TIETOSUOJASELOSTE

Latauspisteiden käytön tietosuojaseloste

(Versio 1.0, 14.11.2022 alkaen)


Kiitos sähkökäyttöisten ajoneuvojemme latauspisteiden käytöstä ja kiinnostuksestasi tietosuojakäytänteitämme kohtaan. Tämä tietosuojaseloste koskee henkilötietojesi käsittelyä, kun käytät Lidl Plus -sovellusta sähkökäyttöisen ajoneuvosi lataamiseen ja latauksen maksuun. Mikäli lataat ajoneuvoasi latauspisteellämme ”Lataa ilman sovellusta” -toiminnolla verkkosivujemme kautta tai lataat käyttäen roaming-toimintoa, emme vastaa kyseisestä tietojen käsittelystä eikä tämä tietosuojaseloste kyseisiin tilanteisiin sovellu. Tietoja henkilötietojesi käsittelystä saat näissä tilanteissa kulloinkin kyseessä olevalta sopimuskumppaniltasi.


Tässä tietosuojaselosteessa kerromme, kuinka Lidl Suomi Kommandiittiyhtiö (Niittymäentie 7, 02200 Espoo) (jäljempänä ”Lidl” tai ”me”) käsittelee henkilötietojasi sähkökäyttöisten ajoneuvojen lataamisen yhteydessä. Henkilötiedot ovat tietoja, jotka voidaan yhdistää suoraan tai epäsuorasti sinuun. Periaatteet henkilötietojen käsittelylle perustuvat Euroopan unionin yleiseen tietosuoja-asetukseen.

1. Latauspisteen haku


Tietojen käsittelyn tarkoitus / oikeusperuste:


Lidl Plus -sovelluksen ”Sähköauton lataus” -toimintoa käyttämällä saat näkyviin latauspisteemme eri karttapalveluiden (Google Maps, Apple Maps ja Huawei Maps) kartoilla ja saat reittiohjeet valituille latauspisteille. Lisätietoja saa Lidl Plus -sovelluksen tietosuojaselosteesta.

2. Tilauksen käsittely


Tietojen käsittelyn tarkoitus / oikeusperuste:


Voidaksemme käsitellä latauspyyntösi, Lidl Stiftung & Co. KG luovuttaa meille seuraavat asiakastietosi käyttäessäsi lataamiseen Lidl Plus -sovellusta ja Lidl-tiliäsi:


  • etunimi
  • sukunimi
  • sähköpostiosoite
  • osoite (katuosoite, talon numero, postinumero, kaupunki)
  • maa
  • Lidl Pay -maksutapahtuman toteutuminen.


Yllä mainittujen tietojen käsittelyn oikeusperusteena on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta, eli käsittely perustuu meidän ja sinun välisen sopimussuhteen täytäntöönpanoon.


Vastaanottajat / vastaanottajaryhmät:


Asiakkaan perustietojen hallinnoinnissa tietoja käsittelevät puolestamme myös huolellisesti valitsemamme yhteistyökumppanit. Nämä yhteistyökumppanit on tarkoin valittu ja heidät on asianmukaisin sopimuksin (yleisen tietosuoja-asetuksen 28 artikla) velvoitettu käsittelemään tietoja meidän lukuumme ja antamiemme ohjeiden mukaisesti.


Säilytysaika / säilytysajan määrittämisen kriteerit


Säilytämme sopimuksen täytäntöönpanoa varten kerättyjä tietoja niin kauan kuin on tarpeen lainsädäntöön perustuvien tai sopimuksesta johtuvien velvoitteiden noudattamiseksi. Lainsäädännöstä johtuvat velvoitteemme perustuvat kirjanpitolainsäädäntöön. Tämän ajanjakson ajan (6 vuotta sen vuoden lopusta, jonka aikana tilikausi on päättynyt) tietoja käsitellään ainoastaan kirjanpitolainsäädännöstä johtuvien velvoitteiden täyttämiseksi.


Mikäli sopimus sähkön lataamisesta ei jostain syystä toteudu, poistamme meille mahdollisesti toimitetut asiakastiedot viikon kuluessa.

3. Latauksen käsittely, laskutus ja analysointi


Tietojen käsittelyn tarkoitus / oikeusperuste:


  • latauksen päivämäärä
  • latauksen määrä (kWh)
  • latauksen teho (kW)


Latauksen tietojen kirjaustarkoituksia varten tehdyn käsittelyn oikeusperusteena on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan c alakohta, koska tietojen käsittely on tarpeen verolainsäädännöstä johtuvien velvoitteidemme täyttämiseksi.


