Tietosuoja Lidlissä

Kiitos, että olet kiinnostunut  tietosuojasta Lidlissä. Toivomme, että asioidessasi meillä voit kokea, että käsittelemme henkilötietosi asiakaslähtöisesti ja luottamuksellisesti. Haluamme, että pidät sitä, kuinka toteutamme tietosuojaa, asiakaslähtöisenä laatuominaisuutena.

 

Seuraavissa tietosuojaselosteissa kerromme sinulle henkilötietojen käsittelystä Lidl Suomi Kommandiittiyhtiössä. Henkilötietona pidetään kaikkia tunnistettuun tai tunnistettavissa olevaan luonnolliseen henkilöön liittyviä tietoja. Henkilötietojen käsittelyämme ohjaa erityisesti tietosuoja-asetus, mutta myös muu voimassaoleva lainsäädäntö, kuten laki sähköisen viestinnän palveluista (tietoyhteiskuntakaari). Klikkaamalla allaolevia otsikoita, pääset tutustumaan kunkin tietosuojaselosteen sisältöön tarkemmin.

ASIAKASTIETOJEN KÄSITTELY

1. Verkkosivullamme käsiteltävät tiedot

2. Asiakassuhteen hoitaminen ja kehittäminen

3. Markkinointiarpajaiset (kilpailut ja arvonnat)

4. Newsletter (Lidlin uutiskirje)

5. Evästeet

6. Tietojen vastaanottajat EU:n ulkopuolella

7. Oikeutesi rekisteröitynä henkilötietojen käsittelyyn liittyen

8. Yhteyshenkilö

9. Rekisterinpitäjän yhteystiedot

1. Verkkosivullamme käsiteltävät tiedot

Tietojen käsittelytarkoitus ja käsittelyn oikeudelliset perusteet

Jokaisesta käynnistäsi verkkosivuillamme tallentuu tietoa meille sekä kolmansille osapuolille. Käynnistäsi tallentuvat tiedot ovat seuraavat: verkkosivu, jolta siirryt verkkosivuillemme (viite-URL), IP-osoite, käyntisi ajankohta, laitteen pyytämät vahvistukset, http-vastauskoodi, siirretty tietomäärä sekä tieto käyttämästäsi selaimesta, käyttöjärjestelmästä ja käyttämäsi internet-operaattori.

Tiedot tallentuvat niin kutsuttuun lokitiedostoon  seuraavia tarkoituksia varten:

  • sujuvan yhteyden muodostamisen takaaminen,
  • verkkosivumme miellyttävän käytön takaaminen,
  • verkkosivun turvallisuuden ja vakauden analysointi.

Jos olet antanut suostumuksen selaimessasi ja/tai käyttöjärjestelmässäsi tai muissa laitteesi asetuksissa sijainnin käyttämisen, hyödynnämme tätä toimintoa voidaksemme tarjota sinulle sijaintiisi liittyviä, yksilöllisiä palveluita, kuten lähimmän myymälämme sijainnin. Käsittelemme sijaintitietojasi vain tätä käsittelytarkoitusta varten.

IP-osoitteesi käsittelyn oikeudellinen peruste on meidän oikeutettu etumme. Oikeutettu etumme perustuu yllä mainittuihin tietojen käsittelyn tarkoituksiin.

Tietojen vastaanottajat / vastaanottajakategoriat:

Emme lähtökohtaisesti luovuta tietojasi kolmansille osapuolille.

2. Asiakassuhteen hoitaminen ja kehittäminen

Tietojen käsittelytarkoitus ja käsittelyn oikeudelliset perusteet

Käsittelemme asiakastietoja asiakassuhteen ja muun asiallisen yhteyden ylläpitämiseksi, hoitamiseksi ja kehittämiseksi, kuten

  • kyselyihin, palautteisiin ja muihin yhteydenottoihin vastaamiseksi
  • asiakasreklamaatioiden hoitamiseksi

Lisäksi käytämme tietoja oman toimintamme sekä kanssamme kulloinkin samaan yritysryhmään kuuluvien yhtiöiden toiminnan analysointiin ja kehittämiseen sekä tilastointitarkoituksiin.

Kun otat asiakaspalveluumme yhteyttä puhelimitse, nauhoitamme puhelut asiakastapahtuman todentamiseksi, osapuolten oikeusturvan varmistamiseksi sekä koulutustarkoituksiin asiakaspalvelun laadun varmentamiseksi ja kehittämiseksi. Puhelunauhoitteiden yhteydessä käsittelemme seuraavia tietoja: puhelun soittajan puhelinnumero, ajankohta ja puhelunauhoite. Puhelun nauhoittamisesta informoidaan jokaisen puhelun alussa.

Käsittelyn oikeudellinen peruste on oikeutettu etumme. Oikeutettu etumme perustuu yllä mainittuihin tietojen käsittelytarkoituksiin eli asiakassuhteen ja muun asiallisen yhteyden ylläpitämiseen, hoitoon ja kehittämiseen.

Saamme henkilötietosi ja asiaasi koskevat tiedot sinulta asiakaspalvelun yhteydenottolomakkeella, puhelimitse, sähköpostiviestissä tai myymälästä toimitettavilla lomakkeilla. Käsittelemme tietojasi vain yllä mainitsemiimme käyttötarkoituksiin.

Järjestämme asiakassuhteen hoitamiseksi ja kehittämiseksi myös asiakastyytyväisyyskyselyitä. Asiakastyytyväisyyskyselyihin osallistuminen on vapaaehtoista ja käsittelemme vastauksesi anonyymisti. Tämä siis tarkoittaa, ettemme asiakastyytyväisyyskyselyissä pysty yhdistämään sinua antamiisi vastauksiin. Tallennamme ainoastaan kyselyn vastausajankohdan eli vastaamista koskevan päivämäärän ja kellonajan. Pyydämme, ettet asiakastyytyväisyyskyselyihin vastatessasi myöskään anna vapaatekstikenttiin henkilötietoja, kuten nimiä tai muita vastaavia tietoja, joiden perusteella antamasi vastaus voitaisiin yhdistää sinuun tai muihin henkilöihin. Laadimme asiakastyytyväisyyskyselyistä aina oman, erillisen tietosuojaselosteensa, joka koskee kyseistä asiakastyytyväisyyskyselyä. Mikäli asiakastyytyväisyyskyselyssä poikkeuksellisesti käsitellään henkilötietoja, mainitaan henkilötietojen oikeudellinen käsittelyperuste kyseisessä tietosuojaselosteessa.

Tietojen vastaanottajat / vastaanottajakategoriat:

Olemme ulkoistaneet henkilötietojen käsittelyä huolellisesti valitsemillemme yhteistyökumppaneille, jotka olemme asianmukaisin sopimuksin velvoittaneet käsittelemään henkilötietoja tietoturvallisesti antamiemme ohjeiden mukaisesti.

Emme lähtökohtaisesti luovuta tietojasi kolmansille osapuolille. Joissakin tilanteissa voi olla tarpeellista, että asiasi asianmukaiseksi käsittelemiseksi toimitamme asiaasi koskevia tietoja yhteistyökumppaneillemme. Mikäli kyse ei ole henkilötietojen käsittelyn ulkoistamistapauksesta, niin anonymisoimme asiaasi koskevat tiedot siten, ettei yhteistyökumppanimme, esimerkiksi tavarantoimittajamme, voi yhdistää saamiaan tietoja sinuun. Jos yksittäistapauksessa henkilötietojesi luovuttaminen yhteistyökumppanillemme on tarpeen asiasi käsittelemiseksi, ilmoitamme tästä sinulle ja pyydämme sinulta nimenomaisen suostumuksen henkilötietojesi luovuttamiseen.

Käytämme asiakastyytyväisyyskyselyiden tuloksia lähtökohtaisesti vain toimintamme kehittämistä ja sisäisiä analysointitarkoituksia varten. Mikäli käsittelemme asiakastyytyväisyyskyselyissä henkilötietojasi, niin emme lähtökohtaisesti luovuta henkilötietojasi kolmansille osapuolille. Jos yksittäistapauksessa henkilötietojesi luovuttaminen kolmannelle osapuolelle on tarpeen asiasi asianmukaiseksi käsittelemiseksi, ilmoitamme tästä sinulle ja pyydämme sinulta nimenomaisen suostumuksen henkilötietojesi luovuttamiseen.

Tietojen säilytysaika:

Asiakaspalveluun yhteydenottolomakkeella, puhelimitse, sähköpostiviestillä tai myymälästä toimitettavilla lomakkeilla antamasi henkilötiedot poistetaan tai anonymisoidaan järjestelmässämme viimeistään kolmen kuukauden kuluttua sinua koskevan asian lopullisen käsittelemisen jälkeen. Poikkeuksena on tilanne, jossa otat meihin yhteyttä käyttääksesi tietosuoja-asetuksen mukaisia rekisteröidyn oikeuksiasi. Tällöin säilytämme yhteydenottoosi liittyvän tarpeellisen dokumentaation tietosuoja-asetuksen 83 artiklan mukaisen hallinnollisen sanktion vanhentumisajan.

Asiakaspalvelun yhteydessä syntyneitä puhelunauhoitteita säilytetään 28 päivän ajan siitä, kun puhelunauhoite on syntynyt.

3. Markkinointiarpajaiset (kilpailut ja arvonnat)

Tietojen käsittelytarkoitus ja käsittelyn oikeudelliset perusteet:

Voit osallistua muun muassa verkkosivuillamme, uutiskirjeemme kautta tai käyttämällä Lidlin sovelluksia erilaisiin markkinointiarpajaisiimme. Mikäli kyseisiä markkinointiarpajaisia varten laaditussa erillisessä tietosuojaselosteessa ei toisin ole mainittu, niin käsittelemme markkinointiarpajaisten yhteydessä antamiasi henkilötietoja markkinointiarpajaisten toteuttamiseksi, arvonnan suorittamiseksi sekä ollaksemme yhteydessä markkinointiarpajaisten voittajaan/voittajiin. Henkilötietojen käsittelyperuste on tällöin henkilötietojen käsittelyyn antamasi suostumus tai sopimuksen täytäntöönpano. Mikäli henkilötietojen käsittelyperusteena on antamasi suostumus, on sinulla oikeus milloin tahansa peruuttaa antamasi suostumus. Lisätietoja henkilötietojesi käsittelystä ja käsittelyn oikeudellisesta perusteesta saat erillisistä kyseistä markkinointiarpajaista varten laatimastamme tietosuojaselosteesta.

