Lidl Plus -etuohjelman tietosuojaseloste

Tammikuu  2022

 

Kiitos mielenkiinnostasi Lidl Plus -etuohjelmaa kohtaan! 

Lidl Plus on Lidl-yritysryhmän etuohjelma (jäljempänä ”Lidl Plus -etuohjelma” tai ”Etuohjelma”), jonka tarjoaa Saksassa rekisteröity Lidl Stiftung & Co. KG, Stiftsbergstraße 1, 74167 Neckarsulm (jäljempänä ”Lidl Stiftung”, ”me” tai ”meitä”). Lidl Stiftung käsittelee etuohjelmaan tarvittavia tietoja rekisterinpitäjänä, kun etuohjelman toteuttamiseen tarvittavia tietoja kerätään, yhdistetään, analysoidaan ja välitetään paikalliselle maayhtiölle Lidl Suomi Ky:lle (Lidl Stiftung ja Lidl Suomi Ky jäljempänä yhdessä ”Lidl-yritykset” tai ”Lidl”).

 Tulevaisuudessa listaan voidaan lisätä uusia yrityksiä, jos SB Lidl KG omistaa suoraan tai välillisesti osuuksia kyseisestä yrityksestä ja jos se osallistuu kansainvälisen Lidl Plus -etuohjelman tarjoamiseen. 

Mikäli nämä Lidl-yritykset vastaanottavat tietoja etuohjelman kautta antamasi suostumuksen perusteella ja ilmoittavat sinulle Lidlin ajankohtaisista tarjouksista ja kampanjoista, toimivat ne tietosuojalainsäädännön mukaisina rekisterinpitäjinä. 

Tätä tietosuojaselostetta sovelletaan henkilötietojen käsittelyyn, joita Lidl Stiftung suorittaa reksterinpitäjänä. Lidl Stiftungin tietosuojavastaavaan voit olla yhteydessä yllä mainittuun postiosoitteeseen tai: osoitteeseen: tietosuoja@lidlplus.fi.

Etuohjelma on suunnattu kuluttajille (jäljempänä ”käyttäjät” tai ”sinä”), jotka haluavat vastaanottaa Lidl Stiftungilta räätälöityjä tietoja Lidl Plus -etuohjelman eduista ja palveluista sekä valittujen yhteistyökumppaneiden ja Lidl-yritysten tuotteista ja palveluista, jotka vastaavat mahdollisimman tarkasti kiinnostustesi kohteita. Kiinnostuksen kohteesi määräytyvät Lidl-yritysten tarjoamien tuotteiden ja palveluiden käytön sekä ostokäyttäytymisesi perusteella. Lisätietoja tästä saat jäljempänä.

Lidl Plus -etuohjelman avulla saat monipuolisia, sinulle räätälöityjä palveluja. Tämä tarkoittaa muun muassa sinulle räätälöityjä etuja, osallistumismahdollisuuksia arvontoihin, erikoistarjouksia sekä muita kampanjoita. Riippuen siitä missä maassa ja missä laajuudessa käytät palveluitamme, Lidl Stiftung välittää tietojasi tietyille Lidl-yrityksille palvelujen tarjoamiseksi.

 

1. Mitä henkilötietojasi käsittelemme ja mitä viestintäkanavia käytämme? 


Rekisteröityminen Lidl Plus -etuohjelmaan
Rekisteröitymisen yhteydessä pyydämme sinulta seuraavia asiakastietoja: etunimi, sukunimi, syntymäaika, sähköpostiosoite, matkapuhelinnumero ja lempimyymälä.  Voit halutessasi antaa lisäksi seuraavia tietoja: sukupuoli, kotiosoite (katu, talon numero, postinumero, kaupunki ja maa). Lempimyymälän määrittämisessä voit halutessasi käyttää mobiililaitteen sijaintipalvelut-toimintoa. 

Lidl-tilin tiedot
Jos olet vapaaehtoisesti antanut lisätietoja itsestäsi ja kiinnostuksen kohteistasi Lidl-tililläsi, keräämme nämä tiedot Lidl Plus -etuohjelmaa varten.
 

Myymälävierailut
Kun tunnistaudut myymäläkäynnilläsi kassalla, tallennamme tiedot myymälästä, ostamistasi tuotteista, tuotteiden määristä ja hinnoista, käyttämistäsi kupongeista, kuitin loppusummasta, maksutapahtuman ajankohdasta sekä käytetyn maksuvälineen tyypistä. Tallentamalla ostoksesi Lidl-tiliisi voimme toteuttaa kohdassa 2 mainitut käsittelyn tarkoitukset, kuten tarjoamaan sinulle mieltymyksiesi mukaan räätälöityjä etuja ja kampanjoita.    
 
Voit itse tunnistautua kassalla joko digitaalisen Lidl Plus -kortin tai rekisteröitymisen yhteydessä antamasi matkapuhelinnumeron avulla.

Asiakaspalvelu
Kun otat yhteyttä Lidl-yrityksen asiakaspalveluun, asiakaspalvelumme käsittelee antamiasi tietoja yhteydenottoasi koskevan asian käsittelemiseksi. 