Käsittelemme myös maksutietojasi laskutustarkoituksiin muiden kappaleessa 3 mainittujen tietojen lisäksi, kun lataus on maksullista ja maksu tapahtuu Lidl Pay:n kautta:


  • maksukortin tiedot (ainoastaan maksukortin kuusi ensimmäistä ja neljä viimeistä numeroa)


Voit hallinnoida maksutietojasi Lidl Plus -sovelluksessa.


Maksutietojen käsittelyn oikeusperusteena on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta, eli käsittelyn perusteena on meidän ja sinun välisen sopimussuhteen täytäntöönpano.


Lisäksi käytämme asiakastunnukseesi yhdistettyjä lataustietojasi latauspisteiden käytön tarkasteluun ja mahdollisen latauspisteverkoston laajentamisen suunnitteluun. Näihin tarkoituksiin käsittelemme lisäksi jokaisesta latauksesta seuraavia tietoja:


  • latauksen aloitusaika (kellonaika)
  • latauksen päättymisaika (kellonaika)
  • käytetyn latauspistokkeen tyyppi


Tämän tietojen käsittelyn oikeusperusteena on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan mukainen oikeutettu etu. Tämä meidän ja sinun oikeutettu etumme perustuu tavoitteeseemme parantaa latauspisteiden infrastruktuuria. Tätä tarkoitusta varten yllä mainitut tietosi anonymisoidaan latauspisteiden käyttöä kuvaaviin tilastoihin.


Vastaanottajat / vastaanottajaryhmät:


Latauksen osana tietojasi käsittelevät puolestamme myös huolellisesti valitsemamme yhteistyökumppanit. Nämä yhteistyökumppanit on tarkoin valittu ja heidät on asianmukaisin sopimuksin (yleisen tietosuoja-asetuksen 28 artikla) velvoitettu käsittelemään tietoja meidän lukuumme ja antamiemme ohjeiden mukaisesti.


Lisäksi luovutamme lataustoimintaa koskevat tietosi sekä laskutustietosi Lidl Stiftung & Co. KG:lle tilausvahvistuksen laatimista varten, Lidl Plus -sovelluksen käyttäjäprofiilisi informatiivisen arvon parantamiseksi sekä Lidl Pay:llä tapahtuvaa laskutusta varten. Lisätietoja saa Lidl Plus -sovelluksen tietosuojaselosteesta.


Säilytysaika / säilytysajan määrittämisen kriteerit


Jos käytämme tietojasi tarjontamme kehittämisen analysointiin, poistamme tiedot tai anonymisoimme ne heti, kun tietojen käytön tarkoitus on toteutettu. Jos emme käytä tietojasi näihin tarkoituksiin, säilytämme latauksen käsittelyyn kerättyjä tietoja, kunnes poistat tilisi Lidl Plus -sovelluksesta tai kunnes tietojen lakisääteinen säilytysaika päättyy. Lisätietoja saat Lidl Plus -sovelluksen tietosuojaselosteesta.


Edellä mainitun lisäksi säilytämme kirjanpitolainsäädännön vaatimia tietoja lainsäädännössä määritetyn ajanjakson ajan (6 vuotta sen vuoden lopusta, jonka aikana tilikausi on päättynyt). Tämän ajanjakson ajan tietoja käsitellään ainoastaan kirjanpitolainsäädännöstä johtuvien velvoitteiden täyttämiseksi.

4. Asiakaspalvelu


Tietojen käsittelyn tarkoitus / oikeusperuste:


Käsittelemme luottamuksellisesti henkilötietoja, jotka annat meille yhteydenottolomakkeella, puhelimessa, sähköpostitse, chatin kautta tai sosiaalisessa mediassa asiakaspalveluun tekemiesi kyselyiden yhteydessä. Käytämme antamiasi tietoja pyyntösi käsittelyyn. Tietojen käsittelyn oikeusperusteena on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta. Tämä tietojen käsittelyyn liittyvä meidän ja sinun oikeutettu etu perustuu tavoitteeseen vastata kyselyihisi, ratkaista mahdolliset ongelmat ja näin ylläpitää ja edistää tyytyväisyyttäsi palveluidemme käyttäjänä.