Tietojen vastaanottajat / vastaanottajakategoriat:

Luovutamme henkilötietojasi kolmansille osapuolille, mikäli se on tarpeellista markkinointiarpajaisten toteuttamista, esimerkiksi saamasi voiton lähettämistä, varten. Muussa tapauksessa emme luovuta henkilötietojasi kolmansille osapuolille.

Tietojen säilytysaika:

Poistamme henkilötietosi kilpailun toteuttamisen jälkeen. Voimme säilyttää henkilötietosi, mikäli meillä on oikeus käsitellä henkilötietojasi muissa rekistereissämme.

4. Newsletter (Lidlin uutiskirje)

Tietojen käsittelyn tarkoitus / lailliset perusteet:

Sinulla on mahdollisuus tilata verkkosivuillamme uutiskirjeemme (Lidlin Newsletter). Uutiskirjeemme tilaajana saat viikoittain tietoa ajankohtaisista kampanjoistamme, uutuustuotteistamme sekä tarjouksistamme suoraan sähköpostiisi. Henkilötietojesi käsittelyn oikeudellinen peruste on antamasi nimenomainen suostumus uutiskirjeen lähettämiseen.

Käsittelemme henkilötietojasi, eli sähköpostiosoitettasi ja mahdollisesti antamaasi nimitietoa, vain Lidlin ajankohtaisista kampanjoista, uutuustuotteista ja tarjouksista tiedottamiseen. Sinulla on mahdollisuus peruuttaa uutiskirjeen tilaaminen milloin tahansa. Tämän voit tehdä muun muassa Lidlin nettisivuilla täältä tai saamasi uutiskirjeen sisältämän linkin kautta.

Varmistaaksemme, ettei sähköpostiosoitteen syöttämisessä uutiskirjeen tilaamisen yhteydessä ole tapahtunut virhettä, käytämme uutiskirjeemme lähettämisessä niin kutsuttua Double-Opt-In-menetelmää: kun olet syöttänyt sähköpostiosoitteesi tilauslomakkeessa osoitettuun kenttään, lähetämme sinulle antamaasi sähköpostiosoitteeseen vahvistuslinkin. Sinun tulee vahvistaa linkin avulla tilauksesi, jonka jälkeen vasta siirryt uutiskirjeen jakelulistallemme.

Tietojen vastaanottajat / vastaanottajakategoriat:

Olemme ulkoistaneet henkilötietojen käsittelyä, eli uutiskirjeen jakelun, huolellisesti valitsemallemme yhteistyökumppanille, jonka olemme asianmukaisella sopimuksella velvoittaneet käsittelemään henkilötietoja tietoturvallisesti antamiemme ohjeiden mukaisesti.

Tietojen säilytysaika:

Kun peruutat suostumuksesi uutiskirjeemme lähettämiseen, poistamme tietosi uutiskirjeen jakelulistalta.

5.  Evästeet

5.1 Evästeet – yleistä tietoa

Käytämme verkkosivuillamme evästeitä. Evästeet ovat päätelaitteellesi (esimerkiksi kannettava tietokone, tabletti, älypuhelin) verkkosivuillamme vierailun yhteydessä tallennettavia pieniä tiedostoja. Evästeet eivät vahingoita käyttämääsi päätelaitetta, eikä evästeissä ole viruksia, troijalaisia tai muita haittaohjelmia. Evästeisiin tallennetaan tietoa, joka muodostuu kulloinkin käytössä olevan päätelaitteen mukaan. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että saisimme evästeitä käyttämällä suoraan sinua koskevia tietoja. Evästeet voivat olla istuntokohtaisia, jolloin käytämme evästettä tunnistaaksemme, oletko jo käynyt yksittäisillä verkkosivuillamme. Istuntokohtaiset evästeet poistetaan automaattisesti verkkosivuiltamme poistumisen jälkeen. Lisäksi käytämme verkkosivujemme käyttäjäystävällisyyden parantamiseksi väliaikaisia evästeitä, jotka tallennetaan tietyksi ajaksi päätelaitteellesi. Kun käyt verkkosivuillamme uudestaan, eväste tunnistaa automaattisesti, että olet jo vieraillut verkkosivuillamme ja mitä olet verkkosivuillamme tehnyt. Evästeiden avulla optimoimme siis verkkosivujamme. Verkkosivujen optimointi toimii sellaisena oikeutettuna etuna, joka perustelee evästeiden avulla kerättävän tiedon käsittelyn.

Käytämme evästeitä myös seurataksemme verkkosivujemme käyttöä tilastollisesti. Näiden evästeiden avulla tunnistamme automaattisesti, jos olet käynyt verkkosivullamme jo aiemmin. Tietyn ajan jälkeen evästeet poistuvat automaattisesti. Useimmat selaimet sallivat evästeet automaattisesti. Voit kuitenkin määritellä selaimeesi sellaiset asetukset, jotka estävät evästeiden tallentumisen päätelaitteellesi tai jotka kysyvät aina lupaa ennen uuden evästeen tallentamista.

Alla ohjeet yleisimmille selaimille:

Internet Explorer:

  1. Klikkaa Työkalut > Internet asetukset
  2. Klikkaa Tietosuoja-välilehteä > Asetukset > siirrä liukusäädin yläasentoon estääksesi kaikki evästeet -> klikkaa OK

Firefox:

  1. Klikkaa Valikko-painiketta > Asetukset
  2. Valitse Tietosuoja ja turvallisuus -paneeli ja siirry Historiatiedot-osioon.
  3. Valitse Firefox säilyttää -alasvetovalikosta Valitut historiatiedot.
  4. Ota evästeet pois käytöstä poistamalla valinta kohdasta Sivustot saavat asettaa evästeitä.

Chrome:

  1. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää > Asetukset.
  2. Valitse alareunasta Lisäasetukset.
  3. Valitse Tietosuoja ja turvallisuus ‑kohdasta Sisältöasetukset.
  4. Valitse Evästeet.
  5. Poista käytöstä Salli sivustojen tallentaa ja lukea evästetietoja.

Jos käytät jotain muuta, kuin yllä mainittuja selaimia, käytä niiden Help/Apua-toimintoa ohjeiden löytämiseen.

Evästeiden estäminen voi johtaa siihen, ettet voi käyttää kaikkia verkkosivujemme toimintoja.

Lista sivustollamme käytettävistä evästeistä

5.2 Google Analytics

Tietojen käsittelytarkoitus ja käsittelyn oikeudelliset perusteet:

Verkkosivujemme toivotun sisällön ja jatkuvan optimoinnin mahdollistamiseksi käytämme Google Analyticsia, joka on Google Inc.:in (”Google”) verkkoanalyysipalvelu. Käsittelyn perusteena on oikeutettu etu, joka perustuu verkkosivujen toimivuuteen sekä optimointiin. Evästeillä kerätään  seuraavat tiedot verkkosivun käytöstä:

  • selaimen tyyppi / -versio,
  • käytetty käyttöjärjestelmä,
  • viite-URL (edellinen verkkosivu),
  • laitteen host-nimi (IP-osoite),
  • palvelinpyynnön kellonaika

Käsittelemme yllä mainittuja tietoja verkkosivujemme käytön analysoimiseksi, verkkosivuaktiviteetteja koskevien raporttien luomiseksi sekä muihin verkkosivun/internetin käyttämiseen liittyvien palveluiden tuottamiseen markkinatutkimuksia ja verkkosivustomme optimoidun sisällön luomista varten. IP-osoitteet anonymisoidaan, joten niitä ei voida yhdistää henkilöön (niin sanottu IP-Masking).

Voit estää evästeiden asentamisen selaimesi asetuksista, mutta tällöin verkkosivun kaikki toiminnot eivät välttämättä ole käytettävissä kokonaisuudessaan. Lisäksi voit estää evästeiden avulla kerättyjen ja verkkosivun käyttöön liittyvien tietojen (kuten IP-osoitteesi) keräämisen ja käyttämisen Googlessa lataamalla ja asentamalla seuraavasta linkistä selainlisäosan: Browser-Add-on. Lisätietoja Google Analyticsin tietosuojasta löydät Google Analytics:in verkkosivuilla.

Tiedon vastaanottajat / vastaanottajakategoriat:

Evästeen keräämät tiedot siirretään ja tallennetaan Googlen palvelimelle Yhdysvaltoihin. Google ei yhdistä IP-osoitettasi muihin Googlen tietoihin. Tiedot luovutetaan mahdollisesti myös kolmansille osapuolille, mikäli lainsäädäntö tämän sallii tai mikäli kyse on henkilötietojen käsittelystä toimeksisaajana toimeksiantajan lukuun (eli henkilötietojen käsittelyn ulkoistamisesta).

Tietojen säilytysaika:

IP-osoitteen anonymisoinnin jälkeen tietoja ei voi yhdistää henkilöön. Tilastollisesti käsitellyt tiedot poistetaan Google Analyticsissä 14 kuukauden kuluttua. Google Analyticsin avulla laadittujen raporttien tietoja ei voida yhdistää yksittäisiin henkilöihin.

6. Tietojen vastaanottajat EU:n ulkopuolella

Lukuun ottamatta kohdassa 5 kuvailtua henkilötietojen käsittelyä emme luovuta tietojasi vastaanottajille, joiden toimipaikka on Euroopan Unionin tai Euroopan talousalueen ulkopuolella. Kohdassa 5 mainittu henkilötietojen käsittely on tietojen käsittelyn ulkoistamista palveluntarjoajamme palvelimelle USA:ssa. Tietojen siirto kolmansiin maihin voidaan tehdä lainmukaisesti niin sanotun Privacy Shield:in periaatteiden mukaisesti sekä hyödyntäen EU:n komission mallisopimuslausekkeita.  

7. Oikeutesi rekisteröitynä henkilötietojen käsittelyyn liittyen

7.1. Yleiskatsaus

Voimassa olevan lainsäädännön mukaan sinulla on seuraavat oikeudet henkilötietojesi käsittelyyn liittyen:

  • oikeus saada pääsy tietoihin,
  • oikeus tietojen oikaisemiseen,
  • oikeus tietojen poistamiseen,
  • oikeus käsittelyn rajoittamiseen,
  • oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen
  • vastustamisoikeus
  • oikeus peruuttaa antamasi suostumus milloin tahansa.

7.2 Oikeus saada pääsy tietoihin

Sinulla on oikeus saada meiltä vahvistus siitä, että sinua koskevia henkilötietoja käsitellään tai että niitä ei käsitellä. Tiedon etsimiseksi tarvitsemme sinulta ensin tarpeelliset tiedot sinun tunnistamiseksesi. Jos käsittelemme henkilötietojasi, sinulla on oikeus saada tietää mitä sinua koskevia tietoja rekisteriimme on tallennettu edellyttäen, ettei tiedon antamista ole laissa rajoitettu.