Lidl Plus -sovelluksen käyttö

Käyttäessäsi Lidl Plus -sovellusta keräämme tiedon myymälästä, jossa käyt ostoksilla. Lisäksi keräämme tiedot kaikista katsomistasi sovelluksen sisällöistä, kuten aktivoiduista kupongeista, ilmoitusasetuksistasi, käyttämistäsi toiminnallisuuksista ja kampanjaosallistumisista, katsomistasi tuotteista sekä valitsemastasi lempimyymälästä. Keräämme myös tietoja sovelluksesi käytöstä, kuten vierailemistasi osioista, vierailusi aikana katsomistasi sisällöistä sekä klikkausten ja sivuston vieristysten lukumäärästä. Lisäksi käsittelemme asiakasnumeroasi, tietoja käyttämäsi laitteen käyttöjärjestelmän versiosta, laitetunnisteesta, järjestelmän kielestä ja valitsemastasi maasta sekä käyttämäsi sovelluksen versiosta. Kirjautumistietojasi kerätään ja käsitellään kirjautumisen suorittamista varten. Kirjautumistietosi tallennetaan sovellukseen salattuna uloskirjautumiseesi saakka, jotta sinun ei tarvitse kirjautua sisään sovellukseen joka kerta sen avatessasi.

Voit halutessasi tallentaa digitaaliset kuitit suoraan laitteellesi tai välittää ne viestisovelluksien avulla eteenpäin, jos annat sovellukselle luvan käyttää kuva-/mediatietojasi. Mobiililaitteesi kameraa voidaan käyttää QR-koodin muodossa olevien kuponkien skannaamiseen, jos olet hyväksynyt tämän toiminnon.

Osana sovellusta laadimme sovelluksen sisäisiä kyselyitä  ja keräämme tietoja ostokäyttäytymisestäsi, sovelluksen käytöstäsi sekä henkilökohtaisista kiinnostuksen kohteistasi.

Kumppaniedut

Lidl Plus -etuohjelman kautta sinulla on mahdollisuus hyödyntää valikoitujen kumppaneidemme erityisiä etuja. Jotta voit hyödyntää joitain näistä eduista, sinun täytyy tunnistautua Lidl Plus -asiakkaaksi digitaalisella Lidl Plus -kortillasi. Tällaisessa tilanteessa yhteistyökumppanimme informoi meitä erityisen edun käyttämistä sekä siihen linkitetyistä tiedoista (esim. ajankohta, määrä, paikka), jotta voimme kehittää etuja entistä enemmän kiinnostuksen kohteitasi vastaaviksi. Mikäli erityinen etu myönnetään Lidl Plus -sovelluksessa sen johdosta, että olet solminut sopimuksen yhteistyökumppanimme kanssa, yhteistyökumppanimme toimittaa meille yhteystietosi (sähköpostiosoite ja puhelinnumero), jotta voimme kohdistaa edun käyttäjätiliisi. 

Käyttötottumusten analysointi / Evästeet

Käyttäessäsi sovellusta luomme käyttäjien segmentoituja profiileja tilastollisia analyyseja varten ja kohdistamme ne mahdollisuuksien mukaan asiakasprofiiliisi tietoihin, kuten sähköpostiosoitteeseesi tai asiakasnumeroosi. Keräämme ja käytämme näitä tietoja vain jos olet antanut suostumuksesi analysointitekniikoiden käyttämiseen (katso myös tämän tietosuojaselosteen kohta 2), elleivät tiedot ole teknisesti välttämättömiä sovelluksen toimimisen varmistamiseksi. Tämä koskee myös seuraavia palveluita tai analysointipalvelujen palveluntarjoajia:

Adjust
Käytämme Lidl Plus -sovelluksessa adjust GmbH -yhtiön tarjoamaa adjust-analytiikkatyökalua. Kun Lidl Plus -sovellus asennetaan, ja käyttäjä on antanut suostumuksensa analytiikkatietojen jakamiseen, adjust analysoi puolestamme seuraavia tietoja:

•    Klikkaukset: aina kun klikkaat adjustin tarjoamaa linkkiä. Klikkausten mittaamisen avulla voimme toteuttaa attribuuttianalyysin siitä, mitä kautta sait tietää Lidl Plus -sovelluksesta ja päädyit lataamaan sen, kuten esimerkiksi nettisivulla, sähköpostissa tai sosiaalisen median palvelussa olevan linkin kautta.


•    Asennukset: kun annat suostumuksesi analytiikkatietojen jakamiseen, Lidl Plus -sovellus informoi adjustia siitä, että uusi asennus on suoritettu. Asennus yhdistetään tapahtuneeksi yllä kuvatun klikkauksen kautta, jos se on tapahtunut samalla laitteella kuin klikkaus.


•    Istunnot: lukumäärä, kuinka monta kertaa Lidl Plus -sovellus on avattu laitteellasi.


•    Tapahtumat: tekemäsi toiminnot Lidl Plus -sovelluksessa. Tapahtuma luodaan joka kerta, kun rekisteröidyt tai kirjaudut sisään Lidl Plus -sovellukseen. Tämän tarkoituksena on mitata parhaiten suorituvuia mainontakanavia.

Näiden tietojen perusteella voimme ymmärtää, miten toimit sovelluksessamme. Tämän ansiosta voimme analysoida ja parantaa mobiilimainoskampanjoitamme. Edellä mainitun analysoinnin toteuttamiseksi adjust käyttää seuraavia mainontatunnuksia: (i) IDFA-mainontatunnusta (Identifier for Advertising = iOS-laitteiden mainontatunnus) tai (ii) Android-mainontatunnusta tai (iii) Huawei-tunnusta, IP-/MAC-osoitetta, HTTP-otsikkoa sekä laitteesi yksilöivää tunnistetta (lisäksi: käytön ajankohta, maa, kieli, paikalliset asetukset, käyttöjärjestelmä ja sen versio sekä sovellusversio). Lisäksi adjust sisällyttää analyysiin käyttäjän laite- ja verkkoaktiviteettitietoja sekä sovellus- ja tapahtuma -tokeneita. Näitä tietoja käsitellään pseudonymisoidussa muodossa. Voit koska tahansa nollata tai poistaa IDFA-, Android-mainontatunnuksen tai Huawei-tunnuksen käytön laitteesi asetuksista. Mikäli IDFA-mainontatunnus ei ole käytettävissä, adjust käyttää Applen SkAdNetwork API:a yhdistääkseen sovelluksen lataukset mainoskampanjoihin.

