Lidl Suomi – Säästä hinnasta, älä laadusta
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!
Banner
Valikoima

Luomu

LUOMU

Mikä yhdistää luomuarvoja ja oman kullan syliä?

Pehmeys, turvallisuus ja lämpö. Sana ”luomu” pitää sisällään lupauksen ruoan puhtaudesta ja turvallisuudesta sekä ympäristön ja eläinten hyvinvoinnin huomioon ottamisesta. Me Lidlillä lupaamme sinulle valikoiman, joka sisältää yli 200 erilaista luomutuotetta. Luomutuotteet tunnistat Bio Organic -merkistämme ja EU:n vihreästä lehtimerkistä.


Mitä se luomu sitten tarkalleen ottaen tarkoittaa?

Luonnonmukaisessa eli luomutuotannossa ei käytetä keinotekoisia lannoitteita tai torjunta-aineita, vaan luonnon omia konsteja. Myöskään turhia lisäaineita ei luomumerkittyihin tuotteisiin lisätä. Tämän ansiosta luomuruoan maku on puhdas ja luonnollinen, lautaselle ei päädy myrkyllisiä jäämiä ja luonto säilyy monimuotoisempana ja paremmin voivana. Tätä päämäärää tuetaan lisäksi panostuksilla uusiutuvien luonnonvarojen kierrätykseen.


Luomutuotannossa ekologisuus, eettisyys ja terveellisyys ovat usein erottamattomia tekijöitä. Esimerkiksi luomukotieläimet elävät lajilleen tyypillisellä tavalla ja niille syötetään luonnollisesti tuotettua, geenimuuntelematonta rehua. Luonto kiittää, tuotantokasvit kukoistavat, eläimet pysyvät tyytyväisinä ja meidän elimistöihimme pääsee pelkkää priimaa.


Luomumerkki tuotteessa takaa, että ainakin 95 prosenttia tuotteen ainesosista on tuotettu luomuperiaatteiden mukaisesti.