Sinulla on oikeus saada tieto:

  • käsittelyn tarkoituksista
  • käsitellyistä henkilötietoryhmistä
  • vastaanottajista tai vastaanottajaryhmistä, joille olemme luovuttaneet tai aiomme luovuttaa henkilötietojasi
  • henkilötietojesi suunnitellusta säilytysajasta tai säilytysajan määrittämiskriteereistä
  • luovutammeko tai siirrämmekö henkilötietojasi kolmanteen maahan ja mitä asianmukaisia suojatoimenpiteitä sovellamme siirtoihin
  • oikeudestasi tehdä valitus valvontaviranomaisille
  • oikeudestasi pyytää meiltä sinua koskevien henkilötietojen oikaisemista tai poistamista
  • oikeudestasi pyytää henkilötietojesi käsittelyn rajoittamista
  • oikeudestasi vastustaa henkilötietojesi käsittelyä

Voit tehdä meille tietoihisi pääsyä koskevan pyynnön. Toimitamme sinulle jäljennöksen käsiteltävistä henkilötiedoista tavalla, joka ei vaikuta epäedullisesti muiden oikeuksiin ja vapauksiin. Jos pyydät useampia jäljennöksiä, voimme periä niistä jäljennöksen toimittamiseen liittyviin hallinnollisiin kustannuksiin perustuvan kohtuullisen maksun.

Siinä tapauksessa, että käsittelemme merkittäviä määriä sinua koskevia tietoja, voimme pyytää sinua täsmentämään riittävällä tavalla mitä tietoja tai mitä käsittelytoimia pyyntösi koskee. Jos esität pyynnön sähköisesti, toimitamme tiedot sinulle yleisesti käytetyssä sähköisessä muodossa, ellet ole pyytänyt tietoja jossakin muussa muodossa.

7.3 Oikeus tietojen oikaisemiseen

Sinulla on oikeus vaatia, että oikaisemme ilman aiheetonta viivytystä sinua koskevat epätarkat ja virheelliset henkilötiedot. Sinulla on oikeus saada puutteelliset henkilötiedot täydennettyä muun muassa toimittamalla meille lisäselvitystä asiasta.

7.4 Oikeus tietojen poistamiseen

Sinulla on oikeus vaatia meitä poistamaan sinua koskevat henkilötiedot ilman aiheetonta viivytystä, mikäli jokin seuraavista edellytyksistä täyttyy:

jos emme enää tarvitse henkilötietojasi niihin tarkoituksiin, joita varten olemme ne keränneet tai joita varten käsittelimme niitä muutoin
jos olemme käsitelleet henkilötietojasi lainvastaisesti tai meidän tulee poistaa henkilötiedot meihin sovellettavan lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi
peruutat käsittelyyn antamasi suostumuksen, eikä käsittelyyn ole muuta laillista perustetta
henkilötiedot on kerätty tietoyhteiskunnan palveluiden tarjoamiseksi lapselta
vastustat henkilökohtaisiin syihin vedoten käsittelyä, joka on tarpeen rekisterinpitäjän tai kolmannen osapuolen oikeutettujen etujen toteuttamiseksi, jolloin emme enää saa käsitellä henkilötietoja, paitsi jos voimme osoittaa, että käsittelyyn on olemassa huomattavan tärkeä ja perusteltu syy, joka syrjäyttää rekisteröidyn edut, oikeudet ja vapaudet tai jos se on tarpeen oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi.

Mikäli olemme julkistaneet henkilötietosi ja meillä on velvollisuus poistaa tietosi, on meidän käytettävissä oleva teknologia ja toteuttamiskustannukset huomioon ottaen toteutettava kohtuulliset toimenpiteet, ilmoitettava henkilötietoja käsitteleville rekisterinpitäjille, että olet pyytänyt poistamaan näihin henkilötietoihisi liittyvät linkit tai näiden henkilötietojen jäljennökset tai kopiot.

7.5 Oikeus käsittelyn rajoittamiseen

Sinulla voi olla oikeus rajoittaa henkilötietojesi käsittelyä. Rajoitamme käsittelyä pyynnöstäsi, mikäli kyse on lainsäädännössä määritetyistä tilanteista, sinulla on oikeus edellyttää meiltä käsittelyn rajaamista, jos jokin seuraavista edellytyksistä täyttyy:

kiistät henkilötietojesi paikkansapitävyyden, jolloin käsittelyä rajoitetaan ajaksi, jonka kuluessa voimme varmistaa henkilötietojen paikkansapitävyyden;
käsittely on lainvastaista ja vastustat henkilötietojen poistamista ja vaadit sen sijaan niiden käytön rajoittamista
emme enää tarvitse kyseisiä henkilötietojasi käsittelyn tarkoituksiin, mutta sinä tarvitset niitä oikeudellisen vaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi;
olet vastustanut henkilökohtaisiin syihin vedoten henkilötietojen käsittelyä, joka on tarpeen rekisterinpitäjän tai kolmannen osapuolen oikeutettujen etujen toteuttamiseksi ja odotamme sen todentamista, syrjäyttävätkö meidän oikeutetut perusteet sinun perusteesi.

Kun henkilötietojesi käsittelyä on rajoitettu, niitä voidaan säilyttämistä lukuun ottamatta käsitellä ainoastaan suostumuksellasi taikka oikeudellisen vaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi tai toisen luonnollisen henkilön tai oikeushenkilön oikeuksien suojaamiseksi tai tärkeää unionin tai jäsenvaltion yleistä etua koskevista syistä.

7.6 Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen

Sinulla on oikeus saada itseäsi koskevat henkilötiedot, jotka olet itse toimittanut meille, ja oikeus siirtää kyseiset tiedot toiselle rekisterinpitäjälle, mikäli

henkilötietojesi käsittely perustuu suostumukseen tai sellaisen sopimuksen täytäntöönpanoon, jossa olet itse osallisena ja käsittely suoritetaan automaattisesti.

Hyödyntäessäsi oikeuttasi siirtää tiedot järjestelmästä toiseen, voimme siirtää tiedot toiselle rekisterinpitäjälle, mikäli tämä on teknisesti mahdollista. Mikäli osa antamistasi tiedoista on paperikopiona, niin oikeutesi koske tällaisia asiakirjoja.

7.7 Oikeus peruuttaa antamasi suostumus

Mikäli henkilötietojesi käsittely perustuu antamaasi suostumukseen, niin sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa. Suostumuksen peruuttaminen ei vaikuta suostumuksen perusteella ennen sen peruuttamista suoritetun käsittelyn lainmukaisuuteen.

8. Yhteyshenkilö

8.1. Yhteyshenkilö asiakaskyselyissä ja rekisteröidyn oikeuksien toteuttamiseen liittyen

Jos sinulla on kysyttävää ylläpitämistämme verkkosivuista tai haluat käyttää oikeuksiasi rekisteröitynä, ota yhteys asiakaspalveluumme puhelimitse numeroon 0800-05435 tai alla olevan linkin kautta: https://www.lidl.fi/fi/ota-yhteytta.htm

8.2. Yhteyshenkilö tietosuojaan liittyvissä kysymyksissä

Jos sinulla on kysyttävää henkilötietojesi käsittelystä, voit ottaa yhteyttä Lidlin legal & compliance -osastoon. Yhteystiedot löydät kohdasta 9 ”Rekisterinpitäjän yhteystiedot”.

8.3. Valitus valvontaviranomaiselle

Sinulla on oikeus tehdä valitus toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle, jos katsot, että rikomme sinua koskevien henkilötietojen käsittelyssä soveltuvaa lainsäädäntöä. Suomessa toimivaltainen tietosuojan valvontaviranomainen on tietosuojavaltuutettu.

9. Rekisterinpitäjän yhteystiedot

Lidl Suomi Kommandiittiyhtiö
Niittymäentie 7
02200 Espoo
tietoturva@lidl.fi
puh. 09 234561

KAMERAVALVONTA

REKISTERINPITÄJÄ

Lidl Suomi Kommandiittiyhtiö
Niittymäentie 7
02200 ESPOO

HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYN OIKEUDELLINEN PERUSTE JA TARKOITUKSET

Käsittelemme henkilötietojasi oikeutettujen etujemme toteuttamiseksi. Edellä mainitut oikeutetut edut perustuvat rekisterinpitäjän ja rekisteröityjen merkityksellisiin suhteisiin. Rekisteröidyt ovat asiakkaitamme, työntekijöitämme tai muita vastaavia sidosryhmiimme kuuluvia henkilöitä.

Käsittelemme henkilötietojasi tallentavan kameravalvonnan avulla rikosepäilyiden ja -tapausten selvittämiseksi sekä viranomaisen avustamiseksi niissä. Tämän lisäksi käsittelemme henkilötietoja työntekijöidemme, asiakkaidemme, yhteistyökumppaneidemme sekä muiden tiloissamme olevien henkilöiden turvallisuuden varmistamiseksi, omaisuuden suojaamiseksi sekä turvallisuutta ja omaisuutta vaarantavien tilanteiden ennaltaehkäisemiseksi, selvittämiseksi ja toteennäyttämiseksi.

Voimme käsitellä henkilötietojasi myös yksityisyyden suojasta työelämässä annetun lain (759/2004) 17 §:n 2 momentin 1—3 kohdissa määritellyissä tilanteissa: naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta annetussa laissa (609/1986) tarkoitetun häirinnän tai ahdistelun taikka työturvallisuuslaissa (738/2002) tarkoitetun häirinnän ja epäasiallisen käytöksen selvittämiseksi ja toteennäyttämiseksi, työtapaturman tai muun työturvallisuuslaissa tarkoitettua vaaraa tai uhkaa aiheuttaneen tilanteen selvittämiseksi sekä työsuhteen päättämisen perusteen tai muun työsuhteeseen liittyvän päätöksen asiamukaisuuden toteennäyttämiseksi. Lisäksi voimme käsitellä tietojasi lakiin perustuvan velvoitteen hoitamiseksi sekä oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi, puolustamiseksi tai ratkaisemiseksi. Voimme käsitellä tallenteita myös järjestelmän asianmukaisen toimivuuden varmistamiseksi ja kehittämiseksi sekä henkilökunnan kouluttamiseksi (sikäli kuin henkilötietojen käsittely näitä tarkoituksia varten on edellä kuvattujen käyttötarkoitusten kannalta asiallisesti perusteltua).

Emme rekisterinpitäjänä suorita automaattista päätöksentekoa tai profilointia käsitellessämme henkilötietoja näihin käyttötarkoituksiin.