Adjust välittää nämä tiedot myös palveluntarjoajillemme Google LLC:lle, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA (”Google”) ja Facebook Inc:lle, 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025    (”Facbook”). Jos Google ja Facebook voivat käyttää näitä tietoja tunnistaaksesi sinut, ne toimittavat tietoa siitä, mikä mainoskampanja toi sinut App Storeen/Google Playhyn ja miten toimit siellä (erityisesti latasitko sovelluksen vai peruutitko sen, tai muita vastaavia tietoja). Adjust käyttää näitä tietoja luodakseen meille anonyymeja tilastoja, joiden avulla kykenemme seuraamaan yksittäisten mainoskampanjoidemme menestystä. 

Google Firebase
Sovelluksessa käytetään seuraavia Googlen (”Firebase”) analysointiohjelmia muun muassa sovelluksen käytön analysoimiseksi: A/B Testing, Analytics, Cloud Messaging, Crashlytics, Dynamic Links, In-App Messaging, Performance, Predictions ja Remote Config. Kun asennat Lidl Plus -sovelluksen, Firebase kerää tiedot siitä milloin ja kuinka kauan sovellusta on käytetty, mitä sovelluksen sivuja on avattu, mitä toimintoja on klikattu ja mitä sisältöjä on näytetty. Tämän ansiosta voimme ymmärtää, miten sovellustamme käytetään. Lisäksi käyttötietojen perusteella voimme jatkuvasti kehittää sovellustamme ja osoittaa sinulle entistä relevantimpia etuja/palveluita. Lisäksi kykenemme suorittamaan useita sovellustestejä samanaikaisesti ja kehittämään sovellusta tietojen perusteella edelleen. 

Tämän analysoinnin toteuttamiseksi Firebase käyttää asiakasnumeroasi rekisteröitymisesi jälkeen. 

Löydät lisätietoja Google Firebaseen liittyvästä henkilötietojen käsittelystä Google Firebase -sivustolta

Salesforce
Mikäli käytät sovelluksemme “Ohjeita”-osiota, palveluntarjoajamme salesforce.com Germany GmbH, Erika-Mann-Str. 31, 80636 Munich (”Salesforce”) käyttää evästeitä. Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka tallennetaan laitteellesi, kun käytät ”Ohjeita”-osiota. Salesforce käyttää kahden tyyppisiä evästeitä: teknisesti välttämättömiä, joita ilman toiminnallisuuden käyttö olisi rajoitettua, sekä analyyttisiä evästeitä.

Teknisesti välttämättömät evästeet:
Seuraavat välttämättömät evästeet auttavat tekemään ”Ohjeita”-osiosta käytettävän sovelluksessa. Tämä osio ei voi toimia kunnolla ilman näitä evästeitä.

 

NimiTarjoajaTarkoitusSäilytysaika

Tyyppi

renderCtxSalesforceKäytetään pyydettyjen sivujen ja sisällön toimittamiseen käyttäjän navigoinnin perusteella.Istuntoeväste. Poistetaan automaattisesti osion sulkemisen jälkeen.HTTP Cookie
pctrkSalesforce

Käytetään osion katselukertojen laskemiseen.

Istuntoeväste. Poistetaan automaattisesti osion sulkemisen jälkeen.HTTP Cookie
force-streamSalesforceKäytetään reitittämään  palvelinpyyntöjä Salesforce-infrastruktuurissa ”Sticky Session” -istunnoille.3 tuntiaHTTP Cookie
sfdc-streamSalesforceKäytetään reitittämään  palvelinpyyntöjä Salesforce-infrastruktuurissa ”Sticky Session” -istunnoille.3 tuntiaHTTP Cookie

force-proxy-stream

SalesforceKäytetään kohdistamaan asiakkaan pyynnöt relevanteille proxy-palvelimille.3 tuntiaHTTP Cookie
CookieConsentPolicySalesforceKäytetään tunnistamaan käyttäjän antama suostumus.1 vuosiHTTP Cookie
instSalesforceKäytetään optimoimaan reititys käyttäjän instanssiin, kun kirjanmerkit ja kovakoodatut URL-osoitteet lähettävät pyyntöjä eri instansseihin. Tämän tyyppiset pyynnöt voivat tapahtua organisaation siirron, jakamisen tai minkä tahansa URL-päivityksen.Istuntoeväste. Poistetaan automaattisesti osion sulkemisen jälkeen.HTTP Cookie
1SalesforceKäytetään navigointilähteen rekisteröimiseen verkkosivuston näyttämiseksi oikein.PysyväHTTP Cookie
LSSIndex:LOCAL{"namespace":"c"}SalesforceKäytetään navigointilähteen rekisteröimiseen verkkosivuston näyttämiseksi oikein.PysyväHTTP Cookie
LSSNextSynthtic:LOCALSalesforceKäytetään navigointilähteen rekisteröimiseen verkkosivuston näyttämiseksi oikein.PysyväHTTP Cookie
sourceSalesforceKäytetään navigointilähteen rekisteröimiseen verkkosivuston näyttämiseksi oikein.PysyväHTTP Cookie

Nämä analyyttiset evästeet mahdollistavat palveluntarjoajamme tilastotiedot ”Ohjeita”-osion käytöstä räätälöidäksesi sen sinun tarpeisiisi. Käytämme seuraavia analyyttisiä evästeitä:

NimiTarjoajaTarkoitusSäilytysaikaTyyppi
BrowserIdSalesforce

Käytetään selaimen istuntojen / käyntien lokitukseen sisäisiä tuoteanalyyseja varten.