Vastaanottajat / vastaanottajaryhmät:


Olemme ulkoistaneet henkilötietojen käsittelyä kyselyihin vastaamisessa huolellisesti valitsemillemme yhteistyökumppaneille. Nämä yhteistyökumppanit on tarkoin valittu ja heidät on asianmukaisin sopimuksin (yleisen tietosuoja-asetuksen 28 artikla) velvoitettu käsittelemään tietoja meidän lukuumme ja antamiemme ohjeiden mukaisesti. Emme lähtökohtaisesti luovuta tietojasi kolmansille osapuolille.


Säilytysaika / säilytysajan määrittämisen kriteerit


Kaikki henkilötiedot, jotka toimitat meille kyselyidesi yhteydessä yhteydenottolomakkeella, puhelimitse, sähköpostilla tai chatin kautta, poistetaan tai anonymisoidaan viimeistään 90 päivän kuluttua viimeisen vastauksen antamisen jälkeen. Kokemustemme mukaan vastauksiimme ei tule yleensä lisää kysymyksiä 90 päivän kuluttua. Jos hyödynnät oikeuksiasi rekisteröitynä (katso alla), henkilötietojasi säilytetään vuoden ajan viimeisimmästä vastauksesta, jotta voimme osoittaa, että olemme toimittaneet sinulle tarvittavat tiedot ja täyttäneet lainsäädännöstä johtuvat velvollisuutemme. Asiakaspalvelun yhteydessä syntyneitä puhelunauhoitteita säilytetään 28 päivän ajan siitä, kun puhelunauhoite on syntynyt.

5. Oikeutesi rekisteröitynä


5.1 Oikeus saada pääsy tietoihin yleisen tietosuoja-asetuksen 15 artiklan mukaan


Yleisen tietosuoja-asetuksen 15 artiklan 1 kohdan mukaisesti sinulla on oikeus pyytää ilmaiseksi tietoja käsittelemistämme sinua koskevista henkilötiedoista. Tämä tarkoittaa erityisesti seuraavia tietoja:


* henkilötietojen käsittelyn tarkoitukset


* käsiteltävät henkilötietoryhmät


* tiedot vastaanottajista tai vastaanottajaryhmistä, joille sinuun liittyviä henkilötietoja on toimitettu tai toimitetaan


* sinuun liittyvien henkilötietojen suunniteltu säilytysaika, tai jos tarkat tiedot eivät ole mahdollisia, säilytysajan määrittämiseen käytetyt kriteerit


* oikeus pyytää itseäsi koskevien henkilötietojen oikaisemista tai poistamista taikka henkilötietojen käsittelyn rajoittamista tai vastustaa tällaista käsittelyä


* oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle


* kaikki tietojen alkuperästä käytettävissä olevat tiedot, jos henkilötietoja ei kerätä rekisteröidyltä


* automaattisen päätöksenteon, muun muassa 22 artiklan 1 ja 4 kohdassa tarkoitetun profiloinnin olemassaolo, sekä ainakin näissä tapauksissa merkitykselliset tiedot käsittelyyn liittyvästä logiikasta samoin kuin kyseisen käsittelyn merkittävyys ja mahdolliset seuraukset rekisteröidylle.


Jos henkilötietoja siirretään kolmanteen maahan tai kansainväliselle järjestölle, sinulla on oikeus saada ilmoitus 46 artiklassa tarkoitetuista siirtoa koskevista asianmukaisista suojatoimista.


5.2 Oikeus tietojen oikaisemiseen yleisen tietosuoja-asetuksen 16 artiklan mukaan


Sinulla on oikeus vaatia, että oikaisemme ilman aiheetonta viivytystä sinua koskevat epätarkat ja virheelliset henkilötiedot. Ottaen huomioon tarkoitukset, joihin tietoja käsiteltiin, sinulla on oikeus saada puutteelliset henkilötiedot täydennettyä, muun muassa toimittamalla lisäselvitystä.


5.3 Oikeus tietojen poistamiseen yleisen tietosuoja-asetuksen 17 artiklan mukaan


Sinulla on oikeus vaatia, että poistamme sinua koskevat henkilötiedot ilman aiheetonta viivytystä, edellyttäen että jokin seuraavista perusteista täyttyy:


* henkilötietoja ei enää tarvita niihin tarkoituksiin, joita varten ne kerättiin tai joita varten niitä muutoin käsiteltiin


* peruutat suostumuksen, johon käsittely on perustunut 6 artiklan 1 kohdan a alakohdan tai 9 artiklan 2 kohdan a alakohdan mukaisesti, eikä käsittelyyn ole muuta laillista perustetta


* vastustat käsittelyä yleisen tietosuoja-asetuksen 21 artiklan 1 tai 2 kohdan nojalla eikä käsittelyyn ole olemassa perusteltua syytä, jos kyse on 21 artiklan kohdasta 1


* henkilötietoja on käsitelty lainvastaisesti


* henkilötiedot on poistettava lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi


* henkilötiedot on kerätty 8 artiklan 1 kohdassa tarkoitetun tietoyhteiskunnan palvelujen tarjoamisen yhteydessä.