REKISTERÖITYJEN RYHMÄT JA HENKILÖTIETORYHMÄT

Suoritamme kameravalvontaa myymälätiloissamme, myymälöidemme yhteydessä varasto- ja toimistotiloissa sekä parkkihallissa ja piha-alueella, jakelukeskuksissa sekä pääkonttorillamme. Kameravalvonnan yhteydessä voimme käsitellä työntekijöihimme, asiakkaisiimme ja sidosryhmiimme kuuluvien rekisteröityjen henkilötietoja. Lisäksi voimme käsitellä kameravalvonnan yhteydessä myös muiden kuin näihin ryhmiin kuuluvien rekisteröityjen henkilötietoja, jos kyseiset henkilöt liikkuvat kameravalvonnan piiriin kuuluvissa tiloissa ja piha-alueilla.  

Käsittelemme kameravalvontajärjestelmäämme kuuluvien kameroiden automaattisesti tallentamaa aikaleimoilla varustettua kuvamateriaalia sekä kuvamateriaaliin sisältyviä henkilötietoja.

SÄÄNNÖNMUKAISET TIETOLÄHTEET

Kameravalvontajärjestelmäämme kuuluvat kamerat.

HENKILÖTIETOJEN VASTAANOTTAJAT

Voimme tarvittaessa luovuttaa henkilötietojasi kulloinkin voimassa olevan lainsäädännön sallimissa ja velvoittavissa rajoissa esimerkiksi poliisille tai tuomioistuimelle. Voimme myös tarvittaessa luovuttaa henkilötietojasi työturvallisuusviranomaisille sekä vakuutusyhtiöille.

TIETOJEN SIIRTO TAI LUOVUTUS EU:N TAI ETA:N ULKOPUOLELLE

Emme luovuta tai siirrä henkilötietojasi EU:n tai ETA:n ulkopuolelle, ellei se ole tietojen käsittelyn tarkoitusten vuoksi tarpeen, jolloin huolehdimme asianmukaisten suojatoimien toteuttamisesta.

HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYN TURVALLISUUS

Kameravalvontajärjestelmämme tallennelaitteet sijaitsevat lukituissa tiloissa, ja sähköinen järjestelmä on suojattu säännöllisesti vaihdettavilla käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Tallenteiden käsittely on tarkkaan ohjeistettua, minkä lisäksi noudatamme käytönvalvontaa. Ainoastaan niillä henkilöillä, joille se on työtehtävien vuoksi tarpeen, voi olla pääsy tallenteisiin, ja pyyntö on tällöinkin aina erikseen perusteltava. Dokumentoimme tallenteiden katsomisen ja luovuttamisen, minkä ansiosta pystymme seuraamaan henkilötietojen käyttöä dokumentoinnin avulla.

Pyrimme palauttamaan mahdollisimman nopeasti tietojen saatavuuden ja pääsyn tietoihin mahdollisen fyysisen tai teknisen vian sattuessa. Testaamme ja arvioimme säännöllisesti käytössämme olevia teknisiä ja organisatorisia toimenpiteitä henkilötietojen käsittelyn turvallisuuden varmistamiseksi.

Tallenteiden sisältämiä henkilötietoja käsittelevät henkilöt eivät saa ilmaista näitä tietoja sivulliselle työsuhteen aikana tai sen päättymisen jälkeen. Koulutamme ja ohjeistamme henkilöstöämme säännöllisesti tietosuoja- ja tietoturva-asioissa.

REKISTERITIETOJEN SÄILYTYS

Hävitämme tallenteet viimeistään yhden kuukauden kuluttua tallentamisen päättymisestä lukien, kun tallenteiden päälle tallentuu uutta kuvamateriaalia. Hävitämme tarpeettomat tallenteet tietoturvallisella tavalla ilman aiheetonta viivytystä.

Voimme kuitenkin säilyttää tallenteita edellä mainittua pidemmän aikaa, jos se on tarpeen edellä mainittujen henkilötietojen käsittelylle määriteltyjen käsittelytarkoitusten mukaisten asioiden loppuun saattamiseksi tai jos tallenteen säilyttämiseen on muu erityinen syy.

Emme säilytä henkilötietoja ainoastaan mahdollisiin rekisteröityjen pyyntöihin vastaamista varten.

OIKEUTESI SAADA PÄÄSY TIETOIHIN

Sinulla on oikeus saada meiltä vahvistus siitä, että sinua koskevia henkilötietoja käsitellään tai että niitä ei käsitellä. Tiedon etsimiseksi tarvitsemme sinulta ensin tarpeelliset seikat, kuten aika- ja paikkatiedot. Jos käsittelemme henkilötietojasi, sinulla on oikeus saada tietää mitä sinua koskevia tietoja rekisteriimme on tallennettu edellyttäen, ettei tiedon antamista ole laissa rajoitettu.

Sinulla on oikeus saada tieto:

  • käsittelyn tarkoituksista
  • käsitellyistä henkilötietoryhmistä
  • vastaanottajista tai vastaanottajaryhmistä, joille olemme luovuttaneet tai aiomme luovuttaa henkilötietojasi
  • henkilötietojesi suunnitellusta säilytysajasta tai säilytysajan määrittämiskriteereistä
  • luovutammeko tai siirrämmekö henkilötietojasi kolmanteen maahan ja mitä asianmukaisia suojatoimenpiteitä sovellamme siirtoihin
  • oikeudestasi tehdä valitus valvontaviranomaisille
  • oikeudestasi pyytää meiltä sinua koskevien henkilötietojen oikaisemista tai poistamista
  • oikeudestasi pyytää henkilötietojesi käsittelyn rajoittamista
  • oikeudestasi vastustaa henkilötietojesi käsittelyä.

Voit tehdä meille tietoihisi pääsyä koskevan pyynnön. Toimitamme sinulle jäljennöksen käsiteltävistä henkilötiedoista tavalla, joka ei vaikuta epäedullisesti muiden oikeuksiin ja vapauksiin. Jos pyydät useampia jäljennöksiä, voimme periä niistä jäljennöksen toimittamiseen liittyviin hallinnollisiin kustannuksiin perustuvan kohtuullisen maksun.

Siinä tapauksessa, että käsittelemme merkittäviä määriä sinua koskevia tietoja, voimme pyytää sinua täsmentämään riittävällä tavalla mitä tietoja tai mitä käsittelytoimia pyyntösi koskee. Jos esität pyynnön sähköisesti, toimitamme tiedot sinulle yleisesti käytetyssä sähköisessä muodossa, ellet ole pyytänyt tietoja jossakin muussa muodossa. Jos tietojen siirtäminen internetin kautta on esimerkiksi tietojen koon vuoksi ongelmallista, voimme antaa tiedot vaihtoehtoisin keinoin, kuten suoratoistopalveluna tai CD- tai DVD-levyllä, USB-muistitikulla tai muuta fyysistä mediaa käyttämällä.

OIKEUTESI VAATIA TIETOJEN OIKAISUA JA OIKEUTESI TIETOJEN POISTAMISEEN

Sinulla on oikeus vaatia, että oikaisemme ilman aiheetonta viivytystä sinua koskevat epätarkat ja virheelliset henkilötiedot. Sinulla on oikeus saada puutteelliset henkilötiedot täydennettyä muun muassa toimittamalla meille lisäselvitystä asiasta.

Sinulla on oikeus vaatia meitä poistamaan sinua koskevat henkilötiedot ilman aiheetonta viivytystä, jos emme enää tarvitse henkilötietojasi niihin tarkoituksiin, joita varten olemme ne keränneet tai joita varten käsittelimme niitä muutoin, jos olemme käsitelleet henkilötietojasi lainvastaisesti tai meidän tulee poistaa henkilötiedot meihin sovellettavan lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi.

Emme voi poistaa sinua koskevia henkilötietoja, jos henkilötietojesi käsittely perustuu edelleen käsittelyä edellyttävän lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi tai oikeudellisen vaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi.

OIKEUTESI KÄSITTELYN RAJOITTAMISEEN

Jos henkilötietojesi käsittely on lainvastaista ja vastustat henkilötietojesi poistamista (ja vaadit sen sijaan niiden käytön rajoittamista) tai emme enää tarvitse kyseisiä henkilötietoja käsittelyn tarkoituksiin, mutta tarvitset niitä oikeudellisen vaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi, sinulla on oikeus siihen, että rajoitamme käsittelyä. Meidän tulee tällöin rajoittaa henkilötietojesi käsittelyä siten, että henkilötietojasi saa, säilyttämistä lukuun ottamatta, käsitellä ainoastaan suostumuksellasi taikka oikeudellisen vaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi tai toisen luonnollisen henkilön tai oikeushenkilön oikeuksien suojaamiseksi tai tärkeää yleistä etua koskevista syistä.

Voimme muun muassa siirtää valitut tiedot toiseen käsittelyjärjestelmään tai teknisin keinoin estää käyttäjien pääsyn valittuihin henkilötietoihin. Tällöin meidän tulee ilmaista henkilötietojen käsittelyn rajoittaminen selkeästi järjestelmässä.

OIKEUTESI VASTUSTAA KÄSITTELYÄ

Sinulla on oikeus henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseensa liittyvällä perusteella milloin tahansa vastustaa sinua koskevien henkilötietojen käsittelyä, paitsi jos pystymme osoittamaan, että käsittelyyn on olemassa huomattavan tärkeä ja perusteltu syy, joka syrjäyttää sinun etusi, oikeutesi ja vapautesi tai jos henkilötietojesi käsittely on tarpeen oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi.

Meidän tulee tällöin poistaa sinua koskevat henkilötiedot ilman aiheetonta viivytystä, jos tietojen käsittelylle ei ole olemassa huomattavan tärkeää ja perusteltua syytä.

ILMOITUKSET REKISTERÖIDYILLE

Meidän tulee toimittaa sinulle tiedot toimenpiteistä, joihin olemme ryhtyneet kohtien 8-12 mukaisten pyyntöjen johdosta ilman aiheetonta viivytystä ja joka tapauksessa kuukauden kuluessa esittämäsi pyynnön vastaanottamisesta. Voimme tarvittaessa jatkaa tätä määräaikaa enintään kahdella kuukaudella ottaen huomioon esittämiesi pyyntöjen monimutkaisuus ja määrä. Meidän tulee ilmoittaa sinulle tällaisesta viivästymisestä sekä viivästymisen syistä kuukauden kuluessa pyynnön vastaanottamisesta.

Voimme pyytää sinua toimittamaan lisätietoja, jotka ovat tarpeen henkilöllisyytesi vahvistamiseksi, jos meillä on perusteltu syy epäillä henkilöllisyyttäsi. Tarvittaessa sen varmistamiseksi, että tietopyynnön toteuttaja olet juuri sinä, voimme mm. pyytää sinut toimipisteeseemme henkilöllisyyden todentamista varten.