1 vuosiHTTP Cookie

 

Salesforcen evästeet eivät tallenna suoraan yksittäiseen henkilöön yhdistettäviä tietoja. Ne kuitenkin käyttävät laitteesi yksilöivää tunnistetta (mukaan lukien muut tekniset tiedot, kuten IP-osoite, käyttöjärjestelmä, internet-palveluntarjoaja jne.) Kaikki tietojen käsittely sovelluksen “Ohjeita”-osiota käytettäessä tapahtuu Euroopan Unionissa sijaitsevilla Salesforcen palvelimilla.

Opt-Out
Mikäli  haluat peruuttaa seurantaan antamasi suostumuksen, voit rekisteröitymisen jälkeen milloin tahansa estää seurannan laitteellasi jatkossa menemällä sovelluksessa kohtaan ”Lisää” à ”Oikeudelliset tiedotteet” à ”Tietojen jakaminen”. 

Karttapalvelut
Sinun on mahdollista käyttää tässä sovelluksessa mobiililaitteesi käyttöjärjestelmän tarjoamaa karttapalvelua. Näin interaktiiviset kartat voidaan näyttää suoraan sovelluksessa ja sinulla on mahdollisuus käyttää karttatoimintoa löytääksesi esimerkiksi Lidl-myymälät alueellasi. 

Karttapalvelujen toimintojen käyttämiseksi on välttämätöntä käsitellä IP-osoitetta internet-viestinnän puitteissa. Tämä tietojen käsittely tapahtuu yleensä käytettävän käyttöjärjestelmän palvelimilla. Me emme voi käytännössä vaikuttaa eri käyttöjärjestelmien suorittamaan tietojenkäsittelyyn. Lisätietoja  tietojenkäsittelyn tarkoituksesta ja laajuudesta löydät palveluntarjoajan tietosuojaselosteesta. Sieltä saat myös lisätietoja oikeuksistasi rekisteröitynä sekä asetuksista yksityisyytesi suojaamiseksi. 

Palveluntarjoajien osoitteet ja tietosuojaselosteet: 
•    Google Maps: Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irlanti, https://www.google.com/policies/privacy/. Additional terms of use for Google Maps / Google Earth on saatavilla osoitteessa https://maps.google.com/help/terms_maps.html.
•    Apple Inc., One Apple Park Way, Cupertino, California. Apple Maps -karttaohjelman käyttöohjeet ovat saatavilla osoitteessa https://www.apple.com/legal/internet-services/maps/terms-fi.html
•    Huawei Map kit: Aspiegel SE, 1F, Simmonscourt House, Ballsbridge, Dublin D04 W9H6, Irlanti.  https://developer.huawei.com/consumer/en/hms/huawei-MapKit/. Huawein tietosuojaseloste on saatavilla osoitteessa https://www.huawei.com/en/privacy-policy 
 

Linkit muihin verkkosivuihin ja sovelluksiin
Sovelluksemme sisältää linkkejä muiden Lidl-yritysten, edellä mainittujen yhteistyökumppaneiden tai muiden kolmansien tahojen verkkosivuihin ja sovelluksiin. Kun klikkaat sovelluksessa jonkin tuotteen banneria sinut ohjataan kyseiselle verkkosivulle, sovellukseen tai sovelluskauppaasi. Linkit voivat sisältää erityisiä seurantateknologioita, joiden avulla kyseisten verkkosivustojen/sovellusten operaattorit seuraavat sitä, mitä kautta käyttäjä on löytänyt heidän sivuilleen. Me suosittelemme tutustumaan jokaisen verkkosivun/sovelluksen omaan tietosuojaselosteeseen saadaksesi tiedon siitä, mitä tietojasi kyseinen operaattori käsittelee. Kun ohjaamme sinut sovelluksestamme johonkin näistä verkkosivuista/sovelluksista, käsittelemme henkilötietojasi toteuttaaksemme pyytämäsi siirron (EU:n yleinen tietosuoja-asetus 6 artikla 1 kohta b alakohta) ja toteuttaaksemme operaattorin oikeutetun edun mainostamiseen (EU:n yleinen tietosuoja-asetus 6 artikla 1 kohta f alakohta). 

Uutiskirje / push-ilmoitukset / tekstiviestit
Keräämme uutiskirjeisiin ja  push-ilmoituksilla tai tekstiviestitse sinulle lähettämiimme ilmoituksiin liittyviä käyttötietoja. Tallennamme nämä tiedot ja kohdistamme ne mahdollisuuksien mukaan henkilökohtaiseen tiliisi, sähköpostiosoitteeseesi tai asiakasnumeroosi. Tallennamme tiedot viestin avaamisen ajankohdasta, valitsemistasi linkeistä, klikkaamistasi alueista, valitsemistasi tuotteista sekä käytön ajasta, kestosta ja tiheydestä.

