Lidl Suomi – Säästä hinnasta, älä laadusta
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

TUOREUDESSA ON EROJA

Tuoreudessa on eroja – kuinka todennamme tämän asiakkaan suuntaan?

Hedelmien ja vihannesten tuoreus ja laatu ovat meille sydämen asioita. Siksi teemme joka päivä töitä sen eteen, että asiakkaamme voivat poimia ostoskoriinsa vain parasta.


Tuoreuden takana on monien tekijöiden tiivis yhteistyö koko ruokaketjussa. Lopputuloksena on laadukasta ruokaa pellolta asiakkaan ruokapöytään asti.

TUOREUTEMME KULMAKIVET

 • 1
  Tiivis yhteistyö tuottajien kanssa

  Paras mahdollinen hedelmä- ja vihannesvalikoima tuotetaan saumattomalla yhteistyöllä.

 • 2
  Tehokkaat kuljetukset

  Nopeat ja hyvin suunnitellut kuljetukset ovat avain parhaaseen laatuun.

 • 3
  Tiukkaakin tiukemmat testit

  Teemme perusteellisia tutkimuksia tuoreille kasviksillemme läpi tuotantoketjun, aina viljelijältä kauppaan asti.

 • 4
  Päivittäinen laadunvalvonta myymälöissä

  Tasokas hevi-osastomme ei ole sattumaa, vaan määrätietoisen työn tulos.

Kulmakivi 1.

Tiivis yhteistyö tuottajien kanssa

Paras mahdollinen hedelmä- ja vihannesvalikoima tuotetaan saumattomalla yhteistyöllä. Yhdessä tavarantoimittajiemme kanssa pyrimme tuottamaan mahdollisimman hyvää ja maukasta kasvissatoa.


Suunnittelemme varsinkin kasvisten kuljetukseen ja varastointiin liittyvät asiat tarkasti yhteistyökumppaniemme kanssa. Noudatamme erilaisten sertifikaattien vaatimuksia, ja kaikki meille kasviksia toimittavat tilat on tarkastettu huolellisesti etukäteen. Tarkastuksissa huomioidaan esimerkiksi torjunta-aineiden käyttö ja tuotannon vastuullisuus.


Yhteistyökumppanimme osallistuvat moniin erilaisiin testeihin ja analyyseihin, jotka takaavat mahdollisimman vähäiset torjunta-aineiden jäämät. Myös vesistöt viljelmien ympäristössä hyötyvät pienemmästä kuormituksesta. Luonto, eläimet ja ihmiset kiittävät.

Text And Image Section

Kulmakivi 2.

Tehokas kuljetus takaa tuoreuden

Nopeat ja hyvin suunnitellut kuljetukset ovat avain parhaaseen laatuun. Oikeaan aikaan ajoitettu sadonkorjuu ja suora toimitus jakelukeskuksien kautta myymälään ilman turhia välikäsiä kuuluu periaatteisiimme. Emme koskaan varastoi tuotteita turhaan, mikä vähentää säilöntäaineiden tarvetta.


Tuoreiden tuotteiden kuljetus on haaste elintarvikealalla. Kaikilla tuskin kuitenkaan on yhtä tehokasta logistiikkaketjua, joka kattaa koko maailman. Emme keskity pelkästään vauhtiin, vaan myös toimitusketjun fiksuun suunnitteluun. Testailemme erilaisia kuljetusvaihtoehtoja ja teemme tiivistä yhteistyötä tutkijoiden, kuorma-autojen valmistajien ja polttoainevalmistajien kanssa. Näin vähennämme myös ilmaston kuormitusta ja viemme toimivamman logistiikan kehitystä eteenpäin.


Tavoite on saada tuotteet mahdollisimman kustannustehokkaasti perille. Huomioon otetaan polttoainekustannukset ja ilmaston kuormitus ilman, että tuotteen laatu kärsii. Jokainen sato vaatii kuljetuksessa omanlaisensa puitteet lämmön ja kosteuden osalta. Yhdessä tavarantoimittajien kanssa pyrimme toimittamaan tuotteet perille parhaalla mahdollisella tavalla.

Text And Image Section

Kulmakivi 3.

Tiukkaakin tiukemmat testit

Me emme koskaan tingi laadusta! Siksi teemme perusteellisia tutkimuksia tuoreille kasviksillemme läpi tuotantoketjun, aina viljelijältä kauppaan asti. Olemme ottaneet lain omiin käsiimme, ja meillä onkin EU:n tai Suomen lainsäädäntöä tiukemmat raja-arvot torjunta-aineiden määrille.