Voimme joko periä kohtuullisen maksun kustannukset huomioon ottaen tai kieltäytyä suorittamasta pyydettyä toimea, jos pyyntösi ovat ilmeisen perusteettomia tai kohtuuttomia, erityisesti jos niitä esitetään toistuvasti. Jos emme toteuta toimenpiteitä esittämäsi pyynnön perusteella, meidän tulee ilmoittaa sinulle viipymättä ja viimeistään kuukauden kuluessa pyynnön vastaanottamisesta syyt siihen ja kertoa mahdollisuudesta tehdä valitus valvontaviranomaiselle.

Ilmoitamme kaikista henkilötietojen oikaisuista, poistoista tai käsittelyn rajoituksista jokaiselle vastaanottajalle, jolle henkilötietoja on luovutettu, paitsi jos tämä osoittautuu mahdottomaksi tai vaatii kohtuutonta vaivaa. Ilmoitamme sinulle näistä vastaanottajista pyynnöstäsi.

VALITUS VALVONTAVIRANOMAISELLE

Sinulla on oikeus tehdä valitus toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle, jos katsot, että rikomme sinua koskevien henkilötietojen käsittelyssä soveltuvaa lainsäädäntöä. Suomessa toimivaltainen tietosuojan valvontaviranomainen on tietosuojavaltuutettu.

YHTEYSTIEDOT HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYÄ KOSKEVISSA ASIOISSA

Lidl Suomi Kommandiittiyhtiö / Legal & compliance
Niittymäentie 7
02200 ESPOO
Sähköposti: tietoturva@lidl.fi
Puh. 09 234561

Asiakasvahinkotapausten käsittely

TIETOSUOJASELOSTE VAHINKOTAPAUSREKISTERI

YKSITYISYYTESI SUOJAAMINEN

Yksityisyydensuojasi on meille tärkeää. Lidl Suomi Kommandiittiyhtiö ("Lidl") sitoutuu suojaamaan yksityisyyttäsi ja noudattamaan henkilötietojen käsittelyä ja tietosuojaa koskevaa lainsäädäntöä. Käsittelemme keräämiämme sinua koskevia tietoja tässä tietosuojaselosteessa kuvattujen periaatteiden mukaisesti.

Mikäli sinulla on kysyttävää henkilötietojesi käsittelystä, voit olla aina yhteydessä meihin alta kohdasta 8 löytyvien yhteystietojen mukaisesti.

REKISTERINPITOA KOSKEVAT YLEISET TIEDOT

Henkilörekisterin nimi on Lidlin vahinkotapausrekisteri ("Vahinkotapausrekisteri").

Rekisterinpitäjänä toimii Lidl Suomi Kommandiittiyhtiö Niittymäentie 7, 02200 ESPOO.

Yhteyshenkilönä rekisteriä koskevissa asioissa toimii Lidlin Legal & compliance -osasto (vakuutus@lidl.fi / 09 234561)

TIETOJEN KÄYTTÖTARKOITUS

Henkilötietojesi käsittelyn tarkoituksena on sinua koskevan vahinkotapauksen tutkiminen, korvauspäätöksen tekeminen sekä mahdollisen korvauksen maksaminen. Vahinkotapahtumat ovat henkilö- ja/tai esinevahinkoja.

Henkilötietojen käsittelyperusteena on Lidlin oikeutettu etu, joka perustuu Lidlin ja rekisteröidyn väliseen asialliseen yhteyteen vahinkotapahtuman selvittämiseksi ja ratkaisemiseksi. Vakavissa henkilövahingoissa henkilötietojen käsittely voi myös olla tarpeen sinun tai toisen luonnollisen henkilön elintärkeiden etujen suojaamiseksi.

REKISTERIN TIETOSISÄLTÖ JA TIETOLÄHTEET

Vahinkotapausrekisteriin kerätyt henkilötiedot ovat pääasiassa vahinkoa koskevia sinun antamiasi tietoja, jotka Lidlin myymälän henkilökunta on voinut koostaa kanssasi. Tietojen kerääminen on välttämätöntä, jotta voimme tutkia vahinkotapauksen ja tehdä korvauspäätöksen sinua koskevassa vahinkotapauksessa. Tällaisia tietoja ovat:

  • nimitiedot;
  • yhteystiedot (kuten puhelinnumero, sähköpostiosoite, osoite);
  • vahinkotapahtuman ajankohta;
  • vahingon laatu (henkilö- tai esinevahinko);
  • kuvaus vahinkotapahtumasta;
  • tieto siitä, onko kyse asiakkaasta, vai Lidlin työntekijästä;
  • korvausvaatimus;
  • mikäli kyse on henkilövahingosta, tiedot mahdollisista todistajista;
  • mahdolliset valokuvat vahinkotapahtumasta;
  • mahdolliset lääkärinlausunnot henkilövahingoista;
  • selvitys kuluista, joita rekisteröidylle on aiheutunut vahingon vuoksi;
  • pankkitilitiedot; sekä
  • muut vahinkotapauksen selvittämiseksi tarpeelliset tiedot.

Vahinkotapausrekisteriin kirjataan vain sellaisia henkilötietoja, jotka ovat tarpeen yllä kuvattujen käyttötarkoitusten toteuttamiseksi.

Käsittelemme antamiasi terveydentilatietoja suostumuksesi perusteella.

TIETOJEN LUOVUTUKSET JA SIIRROT

Tietoja luovutetaan lähtökohtaisesti vain suostumuksellasi tai konsernin sisäisesti tietosuojalainsäädännön edellyttämillä perusteilla, taikka viranomaisille silloin, kun tietojen luovuttamisesta on erikseen säädetty. Saatamme esimerkiksi luovuttaa tietojasi tuotevastuuvahinkotilanteissa suostumuksesi perusteella tuotevastuulain mukaisesti tuotteen valmistajalle. Voimme lisäksi siirtää henkilötietoja Rekisterinpitäjän toimeksiannosta henkilötietoja käsitteleville alihankkijoille ja palveluntarjoajille.

Emme lähtökohtaisesti luovuta tai siirrä Vahinkotapausrekisterin tietoja EU:n tai ETA:n ulkopuolelle kolmansille osapuolille. Jos siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle olisi henkilötietojen käsittelyn tarkoituksien kannalta tai tietojen käsittelyn teknisen toteuttamisen kannalta tarpeellista, noudatetaan siirrossa tietosuojalainsäädännön vaatimuksia.

REKISTERIN SUOJAAMINEN JA TIETOJEN KÄSITTELYN PERIAATTEET

Noudatamme hyvää tiedonhallintatapaa sekä tietosuojalainsäädännön mukaista huolellisuus- ja suojaamisvelvoitetta, ja pyrimme kaikin kohtuullisin tavoin varmistamaan, ettei yksityisyydensuojaasi loukata missään henkilötietojen käsittelyn vaiheessa.

Lidl ja henkilötietojen käsittelyyn osallistuvat mahdolliset palveluntarjoajamme toteutettavat tarpeelliset tekniset ja organisatoriset toimenpiteet henkilötietojen suojaamiseksi asiattomalta pääsyltä tietoihin ja vahingossa tai laittomasti tapahtuvalta tietojen hävittämiseltä, muuttamiselta, luovuttamiselta, siirtämiseltä taikka muulta laittomalta käsittelyltä.

Henkilötietoihin on pääsy vain niillä erikseen oikeutetuilla työntekijöillä, joiden on työtehtäviensä perusteella tarpeellista käsitellä henkilötietoja. Vahinkotapausrekisteri ja siihen tallennetut tiedot on suojattu muun muassa rajatuin käyttöoikeuksin ja salasanoin, jotka ovat ainoastaan kyseisen järjestelmän käyttäjiksi valtuutettujen henkilöiden hallussa.

HENKILÖTIETOJEN SÄILYTTÄMINEN

Henkilötietoja säilytetään vain niin kauan kuin on tarpeellista henkilötietojen käsittelyn tarkoitusten kannalta. Tietoja päivitetään ja niiden ajantasaisuus tarkistetaan säännöllisin väliajoin. Tarkastuksen yhteydessä kaikki käyttämättömät ja vanhentuneet tiedot poistetaan. Tietoja poistetaan myös, mikäli pyydät tietojen poistamista ja sinulla on tähän tietosuojalainsäädäntöön perustuva oikeus.

Tietojen säilytysaika voi vaihdella tietoryhmittäin ja meillä voi olla lainsäädännön perusteella velvollisuus säilyttää joitakin tietoja. Tästä johtuen tarkat poistoajat ja poistamiskäytännöt vaihtelevat. Vanhentuneet ja tarpeettomat henkilötiedot pyritään kuitenkin aina poistamaan ilman aiheetonta viivytystä.

OIKEUTESI REKISTERÖITYNÄ

Sinulla on oikeus tarkistaa Vahinkotapausrekisteriin tallennetut sinua koskevat henkilötiedot ja oikeus pyytää virheellisten tietojen oikaisua. Sinulla voi myös tietyissä tilanteissa olla oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä tai pyytää tietojesi poistamista henkilörekisteristä, niiden siirtämistä toiselle rekisterinpitäjälle tai käsittelyn rajoittamista.

Pyrimme aina ratkaisemaan mahdolliset erimielisyydet suoraan kanssasi. Sinulla on kuitenkin aina oikeus tehdä valitus toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle, jos katsot, että rikomme sinua koskevien henkilötietojen käsittelyssä soveltuvaa lainsäädäntöä. Suomessa toimivaltainen tietosuojan valvontaviranomainen on tietosuojavaltuutettu.

Jos sinulla on kysyttävää henkilötietojesi käsittelystä tai haluat käyttää oikeuksiasi, voit ottaa yhteyttä Lidlin legal & comliance -osastoon sähköpostitse (vakuutus@lidl.fi) tai puhelimitse 09 234561.

Väärinkäytösten ilmiantojärjestelmä

TIETOSUOJASELOSTE VÄÄRINKÄYTÖSTEN ILMIANTOJÄRJESTELMÄ

REKISTERINPITÄJÄ

Lidl Suomi Kommandiittiyhtiö
Niittymäentie 7
02200 ESPOO
Puh. 09 234561

YHTEYSTIEDOT REKISTERIÄ KOSKEVISSA ASIOISSA

Lidl Suomi Kommandiittiyhtiö / Legal & compliance / Tietosuoja-asiantuntija

tietoturva(at)lidl.fi

REKISTERIN NIMI

Väärinkäytösten ilmoitusjärjestelmään perustuva rekisteri

HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYN TARKOITUS JA OIKEUSPERUSTE

Väärinkäytösten ilmoitusjärjestelmän tarkoituksena on ennaltaehkäistä ja tunnistaa yritystoiminnan lainmukaisuuteen liittyviä riskejä.