Keräämme ja käytämme näitä tietoja vain, jos olet antanut tähän suostumuksesi (katso myös tämän tietosuojaselosteen kohta 2).

Erityiset henkilötietoryhmät
Edellä esitettyyn henkilötietojen analysointiin ei sisälly EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen 9 artiklan 1 kohdan mukaisia erityisiin henkilötietoryhmiin lukeutuvia arkaluonteisia henkilötietoja (kuten esimerkiksi terveydentilaan tai uskonnolliseen vakaumukseen liittyviä tietoja). 

 

2. Mitä tarkoituksia varten ja millä oikeudellisella perusteella käsittelemme henkilötietojasi? 

 

Keräämme kappaleessa 1 mainittuja tietoja pystyäksemme tarjoamaan sinulle Lidl Plus -etuohjelman palveluita. 

Viestintä, tunnistaminen ja asiakasprofiilin suojaaminen 
Käytämme rekisteröitymisen yhteydessä keräämiämme perustietoja viestiäksemme kanssasi ja  määrittääksemme yhteyden ostostesi ja käyttäytymisesi sekä asiakasprofiilisi välille.

Jos annat suostumuksesi sijaintipalveluiden käyttöön sovelluksen käytön yhteydessä tai mobiililaitteesi asetuksissa (”Sijainti” -> ”Salli sijainnin käyttö”), käytämme tätä toimintoa kyetäksemme tarjoamaan sinulle sijaintisi perusteella kohdennettuja palveluita. Erityisesti ”myymälähaku”-toiminnon yhteydessä käsittelemme GPS:ään ja verkkoon perustuvia sijaintitietojasi, jotta voimme osoittaa sinulle lähinnä olevan myymälän. Me emme tallenna sijaintitietoja pysyvästi. 

Rekisteröitymisen yhteydessä pyydämme muun muassa tietoa syntymäajastasi (ks. kappale 1 yllä). Sinun tulee olla vähintään 18-vuotias osallistuaksesi Lidl Plus -etuohjelmaan (ks. osallistumisehtojen kappale 2). Lisäksi tiettyjen tuotteiden mainontaan liittyy rajoituksia nuorten suojelemiseksi. Esimerkiksi alkoholijuomia koskevaa mainontaa ei saa kohdistaa lapsille tai nuorille. 

Käytämme sähköpostiosoitettasi erityisesti suojataksemme sinua kolmansien osapuolten luvattomalta pääsyltä lähettämällä sinulle sähköposti-ilmoituksen, jos Lidl Plus -sovellukseen esimerkiksi kirjaudutaan laitteelta, jolla ei ole aiemmin kirjauduttu sovellukseen.

Tämä tietojen käsittely perustuu niihin  oikeudellisiin säännöksiin, jotka sallivat meidän  käsitellä henkilötietoja siltä osin kuin se on tarpeen palvelun käyttämiseksi tai sopimuksen täytäntöönpanemiseksi (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta), ja koska meillä on oikeutettuun etuun perustuva intressi tehdä sovelluksen käytöstä mahdollisimman helppoa ja tehokasta (yleinen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta).

Jakelualueiden ja myymäläverkoston optimointi
Mikäli toimitat meille osoitetietosi, käytämme niitä suoramainoslehtemme jakelualueen optimointiin, jonka avulla kykenemme vähentämään suoramainoslehden jakeluhävikkiä ja toteuttamaan kohdennetumpaa mainontaa. Käytämme osoitetietojasi lisäksi myymäläverkostomme optimointiin, jotta voimme määrittää sopivia sijainteja myymälöille. Osoitetietojen antaminen on vapaaehtoista. Käsittelemme näitä tietoja jakelualueiden optimointia koskevan oikeutetun etumme perusteella (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta).

 

Sinua kiinnostavien tuotteiden tunnistaminen  ja online-tarjouksiemme optimointi
Haluamme oppia tuntemaan sinut paremmin Lidl Plus -asiakkuutesi kautta, jotta voimme tarjota sinulle henkilökohtaisia etuja ja toteuttaa kohdennettuja asiakaskyselyitä. Tätä varten selvitämme ensin sen, mitkä tuotteet, kampanjat ja palvelut saattavat olla mielenkiintoisia ja osuvia sinulle. Kun tiedämme tämän, voimme esimerkiksi kiinnittää huomiotasi suosikkituotteitasi koskeviin alennuskampanjoihin, tarjota erityisetuja ja ilmoittaa kohdistetusti sinua kiinnostavista Lidl Plus -eduista osana valikoimakampanjoita.

Tätä tarkoitusta varten keräämme, käsittelemme ja käytämme henkilökohtaisia tietoja ostoskäyttäytymisestäsi ja muusta kohdassa 1 mainitusta käyttäytymisestä. 

Keräämämme henkilötiedot voivat soveltua sinua kiinnostavien tuotteiden tunnistamiseen. Tämä koskee kaikkia kohdassa 1 mainittuja tietoja.

Myös muut yllä mainitut tiedot voivat kuitenkin kertoa meille jotain niistä tuotteista, joista olet kiinnostunut tai jotka saattavat kiinnostaa sinua. Tätä varten  tunnistamme mahdollisen yhteyden yhden tai useamman henkilötiedon ja sinua kiinnostavan tuotteen välillä. Käytämme matemaattis-tilastollisia menetelmiä tämän yhteyden tunnistamiseksi. Tätä tarkoitusta varten vertaamme henkilötietojasi muiden asiakkaiden tietoihin. Tämän vertailun perusteella voimme päätellä, mitkä muut tuotteet ja kampanjat, joista muut asiakkaat, joilla on samanlaisia kiinnostuksen kohteita, voivat kiinnostaa myös sinua. 

