Lidl Suomi – Säästä hinnasta, älä laadusta
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!
Banner

Reilun kaupan -tuotteet

REILUN KAUPAN -TUOTTEET

Kestävän tuotannon ja kulutuksen puolesta

Valikoimassamme on jatkuvasti lähes 60 Reilun kaupan tuotetta. Juhlasesonkituotteet nostavat vuoden aikana myytyjen eri tuotteiden määrän yli 300:aan. Kaikissa omien merkkiemme Favorina-, Fin Carré- ja Way To Go -suklaissamme käytetään vain Reilun kaupan kaakaota, ja kaikki myymämme leikkoruusut on viljelty Reilun kaupan periaatteiden mukaisesti.


Erityisen ylpeitä olemme omasta Fairglobe-merkistämme, joka näki päivänvalon vuonna 2007 - se oli ensimmäinen kaupan oma merkki Reilun kaupan tuotteille. Fairglobe-tuotteita ovat tällä hetkellä esimerkiksi pikakahvi, ruskea ruokokidesokeri ja cashewpähkinät.


Vuonna 2022 maksoimme Suomessa myydyistä tuotteistamme yli puoli miljoonaa euroa Reilun kaupan lisää. Osuutemme koko Suomessa yhteensä kertyneestä Reilun kaupan lisän potista oli noin viidesosa. Maailmalla olemme Euroopan suurin Reilun kaupan kaakaon ostaja. Lue lisää täältä.


Mutta mitä se Reilu kauppa oikein meinaa?

Reilu kauppa tekee työtä reilujen työolojen, kestävän viljelyn, luonnon monimuotoisuuden, viljelijän toimeentulon sekä lasten ja naisten oikeuksien puolesta.


Reilun kaupan piirissä oleville viljelijöille maksetaan Reilun kaupan takuuhinta ja kauppahinnan päälle Reilun kaupan lisä. Takuuhinta suojaa toimeentuloa markkinahintojen laskiessa, mutta jos markkinahinta on suurempi, viljelijä saa aina korkeamman hinnan. Takuuhinnan turvin viljelijäyhteisöt voivat suunnitella tulevaisuutta ja parantaa elämänsä laatua. Reilu toimeentulo on myös ympäristöystävällisen viljelyn edellytys. Lue lisää Reilusta kaupasta.