Lisäksi väärinkäytösten ilmoitusjärjestelmän tarkoituksena on ylläpitää tietojärjestelmää, jonka kautta yrityksen työntekijä tai yrityksen ulkopuolinen henkilö voi (halutessaan anonyymisti) antaa vihjeitä havaitsemistaan mahdollisista lainvastaisuuksista yrityksen toiminnassa.

Käsittelemme henkilötietoja Lidl Suomi Kommandiittiyhtiön ("me") ja kanssamme kulloinkin samaan konserniin ja muihin taloudellisiin yhteenliittymiin kuuluvien yhtiöiden ("konserniyhtiöt") toimintoihin liittyvien rikosten ja väärinkäytösten torjumiseksi ja tutkintaan saattamiseksi sekä yhtiöiden sisäisten määräysten rikkomisen torjumiseksi ja selvittämiseksi. Henkilötietoja käsitellään lisäksi meille ja konserniyhtiöille mahdollisesti aiheutuvien siviili- ja rikosoikeudellisten seuraamusten ja vastuiden ehkäisemiseksi ja minimoimiseksi.

Käsittelemme henkilötietojasi mahdollisen moitittavan toiminnan selvittämiseen. Tällainen toiminta voi liittyä esimerkiksi tietosuojaan, lahjontaan, kilpailuoikeuteen, tasa-arvoasioihin sekä hankinta-, kirjanpito- ja tilintarkastus-asioihin.

Henkilötietojesi käsittely perustuu työnantajavelvoitteidemme sekä meidän ja konserniyhtiöiden muiden lainmukaisten velvoitteiden täyttämiseen, sekä oikeutettuun etuumme varmistua toiminnassamme, että työntekijämme ja käytäntömme noudattavat soveltuvia lakeja ja sisäisiä ohjeistuksiamme.

REKISTERIN TIETOSISÄLTÖ

Voimme käsitellä rekisterissä seuraavia rekisterin käyttötarkoituksen kannalta tarpeellisia tietoja sinusta. Voimme käsitellä rekisterissä vain sellaisia sinua koskevia tietoja, jotka liittyvät työtehtäviisi. Emme käsittele rekisterissä sellaisia yksityiselämääsi liittyviä tietoja, joilla ei ole kytköstä työtehtäviisi. Voimme käsitellä rekisterissä sellaisia arkaluonteisia tietoja, joiden käsittely on tarpeen oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi, puolustamiseksi tai ratkaisemiseksi.

Ilmoittajaa ja ilmoituksen kohdetta koskevat perustiedot, kuten

  • etu- ja sukunimet
  • työnantajan nimi
  • työtehtävä
  • yhteystiedot
  • sukupuoli

Ilmoituksen kohteen työsuhteeseen liittyvät tiedot, kuten

  • työtehtävien nykyinen ja aikaisempi sisältö
  • esimiehen ja yksikön nimi

Ilmoitusta koskevat tiedot, kuten

  • päivä, jona ilmoitus on tehty
  • väitetyn tapahtuman/toiminnan ajankohta
  • väitetyn tapahtuman/toiminnan sisältö
  • ilmoituksen tekijän vaatimus ilmoituksen anonyymistä käsittelystä

Ilmoituksesta aiheutuneita toimenpiteitä ja seuraamusta koskevat tiedot, kuten

  • ilmoittajalle tehty ilmoitus siitä, ettei anonymiteettiä voida tietyissä tilanteissa taata
  • päätös ilmoituksesta aiheutuvista toimenpiteistä
  • tieto ilmoituksen kohteen rikollisesta teosta, rangaistuksesta tai muusta rikoksen seuraamuksesta, jos käsittely on yksittäistapauksessa tarpeen oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi, puolustamiseksi tai ratkaisemiseksi

Voimme käsitellä rekisterissä yllä lueteltuja tietoja ilmoituksen kohteesta sekä niistä meidän ja konserniyhtiöiden työntekijöistä, joiden todetaan ilmoituksen perusteella kytkeytyvän epäiltyyn väärinkäytökseen.

Voimme käsitellä rekisterissä kaikkien yllä lueteltujen tietotyyppien muutostietoja.

HENKILÖTIETOJEN SÄILYTTÄMINEN

Säilytämme henkilötietojasi vain niin kauan kuin se on rekisterin käyttötarkoituksen perusteella tarpeellista. Sen jälkeen poistamme henkilötietosi rekisteristä. Tietojen tarkempi säilytysaika määräytyy tapauskohtaisesti riippuen tapauksen ja jatkotoimien luonteesta ja kestosta. Mikäli ilmoituksen tutkinnan perusteella selviää, että ilmoitus on aiheeton, pyrimme poistamaan tiedot viivytyksettä. Mikäli tutkinta jatkuu esimerkiksi viranomaisen suorittaman esitutkinnan muodossa ja tietoja voidaan perustellusti tarvita tulevissa rikos- tai siviiliprosesseissa, säilytämme tietoja kyseessä olevan prosessin päättymiseen saakka.

Voimme laatia ilmoituksista anonyymia tilastoaineistoa, jota säilytämme ilman aikarajoja.

SÄÄNNÖNMUKAISET TIETOLÄHTEET

Saamme henkilötiedot tehtyjen ilmoitusten kautta. Ilmoituksen voi tehdä työntekijämme sekä  konserniyhtiöiden työntekijä tai muutoin meihin tai konserniyhtiöihin sidoksissa oleva henkilö, kuten yhteistyökumppanin ja alihankkijan palvelukseen kuuluva henkilö. Lisäksi saatamme kerätä henkilötietoja käsitellessämme ilmoitusta omassa toiminnassamme.

Ilmoituksen kohteena voi olla vain työntekijämme tai konserniyhtiön työntekijä.

TIETOJEN VASTAANOTTAJAT

Voimme luovuttaa henkilötietoja kulloinkin voimassa olevan tietosuojalainsäädännön sallimin ja velvoittamin tavoin. Voimme luovuttaa henkilötietoja esimerkiksi viranomaisille (mm. poliisi) tilanteessa, jossa meillä on lakisääteinen velvollisuus ilmoittaa rikkomuksesta sekä tilanteissa, joissa teemme lakiin perustuvaa yhteistyötä viranomaisten kanssa.

Voimme luovuttaa henkilötietojasi myös toiselle konserniyhtiölle, mikäli moitittava toiminta tai rike liittyy kyseiseen konserniyhtiöön, ja tämä tarvitsee tietoja omien velvoitteidensa hoitamiseen taikka oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi, puolustamiseksi tai ratkaisemiseksi.

TIETOJEN SIIRTO EU:N TAI ETA:N ULKOPUOLELLE

Emme luovuta henkilötietoja EU:n tai ETA:n ulkopuolelle. Jos siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle olisi henkilötietojen käsittelyn tarkoituksien kannalta tai tietojen käsittelyn teknisen toteuttamisen kannalta tarpeellista, noudattaisimme siirrossa tietosuojalainsäädännön vaatimuksia.

Tietojasi voi olla kohdassa 8 kuvatusti tarpeen luovuttaa toiselle konserniyhtiölle, joka voi sijaita myös EU:n tai ETA:n ulkopuolella. Varmistamme myös tällaisissa siirroissa aina, että tiedot siirretään soveltuvan tietosuojalainsäädännön vaatimusten mukaisesti.

REKISTERIN SUOJAUKSEN PERIAATTEET

Noudatamme kaikessa henkilötietojen käsittelyssä hyvää tiedonhallintatapaa sekä tietosuojalainsäädännön mukaista huolellisuus- ja suojaamisvelvoitetta, ja pyrimme kaikin kohtuullisin tavoin varmistamaan, ettei sinun yksityisyydensuojaasi loukata missään henkilötietojen käsittelyn vaiheessa.

Toteutamme ja varmistamme, että henkilötietojen käsittelyyn osallistuvat palveluntarjoajat toteutettavat tarpeelliset tekniset ja organisatoriset toimenpiteet henkilötietojen suojaamiseksi asiattomalta pääsyltä tietoihin ja vahingossa tai laittomasti tapahtuvalta tietojen hävittämiseltä, muuttamiselta, luovuttamiselta, siirtämiseltä taikka muulta laittomalta käsittelyltä.

Henkilötietoihin on pääsy vain niillä erikseen oikeutetuilla työntekijöillä, joiden on työtehtäviensä perusteella tarpeellista käsitellä henkilötietoja. Rekisteri ja siihen tallennetut tiedot on suojattu muun muassa rajatuin käyttöoikeuksin ja salasanoin, jotka ovat ainoastaan kyseisen järjestelmän käyttäjiksi valtuutettujen henkilöiden hallussa.

OIKEUTESI REKISTERÖITYNÄ

Sinulla on oikeus, ilmoitettuasi tiedon etsimiseksi tarpeelliset seikat, saada tietää, mitä sinua koskevia tietoja rekisteriin on tallennettu. Voit tehdä tarkastusoikeuden käyttämisestä kirjallisen pyynnön kirjeitse tai sähköisesti tai vaihtoehtoisesti esittää pyynnön henkilökohtaisesti yllä mainitussa osoitteessa.

Sinulla ei ole tarkastusoikeutta kaikkiin rekisterissä oleviin sinua koskeviin tietoihin ja erityisesti ilmoituksen tehneen henkilön tietoihin, jos tietojen antaminen saattaisi haitata rikosten ehkäisemistä tai selvittämistä tai jos tiedon antaminen voisi vaikuttaa haitallisesti jonkun muun oikeuksiin ja vapauksiin. Jos vain osa tiedoista jää tarkastusoikeuden ulkopuolelle, sinulla on oikeus saada tietää muut sinua koskevat, rekisteriin talletetut, tiedot.

Sinulla on lisäksi oikeus pyytää virheellisten tietojen oikaisua sekä tietyissä tilanteissa oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä tai pyytää tietojesi poistamista rekisteristä tai käsittelyn rajoittamista.

Pyrimme ratkaisemaan mahdolliset erimielisyydet aina lähtökohtaisesti suoraan kanssasi. Sinulla on kuitenkin oikeus saattaa henkilötietojen käsittelyä koskeva asia myös tietosuojaviranomaisen tutkittavaksi.

Jos sinulla on kysyttävää henkilötietojesi käsittelystä, voit ottaa yhteyttä osoitteeseen tietoturva@lidl.fi

Tietosuoja sosiaalisen median sivustoillamme

Yksityisyydensuoja on meille tärkeä. Lidl Suomi Kommandiittiyhtiö ("Lidl") sitoutuu suojaamaan yksityisyyttäsi ja noudattamaan henkilötietojen käsittelyä ja tietosuojaa koskevaa lainsäädäntöä.