Tämä tietojen käsittely perustuu niihin lakisääteisiin säännöksiin, jotka sallivat meidän käsitellä henkilötietoja siltä osin kuin se on välttämätöntä palvelun käyttämiseksi tai sopimuksen täytäntöönpanemiseksi (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta), ja koska meillä on oikeutettu etu kohdistaa etumme sinulle kiinnostusten kohteidesi mukaisesti (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta).

Käyttöprofiili voi sisältää myös tietoja, jotka olemme lukeneet päätelaitteeltasi. Näissä tapauksissa käsittelemme henkilötietojasi antamasi suostumuksen perusteella (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta). Tämä koskee yllä kuvattua tietojen käsittelyä ”Käyttötottumusten analysointi” ja ”Uutiskirje / push-ilmoitukset / tekstiviestit” -otsikoiden alla.

Lisätäksemme profiilista saatavien tietojen lisäarvoa, käytämme näitä tietoja myös Lidl Plus -sovelluksen ja muiden online-palveluidemme optimoimiseksi, edellyttäen, että antamasi suostumus kattaa tämän. Tietojen käsittely tähän tarkoitukseen perustuu vastaavasti antamaasi suostumukseen perusteella (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta).

Markkinointiviestinnän vastaanottaminen
Mikäli olet antanut suostumuksesi, siirrämme kohdassa 1 mainittuja tietoja Lidl-yrityksille kuuluville maayhtiöille, jotta he voivat tiedottaa sinulle sähköisesti (esimeriksi sähköpostitse tai tekstiviestillä) ja/tai postitse heidän tuotteisiin ja palveluihin kohdistuvista kampanjoista ja eduista ja kutsua sinut osallistumaan asiakaskyselyihin.

Voimme olla sinuun tällä tavoin yhteydessä, koska olet antanut meille nimenomaisen suostumuksesi (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta).

Paikkaan ja aikaan liittyvä mainonta 
Käsittelemme ja käytämme henkilökohtaisia tietoja ostostesi sijainnista ja ajankohdasta lähettääksemme sinulle aikaan ja paikkaan perustuvaa mainontaa esimerkiksi push-ilmoituksilla tai tekstiviestitse. Esimerkiksi jos tavanomainen ostospäiväsi on lauantai, voimme ilmoittaa sinulle kyseisenä viikonpäivänä käytettävissä olevista erityisistä eduista. Lisäksi voimme lähettää sinulle aluekohtaisia etuja, jos ilmoitat meille, millä alueella yleensä käyt mieluiten ostoksilla.

Push-ilmoitukset ovat viestejä, jotka lähetetään sovelluksesta laitteesi ilmoitus-osioon. Sovellus hyödyntää push-ilmoituksia, mikäli olet antanut suostumuksesi push-ilmoitusten vastaanottamiseen sovelluksen asentamisen yhteydessä tai milloin tahansa sovelluksen käytön aikana laitteesi asetuksista. Voit poistaa push-ilmoitukset käytöstä milloin tahansa. 

Jos analysoimme ostoksesi paikan ja ajan, on käsittely välttämätöntä palvelun käyttämiseksi tai sopimuksen täytäntöönpanemiseksi (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta), ja meillä on oikeutettuun etuun perustuva intressi kohdentaa etumme parhaalla mahdollisella tavalla ajan ja paikan perusteella (tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta).

Asiakaspyyntöjen käsittely

Kun otat yhteyttä asiakaspalveluumme esimerkiksi yhteydenottolomakkeen kautta, käsittelemme antamiasi henkilötietoja luottamuksellisesti. Käytämme tietojasi yksinomaan pyyntösi sekä rekisteröityjen oikeuksia koskevien yhteydenottojen käsittelemiseksi ja niihin vastaamiseksi.

Käsitelläksemme asiakaspalveluun tekemäsi pyynnön parhaalla mahdollisella tavalla, sallimme myös muille Lidl-yrityksille pääsyn antamiisi tietoihin. Tämän johdosta tietoja ei tarvitse tallentaa ja säilyttää uudelleen pyyntösi käsittelemiseksi. Lidl-yritykset käyttävät tietojasi ainoastaan tunnistaakseen sinut asiakkaana tai käyttäjänä sekä pyyntösi käsittelemiseksi. Tietojen käsittelyn oikeusperuste on sopimuksen täytäntöönpano (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta), sillä tietojen käsittely on välttämätöntä pyyntösi käsittelemiseksi, sekä oikeutettu etumme (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta).

Meidän ja sinun samanaikainen (oikeutettu) etu tähän tietojen käsittelyyn perustuu tavoitteeseemme vastata kysymyksiisi, ratkaista mahdolliset ongelmat ja siten ylläpitää ja edistää tyytyväisyyttäsi meidän palvelumme tai muiden Lidl-yritysten palveluiden asiakkaana tai käyttäjänä. Rekisteröityjen oikeuksia koskevien yhteydenottojen osalta tietojen käsittelyn oikeusperuste on lakisääteisen velvoitteen noudattaminen (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan c alakohta), sillä meidän tulee käsitellä rekisteröityjen oikeuksia koskevat pyynnöt täyttääksemme lakisääteiset velvoitteemme.