Jos olemme julkistaneet henkilötiedot ja meillä on velvollisuus poistaa tiedot, meidän on käytettävissä oleva teknologia ja toteuttamiskustannukset huomioon ottaen toteutettava kohtuulliset toimenpiteet, muun muassa tekniset toimet, ilmoittaaksemme henkilötietoja käsitteleville rekisterinpitäjille, että olet pyytänyt kyseisiä rekisterinpitäjiä poistamaan näihin henkilötietoihin liittyvät linkit tai näiden henkilötietojen jäljennökset tai kopiot.


5.4 Oikeus käsittelyn rajoittamiseen yleisen tietosuoja-asetuksen 18 artiklan mukaan


Sinulla on oikeus siihen, että rajoittamme käsittelyä, jos kyseessä on yksi seuraavista:


* kiistät henkilötietojen paikkansapitävyyden


* käsittely on lainvastaista ja vastustat henkilötietojen poistamista ja vaadit sen sijaan niiden käytön rajoittamista


* rekisterinpitäjä ei enää tarvitse kyseisiä henkilötietoja käsittelyn tarkoituksiin, mutta rekisteröity tarvitsee niitä oikeudellisen vaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi, tai


* olet vastustanut henkilötietojen käsittelyä 21 artiklan 1 kohdan nojalla odotettaessa sen todentamista, syrjäyttävätkö rekisterinpitäjän oikeutetut perusteet rekisteröidyn perusteet.


5.5 Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen yleisen tietosuoja-asetuksen 20 artiklan mukaan


Sinulla on oikeus saada sinua koskevat henkilötiedot, jotka olet toimittanut meille jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa, ja oikeus siirtää kyseiset tiedot toiselle rekisterinpitäjälle meidän estämättä, jos


* käsittely perustuu suostumukseen 6 artiklan 1 kohdan a alakohdan tai 9 artiklan 2 kohdan a alakohdan nojalla tai sopimukseen 6 artiklan 1 kohdan b alakohdan nojalla, ja


* käsittely suoritetaan automaattisesti.


Kun käytät oikeuttasi siirtää tiedot järjestelmästä toiseen, sinulla on oikeus saada henkilötiedot siirrettyä suoraan meiltä toiselle rekisterinpitäjälle, jos se on teknisesti mahdollista.


5.6 Vastustamisoikeus yleisen tietosuoja-asetuksen 21 artiklan mukaan


Yleisen tietosuoja-asetuksen 21 artiklan 1 ja 2 kohtien nojalla voit vastustaa tietojen käsittelyä oikeutetun edun vuoksi.


Tällöin lopetamme henkilötietojesi käsittelyn. Emme ole velvoitettuja tekemään näin, jos voimme osoittaa, että käsittelyyn on olemassa huomattavan tärkeä ja perusteltu syy, joka syrjäyttää sinun etusi, oikeutesi ja vapautesi tai jos se on tarpeen oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi.


5.7 Oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle yleisen tietosuoja-asetuksen 77 artiklan mukaan


Sinulla on myös oikeus tehdä koska tahansa valitus toimivaltaiselle tietosuojaviranomaiselle. Tätä tarkoitusta varten voit ottaa yhteyttä asuinvaltiosi tietosuojaviranomaiseen tai Suomen valvontaviranomaisena toimivaan tietosuojavaltuutetun toimistoon.

6. Rekisterinpitäjän nimi ja yhteystiedot sekä tietosuojavastaavan yhteystiedot


Tämä tietosuojaseloste koskee Lidl Suomi Ky:n suorittamaa tietojen käsittelyä (Niittymäentie 7, 02200 Espoo) (”rekisterinpitäjä”). Lidl Suomi Ky:n tietosuojavastaavaan voi ottaa yhteyttä postitse edellä mainittuun osoitteeseen tai sähköpostitse osoitteeseen tietosuoja@lidl.fi.