Rekisterinpitoa koskevat yleiset tiedot

Toimimme seuraavilla sivustoilla rekisterinpitäjänä:

- Twitter: https://www.twitter.com/LidlSuomi
- Facebook: https://www.facebook.com/lidlsuomi
- YouTube: https://www.youtube.com/lidlsuomi
- Instagram: https://www.instagram.com/lidlsuomi
- Linkedin: https://www.linkedin.com/company/lidl-finland

Yhteystietomme löydät täältä.

Meidän lisäksemme myös sosiaalisen median alustan ylläpitäjä (esimerkiksi Facebook, YouTube) toimii rekisterinpitäjänä. Voimme vaikuttaa sosiaalisen median alustan ylläpitäjän suorittamaan henkilötietojen käsittelyyn vain rajallisesti, eikä meillä ole aina yksityiskohtaista tietoa siitä, kuinka sosiaalisen median alustan ylläpitäjä käsittelee henkilötietoja tarjoamallaan alustalla.

Kuinka käsittelemme henkilötietojasi?

Sosiaalisen median sivustolla antamasi tiedot, kuten kommentit, videot, kuvat, tykkäykset ja julkiset postauksesi julkaistaan sosiaalisen median alustalla. Emme käytä tai muutoin käsittele antamiasi tietoja muihin tarkoituksiin. Mikäli on tarpeellista, niin voimme poistaa sivustolta sisältöjä. Voimme jakaa sisältöäsi sivustoillamme, mikäli tämä on alustalla teknisesti mahdollista, ja voimme myös kommunikoida sosiaalisen median alustalla kanssasi. Henkilötietojesi käsittelyperusteena on viestinnällisiin tarkoituksiin liittyvä oikeutettu etumme.

Mikäli haluat vastustaa sellaista henkilötietojesi käsittelyä, johon voimme vaikuttaa, voit ottaa meihin yhteyttä. Yhteystietomme löydät yllä mainitusta linkistä.

Mikäli esität meille pyyntöjä tai kysymyksiä sosiaalisen median alustalla, pyydämme sinua huomioimaan, ettei viestintä ole tällöin luottamuksellista. Tapauskohtaisesti voimme vastatessamme sinulle hyödyntää jotain muuta, luottamuksellista viestintäkanavaa. Myös sinulla on aina mahdollisuus ottaa meihin luottamuksellisesti yhteyttä. Yhteystietomme löydät yllä mainitusta linkistä.

Niissä tapauksissa, kun meillä on mahdollisuus vaikuttaa sosiaalisen median alustan tietosuojaan, niin luomme sosiaalisen median sivustomme mahdollisimman lainmukaiseksi. Emme käsittele demografisia tietoja, paikkatietoja tai kiinnostusta ja käyttäytymistä ilmaisevia tietoja mainonnan kohderyhmien määrittelemiseen, vaikka sosiaalisen median sivuston ylläpitäjä voi antaa meille nämä tiedot. Emme voi vaikuttaa sosiaalisen median alustan ylläpitäjän meille käyttöön antamiin tilastotietoihin, emmekä voi myöskään poistaa niitä käytöstä. Huolehdimme kuitenkin siitä, ettemme ota käyttöömme mahdollisia muita tilastotietoja.   

Sosiaalisen median alustan ylläpitäjän suorittama henkilötietojen käsittely

Sosiaalisen median alustan ylläpitäjä hyödyntää sivustollaan käyttäjän seurantametodeja. Seuranta on mahdollista riippumatta siitä, oletko rekisteröitynyt käyttäjä tai oletko kirjautunut sosiaalisen median palveluun. Kuten olemme jo maininneet, emme pysty vaikuttamaan sivustolla käytettyihin seurantametodeihin. Emme pysty esimerkiksi myöskään poistamaan niitä käytöstä.

Huomioithan, ettei ole poissuljettua, etteikö sosiaalisen median alustan yllpitäjä hyödyntäisi profiilitietojasi ja käyttäytymistä koskevia tietojasi esimerkiksi tapojasi, henkilökohtaisia suhteitasi tai kiinnostuksen kohteitasi koskeviin analyysitarkoituksiin. Emme pysty vaikuttamaan tällaiseen sosiaalisen median alustan ylläpitäjän suorittamaan henkilötietojen käsittelyyn.

Lisätietoja sosiaalisen median alustan ylläpitäjän suorittamasta henkilötietojen käsittelystä ja mahdollisuudestasi vastustaa henkilötietojesi käsittelyä saat seuraavista osoitteista:

- Twitter: https://twitter.com/de/privacy
- Facebook: https://www.facebook.com/privacy/explanation
- YouTube: https://policies.google.com/privacy?hl=de&gl=de
- Instagram: https://help.instagram.com/519522125107875

Oikeutesi

Sinulla on oikeus tarkistaa sinua koskevat henkilötiedot ja oikeus pyytää virheellisten tietojen oikaisua. Sinulla voi myös tietyissä tilanteissa olla oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä tai pyytää tietojesi poistamista, niiden siirtämistä toiselle rekisterinpitäjälle tai käsittelyn rajoittamista.

Pyrimme aina ratkaisemaan mahdolliset erimielisyydet suoraan kanssasi. Sinulla on kuitenkin oikeus saattaa henkilötietojen käsittelyä koskeva asia myös tietosuojaviranomaisen tutkittavaksi.

Jos sinulla on kysyttävää henkilötietojesi käsittelystä tai haluat käyttää oikeuksiasi, voit ottaa yhteyttä Lidlin legal & compliance -osastoon laittamalla sähköpostin osoitteeseen tietoturva@lidl.fi tai hyödyntämällä näitä yhteystietoja.

LIEDELLÄ-LEHDEN LAHJAKORTTIARVONNAN TIETOSUOJASELOSTE

Kiitos mielenkiinnostasi Lidlin asiakaslehdessä julkaistavia markkinointiarpajaisia ja tietosuojakäytäntöjämme kohtaan! Tässä selosteessa kerromme, mihin tarkoituksiin ja miten käsittelemme henkilötietojasi Liedellä-lehdessä julkaistun lahjakorttiarvonnan toteuttamiseksi.

REKISTERINPITÄJÄ

Lidl Suomi Kommandiittiyhtiö

Niittymäentie 7 /PL 500

02200 ESPOO

puh. 09 234561

HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELY LIEDELLÄ-LEHDEN LAHJAKORTTIARVONNASSA

Käsiteltävät henkilötiedot, käsittelyn tarkoitus ja oikeudellinen peruste

Henkilörekisterin käsittelytarkoitus on markkinointiarpajaisten toteuttaminen ja yhteydenpito markkinointiarpajaisiin osallistujien kanssa.

Käsittelemme henkilötietoja markkinointiarpajaisten toetuttamiseksi ja markkinointiarpajaisiin liittyvän arvonnan suorittamiseksi sekä ollaksemme yhteydessä arvonnan voittajiin. Henkilötietojen käsittelyperuste on rekisteröidyn eli osallistujan henkilötietojen käsittelyyn antama suostumus.

Edellä mainittuihin käyttötarkoituksiin käsittelemme seuraavia tietoja:

Rekisteröidyn yksilöintitiedot: etu- ja sukunimi, sähköpostiosoite ja postiosoite

Rekisteröidyn antama palaute ja siihen liittyvät tiedot

Lisäksi voimme käsitellä muita markkinointiarpajaisten toteuttamisen kannalta tarpeellisia henkilötietoja.

Tietojen vastaanottajat

Olemme voineet ulkoistaa markkinointiarpajaisten toteuttamiseen liittyviä toimintoja. Huolellisesti valitsemamme luotettava yhteistyökumppani käsittelee henkilötietoja lukuumme solmimamme sopimuksen ja antamiemme ohjeiden mukaisesti.

Voimme luovuttaa henkilötietojasi kolmansille osapuolille, mikäli se on tarpeellista markkinointiarpajaisten toteuttamista, esimerkiksi saamasi arvontavoiton lähettämistä, varten. Muussa tapauksessa emme luovuta henkilötietojasi kolmansille osapuolille.

Arvonnan voittajan nimi ja kotipaikkakunta voidaan julkaista Liedellä-lehdessä ilman erillistä suostumusta ja korvausta.

Tietojen säilytysaika

Tuhoamme henkilötiedot tietoturvallisesti, kun olemme toteuttaneet markkinointiarpajaiset eli arvonnan suorittamisen ja palkintojen luovuttamisen jälkeen. Henkilötietojen tuhoamisen jälkeen osallistujan markkinointiarpajaisissa antamaa palautetta ei voida enää yhdistää osallistujaan.

Voimme säilyttää henkilötietosi, mikäli meillä on oikeus käsitellä henkilötietojasi muissa rekistereissämme.

OIKEUTESI REKISTERÖITYNÄ

Kun henkilötietojesi käsittely perustuu antamaasi suostumukseen, voit milloin tahansa peruuttaa suostumuksesi. Peruminen on mahdollista lähettämällä sähköposti osoitteeseen liedella@lidl.fi ja ilmoittamalla etu- ja sukunimen sekä sähköpostiosoitteen, jolla olet ilmoittautunut markkinointiarpajaisiin.

Sinulla on oikeus tiedon etsimiseksi tarpeelliset seikat ilmoitettuasi saada tietää, mitä sinua koskevia tietoja rekisteriin on tallennettu. Mikäli käsittelemme henkilötietojasi, on sinulla oikeus saada kopio niistä. Mikäli emme käsittele henkilötietojasi, annamme sinulle vahvistuksen tästä.

Sinulla on oikeus korjata tai täydentää käsittelyn kannalta virheellinen tai puutteellinen henkilötietosi tiettyjen lainsäädännöllisten edellytysten täyttyessä. Sinulla voi olla oikeus poistaa henkilötietosi tietyissä lainsäädännön tarkoittamissa tilanteissa. Poistamme tiedot pyynnöstäsi, mikäli nämä lainsäädännössä määritetyt perusteet täyttyvät. Sinulla voi olla myös oikeus rajoittaa henkilötietojesi käsittelyä. Mikäli olet itse toimittanut käsiteltävät henkilötiedot meille, on sinulla tietyin lainsäädännöllisin edellytyksin oikeus tietojesi siirtämiseen itsellesi tai toiselle rekisterinpitäjälle.

