 

Tietojen käsittelyn perustuu meidän ja sinun välisen sopimuksen täytäntöönpanoon (yleinen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta).

 

Evästeet

 

Evästeitä käytetään Lidl-tiliä käytettäessä. Käytämme kahden tyyppisiä evästeitä: teknisesti välttämättömiä evästeitä, joita ilman Lidl-tilin toiminnallisuus olisi rajoitettu, ja valinnaisia, analyyttisiä evästeitä.

 

Teknisesti välttämättömät evästeet:

 

Seuraavat välttämättömät evästeet auttavat tekemään Lidl-tilin verkkosivustosta käytettävän mahdollistamalla perustoiminnot, kuten navigoinnin sivustolla ja pääsyn verkkosivuston suojatuille alueille. Verkkosivusto ei voi toimia kunnolla ilman näitä evästeitä.

 

NimiTarjoajaTarkoitusSäilytysaikaTyyppi
.AspNetCore.Identity.ApplicationLidl

Välttämätön eväste, jonka palvelinsovellus (identity server application) asettaa Asp.Net-identiteetin käyttämiseksi.

Istuntoeväste. Poistetaan automaattisesti osion sulkemisen jälkeen.

HTTP Cookie

culturelidlplusclient

LidlVarmistetaan, että kyseisen alustan oikeudelliset tiedotteet esitetään oikealla kielellä.

Istuntoeväste. Poistetaan automaattisesti osion sulkemisen jälkeen.

HTTP Cookie

idsrv.sessionLidlEväste, jota Identity Server -kehys käyttää asiakaspuolen istunnon seurantaan varmistaakseen, että käyttäjän istunto ei ole muuttunut hänen kirjautuessaan sisään.

Istuntoeväste. Poistetaan automaattisesti osion sulkemisen jälkeen.

HTTP Cookie

.AspNetCore.Antiforgery.#

LidlVälttämätön eväste, jota käytetään Cross-Site Request Forgery (CSRF) hyökkäysten estämiseksi.

Istuntoeväste. Poistetaan automaattisesti osion sulkemisen jälkeen.

HTTP Cookie


Analyyttiset evästeet:
Nämä analyyttiset evästeet mahdollistavat tilastojen luomisen palvelumme käytöstä, jotta voimme räätälöidä sen vastaamaan sinun tarpeitasi. Käytämme seuraavia analyyttisiä evästeitä:

 

NimiTarjoajaTarkoitusSäilytysaikaTyyppi
_dc_gtm_UA-# [x2]GoogleGoogle Tag Manager käyttää tätä ohjaamaan Google Analytics -komentosarjan lataamiseksi.Istuntoeväste. Poistetaan automaattisesti osion sulkemisen jälkeen.HTTP Cookie
_ga [x4]GoogleUniikki tunnistusnumero, jota käytetään sivuston käyttöä koskevien tilastojen luomisessa.1 päiväHTTP Cookie
gat [x4]GoogleGoogle Analytics käyttää tätä pyyntöjen määrän rajoittamiseen.1 päivä

HTTP Cookie

gid [x4]GoogleUniikki tunnistusnumero, jota käytetään sivuston käyttöä koskevien tilastojen luomisessa.1 päivä

HTTP Cookie

collectGoogleKäytetään lähettämään Google Analyticsille tietoja laitteesta ja vierailijan käyttäytymisestä. Taltioi vierailijan eri laitteiden ja markkinointikanavien välillä.Istuntoeväste. Poistetaan automaattisesti osion sulkemisen jälkeen.

HTTP Cookie

 

Kolmansien osapuolten tekniikat (luotetut kumppanit):

 

Lidl-tili käyttää Google Analyticsia, Googlen tarjoamaa palvelua käyttötottumusten analysointiin. Google Analytics käyttää yllä kuvattuja analyyttisiä evästeitä käsitellessään seuraavia tietoja Lidl-tilin verkkosivustolla:

 

-mobiililaite, jolla käynnistät sovelluksemme
-selaimen tyyppi ja versio
-käytössä oleva käyttöjärjestelmä
-IP-osoite
-palvelinpyynnön aika.

 

Tietoja käytetään: 

 

-sovelluksen käytön arviointiin
-sovelluksen toimintaa koskevien raporttien kokoamiseen
-sovelluksen ja internetin käyttöön liittyvien lisäpalveluiden tarjoamiseen
-markkinatutkimuksia varten ja näihin liittyvien verkkosivujen suunnitteluun vaatimusten mukaisesti.

 

Vastaanottajat / vastaanottajaryhmät:
Tarvittaessa tietosi välitetään käyttämäsi palvelun toimittajalle ostosopimuksen tai muiden palveluiden käsittelemiseksi, jotka on tilattu Lidl-tilin kautta. Toimittaja vastaanottaa kulloinkin tilatun palvelun tarjoamiseksi tarvittavat tiedot siltä osin kuin olet tallentanut nämä tiedot Lidl-tilillesi (tarjouksesta riippuen):

 

- Sisäänkirjautumistietojen tarkastaminen (sähköpostiosoite, salasana, puhelinnumero, tarvittaessa puhelinnumero)

- Perustiedot (nimi, osoite, syntymäaika)

Näiden tietojen siirtäminen edelleen kolmansille osapuolille on kielletty.

Google Analyticsin tuottamat käyttötietoja koskevat tiedot siirretään yleensä Yhdysvalloissa sijaitseville Googlen palvelimille ja tallennetaan sinne. IP-osoitettasi ei missään tilanteessa liitetä muihin Googlen tietoihin.

 

Säilytysaika / säilytysajan määrittämisen kriteerit:
Mikäli pyydät Lidl-tilisi poistamista, tietosi poistetaan pyyntösi mukaisesti. 

 

Tilastollisia tarkoituksia varten käsitellyt tiedot poistetaan Google Analyticsista 26 kuukauden kuluttua. Google Analyticsin tietojen perusteella luoduissa raporteissa ei ole liitäntää henkilötietoihin.

 

Tietojen käsittely ja säilyttäminen on muutoin käytetyn palveluntarjoajan vastuulla, joka käyttää tilatun palvelun tarjoamiseen tarvittavia tietoja ja arkistoi ne lakisääteisten säilytysaikojen mukaisesti (katso edellä kohta 6).