Tavoitteenamme on vähentää torjunta-ainejäämiä kasviksissa enintään kolmasosaan lain sallimasta määrästä. Raja-arvojen seuraamiseen käytämme riippumattomia asiantuntijoita yhdestä maailman johtavimmista testilaboratorioista, Eurofinsistä. Eurofins tekee vuosittain lähes 2 000 analyysiä Lidl Suomelle kotimaisilta toimittajilta hankituista tuotteista. Pieninkin poikkeama raportoidaan ja poikkeamat johtavat aina toimenpiteisiin. Kansainvälisellä tasolla Eurofins suorittaa Lidlin kasviksista yli 53 000 testiä, joista saamme jatkuvasti tärkeitä oppeja omaan laadunvalvontaamme. Lue lisää Eurofinsistä täältä.


"Yhtiömme Eurofins Scientific Finland Oy toimii itsenäisenä ja riippumattomana elintarvikkeiden laboratorioanalyysi- ja asiantuntijapalveluiden palveluntuottajana täällä Suomessa. Olemme toimineet Lidl Suomen yhteistyökumppanina jo yli kymmenen vuoden ajan, tarjoamalla Lidlin käyttöön laboratorioanalyysipalveluita heidän tuotevalikoimaansa kuuluyvien tuotteiden laadunvalvontaa ja tuoteturvallisuuden varmistamista varten. Tämän pitkäaikaisen yhteistyömme kautta tiedämme hyvin millä tavoin Lidl Suomi toteuttaa kuluttajille myymiensä tuotteiden laadunvalvontaa.


Lidl Suomi noudattaa myymiensä hedelmien ja vihannesten osalta huolellisesti ja vastuullisesti laadittua omavalvontaohjelmaa, joka ylittää monilta osin niin Suomen kansallisen kuin EU:n tasolla voimassa olevan lainsäädännön asettaman vähimmäisvaatimustason, sekä sallitujen torjunta-ainejäämien raja-arvojen että laboratoriotestauksen laajuudeen ja säännöllisyyden osalta.


Laboratoriomme raportoimia analyysituloksia seurataan Lidlillä täsmällisesti ja huolellisesti, ja mahdollisiin poikkeamiin reagoidaan heidän puoleltaan viipymättä. Lisäksi Lidl Suomi pyytää säännöllisesti palautettamme ja kuuntelee aktiivisesti asiantuntijoidemme suosituksia koskien Lidlin tuotteiden testauksessa noudatettavaa valvonta- ja laboratoriotestausohjelmaa. Näin voimme yhdessä varmistua siitä, että suoritettava laboratoriotestaus tapahtuu Lidlin Suomessa myymien hedelmien ja vihannesten laadun ja tuoteturvallisuuden kannalta mahdollisimman tarkoituksenmukaisella tavalla."


Lasse Mäkelä, toimitusjohtaja, Eurofins Scientific Finland Oy


Hedelmät ja vihannekset ovat aina olleet toimintamme ydintekemistä ja siksi pidämme riman korkealla, jopa korkeammalla kuin laki vaatii. Tiedämme, kuinka tärkeää laadukkaiden kasvisten nauttiminen hyvään hintaan on asiakkaillemme, vuoden jokaisena päivänä.

Text And Image Section

Kulmakivi 4.

Päivittäinen laadunvalvonta myymälöissä

Tasokas hevi-osastomme ei ole sattumaa, vaan määrätietoisen työn tulos. Tämä selittää valikoimamme tuoreuden ja laadun. Jokaisen mehukkaan tomaatin, tuoreen kurkun ja rapean salaattikerän takana on paljon kollegoidemme työtä, huolenpitoa ja rakkautta.


Jokaisessa myymälässä on useita tuoreusvuorolaisia, jotka on koulutettu alan asiantuntijoiksi. Hedelmien ja vihannesten tuoreutta tarkastetaan säännöllisesti päivän mittaan, hieman nahistuneet tuotteet poistetaan* ja tila siistitään. Meidän valikoimastamme löydät aina tuoreita, maukkaita ja terveellisiä hedelmiä ja vihanneksia!


*Jotta emme heittäisi mitään syömäkelpoista pois, siirrämme parhaat päivänsä nähneet mutta silti käyttökelpoiset tuotteet edullisiin hukka-alelaatikoihin.

LIDLILÄISTEN LUPAUKSET ASIAKKAILLEMME

Toimintamme ja takuumme laadusta kiteytyy kolmeen lupaukseen, jotka ohjaavat päivittäistä työtämme myymälöissä ja jakelukeskuksissa.


Näitä lupauksia noudattamalla takaamme asiakkaallemme aina parhaimman tuoreuselämyksen tuotteidemme parissa.


1. Tarkistamme hevi-tuotteiden laadun täydellisesti kaksi kertaa päivässä, tarvittaessa useammin.

2. Jokaisessa vuorossa työskentelee tuoreusvuorolainen.

3. Meille toimitetaan tuoreet tuotteet jokaiseen myymälään joka päivä.

Media Highlighting
Media Highlighting