Sovelluksen tarjoaminen
Käsittelemme sovelluksen käytön aikana kerättyjä tietoja, jotta sovelluksemme voi toimia kunnolla. Tarvitsemme näitä tietoja erityisesti, jotta sovellus voi tallentaa haluamasi asetukset, kuten maan ja kielen, jotta voimme nopeasti ratkaista tekniset ongelmat ja jotta saat pääsyn sovelluksen tiettyihin osiin. Tietoja ei käytetä käyttöprofiilien luomiseen.

Tietojen käsittelyn oikeusperuste välttämättömien teknologioiden käyttämiseksi tähän tarkoitukseen on sopimuksen täytäntöönpano (yleinen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta), eli käsittelemme tietojasi palvelumme tarjoamiseksi sopimuksen täytäntöönpanon aikana.

Karttapalveluiden käyttö perustuu sinun ja meidän välisen sopimuksen täytäntöönpanoon (tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta) sekä oikeutettuun etuumme esittää tarjouksemme houkuttelevassa muodossa ja tarjota sovelluksessa osoitettujen sijaintien helppo löydettävyys. Oikeutettu etumme perustuu näihin käsittelyn tarkoituksiin yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan tarkoittamalla tavalla.

3. Kenelle välitämme henkilötietojasi?

 

Välitämme henkilötietojasi myös kolmansille osapuolille seuraavasti:

Siirrot palveluntarjoajille

Käytämme tietojesi käsittelyssä osittain palveluntarjoajia. Valitsemme käytettävät yritykset huolellisesti ja sovimme käsittelystä kirjallisesti. Yritykset noudattavat meidän sitovia ohjeitamme ja valvomme tietojen käsittelyä ennen käsittelyn alkamista ja säännöllisesti tämän jälkeen. Nämä yritykset eivät käytä henkilötietojasi omiin tarkoituksiinsa meille tarjoamiensa palveluiden yhteydessä. 

Tässä yhteydessä välitämme tietojasi sellaisille vastaanottajille, jotka

- tarjoavat käyttöömme tallennuskapasiteettia, tietokantajärjestelmiä tai muuta vastaavaa
- tarjoavat teknistä tukea ja 
- neuvovat meitä markkinoinnin teknisissä kysymyksissä

Siirrot Lidl-palveluihin liittyville toimijoille

Lidl-yrityksien (ks. kappale 1 yllä) sisällä välitämme seuraavia tietoja yllä mainituissa tilanteissa sille kansalliselle Lidl-maayhtiölle, joka vastaa sinulle kohdennetun sisällön tarjoamisesta:
•    Tuotemieltymyksesi, jotta sinulle voidaan tarjota olennaista kohdennettua sisältöä 
•    Asiakasnumerosi, jos olet ottanut osaa kansallisen Lidl-maayhtiön kilpailuun, sekä etu- ja sukunimesi ja puhelinnumerosi, jos olet voittanut kyseisen kilpailun.

Antamasi tiedot voidaan välittää Lidl-yrityksille, jos pyyntösi käsittely asiakaspalvelun kautta niin vaatii. Välitämme yllä mainitut tiedot myös niille Lidl-yrityksille, joihin olet yhteydessä asiakaspalvelupyyntösi kautta. Lisäksi voi olla tarpeen, että välitämme otteita pyynnöstäsi esimerkiksi tavarantoimittajille tuotekohtaisissa kysymyksissä pyyntösi käsittelemiseksi.

Emme missään tilanteessa luovuta henkilötietojasi muille Lidl-yritysten ulkopuolisille yrityksille, jotka haluaisivat käyttää tietojasi suoramarkkinointitarkoituksiin. 

Jos siirrämme henkilötietoja kolmansissa maissa (ETA-alueen ulkopuolella) oleville vastaaanottajille, löydät siitä tiedon eri palveluntarjoajiemme tietosuojaselosteista. Euroopan komissio antaa päätöksen henkilötietojen suojan riittävyydestä (nk. vastaavuuspäätös), mikäli kolmannen maan tietosuojan taso vastaa ETA-alueen tasoa. Luettelon näistä maista löydät osoitteesta https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/international-dimension-data-protection/adequacy-decisions_en. Sikäli kuin Euroopan komissio ei ole vahvistanut, että kolmannessa maassa taataan riittävä tietosuojan taso, varmistamme asianmukaisilla suojatoimilla tietojesi asianmukaisen suojan: yritystä koskevat sitovat säännöt, mallisopimuslausekkeet, sertifiointimekanismit  tai hyväksytyt käytännesäännöt. Voit olla yhteydessä tietosuojavastaavaamme (1 kappale) mikäli haluat saada lisätietoja asiasta.

4. Miten varmistamme henkilötietojesi luottamuksellisuuden?

 

Varmistaaksemme henkilötietojesi luottamuksellisuuden tietojen käsittelyyn osallistuvat työntekijämme eivät saa kerätä, käsitellä tai käyttää henkilötietoja luvattomasti. Huolellisesti valitsemamme  ja tietosuoja-asioihin perehtyneet työntekijämme sitoutuvat työsuhteen alussa salassapitovelvollisuuteen. Tämä velvollisuus on voimassa myös työsuhteen päättymisen jälkeen.

5. Kuinka varmistamme henkilötietojesi turvallisuuden?

 

Tietojesi turvallisuus on meille erittäin tärkeää. Siksi ylläpidämme teknisiä ja organisatorisia toimenpiteitä henkilötietojesi suojaamiseksi, erityisesti tietojen siirtoon liittyviltä riskeiltä sekä kolmansien osapuolten luvattomalta pääsyltä tietoihin. Näitä toimenpiteitä päivitetään säännöllisesti.

6. Kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi?

 

Poistamme tai anonymisoimme henkilötietosi heti sen jälkeen, kun niitä ei enää tarvita edellä olevissa kappaleissa esitettyihin tarkoituksiin. Lähtökohtaisesti säilytämme henkilötietosi niin kauan kuin osallistut Lidl Plus -etuohjelmaan. Mikäli et käytä sovellusta aktiivisesti 24 kuukauden aikana, ilmoitamme sinulle tietojesi tulevasta poistamisesta. Tässä tapauksessa voit vastustaa poistoa avaamalla tai kirjautumalla sovellukseen uudelleen. 

Säilytämme matkapuhelinnumerosi 6 kuukauden ajan osallistumisesi päättymisestä, jotta voimme välttyä virheellisiltä uudelleenrekisteröitymisiltä. Kaikki muut tiedot poistetaan 72 tunnin kuluttua siitä, kun olet ilmoittanut lopettavasi asiakkuutesi Lidl Plus -etuohjelmassa. Näiden 72 tunnin aikana voit palauttaa asiakastilisi kirjautumalla uudelleen sisään. Tällöin tietojen poistoprosessi keskeytyy. Jos meidän tulee säilyttää tietojasi kauemmin lakisääteisten säilytysaikojen vuoksi tai oikeudellisiin vaateisiin varautumiseksi, puolustamiseksi tai täytäntöönpanemiseksi, säilytämme  tietosi tietosuojaoikeudellisten määräysten puitteissa Lidl Plus -asiakkuutesi päättymisen jälkeen niin kauan kuin lainsäädäntö sitä edellyttää tai säilyttäminen on tarkoitusten toteuttamiseksi tarpeen. 

Ottaessasi yhteyttä asiakaspalveluumme, kaikki meille toimittamasi henkilötiedot poistetaan tai anonymisoidaan 90 päivän kuluessa lopullisen vastauksen antamisesta. Kokemuksemme on osoittanut, ettei vastauksiamme koskevia kyselyitä pääsääntöisesti esiinny 90 päivän jälkeen. Mikäli käytät oikeuksiasi rekisteröitynä henkilötietojasi säilytetään 3 vuoden ajan siitä, kun olemme toimittaneet sinulle lopullisen vastauksemme, jotta voimme osoittaa, että olemme toimittaneet sinulle asianmukaiset tiedot ja täyttäneet lainsäädännön asettamat vaatimukset.

7. Mitä oikeuksia sinulla on tietojesi käsittelyyn liittyen?

 

Sinulla on pyynnöstä oikeus saada yleisen tietosuoja-asetuksen 15 artiklan mukaiset tiedot siitä, mitä tietoja käsittelemme sinusta (kuten tieto tallennetuista henkilötiedoista, vastaanottajat tai vastaanottajaryhmät joille tietojasi on siirretty sekä tiedot käsittelyn tarkoituksista). Saat nämä tiedot luonnollisesti maksutta. 

Sinulla on myös oikeus vaatia virheellisten tietojen korjaamista tai oikaisua sekä henkilötietojesi poistamista, käsittelyn rajoittamista ja tietojesi siirtämistä lainsäädännöllisten edellytysten täyttyessä.

Lisäksi sinulla on oikeus tehdä valitus toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle. 

Mikäli tietojen käsittely perustuu yleinen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan mukaiseen oikeutettuun etuun, tai jos tietoja käsitellään suoramarkkinointitarkoituksiin, sinulla on oikeus vastustaa käsittelyä. 

Jos olet antanut suostumuksesi, voit peruuttaa sen milloin tahansa suoraan laitteesi asetuksista kohdasta ”Asetukset” -> ”Ilmoitukset” (voit suoraan hallita yksittäisiä ilmoituskanavia) tai sovelluksen kautta kohdassa ”Ohjeita” -> ”Ota yhteyttä!”. Voit myös olla yhteydessä asiakaspalveluun yhteydenottolomakkeella.

Mikäli haluat peruuttaa antamasi suostumuksen sovelluksen/Lidl-tilisi käytön analysointiin, voit hallinnoida asetuksiasi sovelluksessa kohdasta ”Lisää” à ”Oikeudelliset tiedotteet” à ”Tietojen jakaminen”.

8. Ei velvollisuutta tietojen antamiseen
 

Sinulla ei ole velvollisuutta antaa meille tässä tietosuojaselosteessa mainittuja tai sovelluksessa erikseen merkittyjä vapaaehtoisia tietoja. Ilman näitä tietoja emme kuitenkaan pysty täysin tarjoamaan sinulle kyseisiin tietoihin perustuvia Lidl Plus -etuohjelman palveluita. Vapaaehtoiset tiedot on sovelluksessa merkitty vapaaehtoisiksi.

9. Voimmeko muuttaa tietosuojaselostetta?

 

Tietosuojaselosteen muuttaminen voi olla tarpeen lainsäädäntöä koskevien muutosten tai Lidl Plus -etuohjelmaan liittyvien olosuhteiden muutosten vuoksi. Jos esimerkiksi henkilötietojen keräämisen, käsittelyn tai käytön tarkoitukset tai rekisterinpitäjä ja vastaanottajaryhmät muuttuvat, ilmoitamme asiasta sinulle ja pyydämme tarvittaessa suostumuksesi.