Voit kääntyä kirjeitse tai sähköpostitse tietosuoja-asiantuntijamme puoleen, mikäli haluat käyttää tietosuoja-asetuksen mukaisia, edellä mainittuja oikeuksiasi rekisteröitynä tai sinulla on tietosuojaan liittyviä kysymyksiä.

Lidl Suomi Kommandiittiyhtiö

Legal & compliance / Tietosuoja

Niittymäentie 7 / PL 500

02200 Espoo

Puhelin: 09 2345 61

Sähköposti: tietoturva@lidl.fi

Pyrimme aina ratkaisemaan mahdolliset erimielisyydet suoraan kanssasi. Sinulla on kuitenkin oikeus saattaa henkilötietojen käsittelyä koskeva asia myös tietosuojaviranomaisen tutkittavaksi.

TIetosuojaseloste – yhteistyökumppanit

YKSITYISYYTESI SUOJAAMINEN

Yhteistyökumppaneidemme yksityisyydensuoja on meille tärkeää. Lidl Suomi Kommandiittiyhtiö ("Lidl") sitoutuu suojaamaan yksityisyyttäsi ja noudattamaan henkilötietojen käsittelyä ja tietosuojaa koskevaa lainsäädäntöä. Käsittelemme keräämiämme sinua koskevia tietoja tässä tietosuojaselosteessa kuvattujen periaatteiden mukaisesti.

Mikäli sinulla on kysyttävää henkilötietojesi käsittelystä, voit olla aina yhteydessä meihin alta kohdasta 8 löytyvien yhteystietojen mukaisesti.

REKISTERINPITOA KOSKEVAT YLEISET TIEDOT

Yhteistyökumppaneiden henkilötietojen käsittelyä koskeva rekisteri.

Rekisterinpitäjänä toimii Lidl Suomi Kommandiittiyhtiö Niittymäentie 7, 02200 ESPOO.

Yhteyshenkilöä rekisteriä koskevissa asioissa voit tiedustella puhelimitse 09 234561.

TIETOJEN KÄYTTÖTARKOITUS JA OIKEUDELLINEN PERUSTE

Henkilötietojesi käsittelyn tarkoituksena on sinun ja meidän välisemme yhteydenpidon suorittaminen sekä sopimusneuvotteluprosessin eri vaiheiden toteuttaminen sekä mahdollisen sopimussuhteen ylläpitäminen, hoitaminen ja kehittäminen sekä Lidlin lakisääteisten velvoitteiden noudattaminen (esimerkiksi rahanpesun estäminen ja viranomaisten esittämiin pyyntöihin vastaaminen).

Henkilötietojesi käsittelyperusteena on  sinun ja meidän välisemme sopimuksen solmiminen ja täytäntöönpano, Lidlin lakisääteisten velvoitteiden noudattaminen sekä Lidlin oikeutettu etu. Lidlin oikeutettu etu perustuu sopimussuhteen solmimiseen ja täytäntöönpanoon liittännäisten asioiden hoitamiseen.

REKISTERIN TIETOSISÄLTÖ JA TIETOLÄHTEET

Saamme käsittelemämme henkilötiedot lähtökohtaisesti sinulta itseltäsi. Joissakin tilanteissa voi kuitenkin olla tarpeellista, että käsittelemme kolmansilta osapuolilta, esimerkiksi muilta yrityksiltä ja viranomaisilta, saamiamme sinua koskevia henkilötietoja. Voimme saada yhteistyökumppaneita koskevia henkilötietoja myös väärinkäytösten ilmiantokanavamme kautta ja compliance-tutkimustemme yhteydessä.

Käsittelemme muun muassa seuraavia henkilötietoja: nimitiedot, osoite- ja muut yhteystiedot, syntymäaika ja kansalaisuus, kaupparekisteriotteessa ja tilaajavastuuraporteissa mainitut tiedot, luottotiedot, sopimussuhdettamme koskevat tiedot (mm. maksutiedot, toimeksiantoja koskevat tiedot), yritysrakennetta koskevat tiedot sekä mahdollinen kuva- ja videomateriaali liittyen tavarantoimituksiin sekä muut vastaavat tiedot. Lisäksi voimme käsitellä sinun ja meidän väliseemme yhteydenpitoon liittyviä tietoja. Tiedot ovat välttämättömiä tässä selosteessa mainittujen käyttötarkoitusten toteuttamiseksi.

TIETOJEN LUOVUTUKSET JA SIIRROT

Tietoja luovutetaan lähtökohtaisesti vain suostumuksellasi tai konsernin sisäisesti tietosuojalainsäädännön edellyttämillä perusteilla, taikka viranomaisille (kuten vero-, ulosotto- ja sosiaaliviranomaisille) silloin, kun tietojen luovuttamisesta on erikseen säädetty. Voimme lisäksi siirtää henkilötietoja toimeksiannosta henkilötietoja käsitteleville alihankkijoille ja palveluntarjoajille.

Emme lähtökohtaisesti luovuta tai siirrä rekisterin tietoja EU:n tai ETA:n ulkopuolelle. Jos siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle olisi henkilötietojen käsittelyn tarkoituksien kannalta tai tietojen käsittelyn teknisen toteuttamisen kannalta tarpeellista esimerkiksi silloin, kun Lidlin palveluntarjoaja sijaitsee EU- tai ETA-alueen ulkopuolella, noudatetaan siirrossa tiukasti tietosuojalainsäädännön vaatimuksia.

REKISTERIN SUOJAAMINEN JA TIETOJEN KÄSITTELYN PERIAATTEET

Noudatamme hyvää tiedonhallintatapaa sekä tietosuojalainsäädännön mukaista huolellisuus- ja suojaamisvelvoitetta, ja pyrimme kaikin kohtuullisin tavoin varmistamaan, ettei yksityisyydensuojaasi loukata missään henkilötietojen käsittelyn vaiheessa.

Lidl ja henkilötietojen käsittelyyn osallistuvat muut tahot toteuttavat tarpeelliset tekniset ja organisatoriset toimenpiteet henkilötietojen suojaamiseksi asiattomalta pääsyltä tietoihin ja vahingossa tai laittomasti tapahtuvalta tietojen hävittämiseltä, muuttamiselta, luovuttamiselta, siirtämiseltä taikka muulta laittomalta käsittelyltä.

Henkilötietoihin on pääsy vain niillä erikseen oikeutetuilla työntekijöillä, joiden on työtehtäviensä perusteella tarpeellista käsitellä henkilötietoja. Rekisteri ja siihen tallennetut tiedot on suojattu muun muassa rajatuin käyttöoikeuksin ja salasanoin, jotka ovat ainoastaan kyseisen järjestelmän käyttäjiksi valtuutettujen henkilöiden hallussa.

HENKILÖTIETOJEN SÄILYTTÄMINEN

Henkilötietoja säilytetään vain niin kauan kuin on tarpeellista henkilötietojen käsittelyn tarkoitusten kannalta. Tietoja päivitetään ja niiden ajantasaisuus tarkistetaan säännöllisin väliajoin. Tarkastuksen yhteydessä kaikki käyttämättömät ja vanhentuneet tiedot poistetaan.

Tietojen säilytysaika voi vaihdella tietoryhmittäin ja Lidlillä voi olla lainsäädännön perusteella velvollisuus säilyttää joitakin tietoja, mistä johtuen tarkat poistoajat ja poistamiskäytännöt vaihtelevat. Vanhentuneet ja tarpeettomat henkilötiedot pyritään kuitenkin aina poistamaan ilman aiheetonta viivytystä.

OIKEUTESI

Sinulla on oikeus tarkistaa rekisteriin tallennetut sinua koskevat henkilötiedot ja oikeus pyytää virheellisten tietojen oikaisua. Sinulla voi myös tietyissä tilanteissa olla oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä tai pyytää tietojesi poistamista Henkilöstörekisteristä, niiden siirtämistä toiselle rekisterinpitäjälle tai käsittelyn rajoittamista.

Pyrimme aina ratkaisemaan mahdolliset erimielisyydet suoraan kanssasi. Sinulla on kuitenkin oikeus saattaa henkilötietojen käsittelyä koskeva asia myös tietosuojaviranomaisen tutkittavaksi.

Jos sinulla on kysyttävää henkilötietojesi käsittelystä tai haluat käyttää oikeuksiasi, voit ottaa yhteyttä Lidlin legal & compliance -osastoon laittamalla sähköpostin osoitteeseen tietoturva@lidl.fi tai soittamalla numeroon 09 234561.

SIDOSRYHMÄTIETOJEN KÄSITTELY

TIETOSUOJASELOSTE SIDOSRYHMÄTIETOJEN KÄSITTELYSTÄ / VIESTINTÄ

REKISTERINPITÄJÄ

Lidl Suomi Kommandiittiyhtiö
Niittymäentie 7
02200 ESPOO

REKISTERIN NIMI

Lidl Suomi Kommandiittiyhtiön sidosryhmätietoja koskeva rekisteri

HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYN TARKOITUS JA OIKEUDELLINEN PERUSTE

Käsittelemme antamiasi henkilötietoja sidosryhmäsuhteiden ylläpitämiseksi, hoitamiseksi ja kehittämiseksi, johon kuuluu muun muassa

  • kyselyihin, palautteisiin ja muihin yhteydenottoihin vastaaminen
  • muu käsittelytarkoitusten mukainen yhteydenpito ja viestintä meidän ja sinun välilläsi.

Henkilötietojen käsittelyperusteena on oikeutettu etu, joka perustuu edellä käsittelytarkoitukseksi mainitun sidosryhmäsuhteen ylläpitämiseen, hoitamiseen ja kehittämiseen.

REKISTERIN TIETOSISÄLTÖ

Voimme käsitellä rekisterissä seuraavia meille, esimerkiksi media@lidl.fi- ja sponsorointi@lidl.fi-sähköpostiosoitteen kautta, antamiasi tietoja, kuten:

  • yksilöintitietosi  (nimesi, edustamasi yritys/yhdistys, sähköpostiosoite ja paikkakunta)
  • muut tiedot, jotka liittyvät yhteydenottoosi ja ovat tarpeellisia yhteydenottosi käsittelemiseksi
  • sinun ja meidän väliseen yhteydenpitoon ja viestintään liittyvät tiedot.

TIETOJEN VASTAANOTTAJAT

Emme säännönmukaisesti luovuta henkilötietojasi kolmansille osapuolille. Mikäli henkilötietojasi luovutettaisiin kolmansilla osapuolille, voisimme luovuttaa henkilötietojasi vain kulloinkin voimassa olevan tietosuojalainsäädännön sallimin ja velvoittamin tavoin. Emme siirrä tietojasi EU:n tai ETA:n ulkopuolelle. Jos siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle olisi henkilötietojen käsittelyn tarkoituksien kannalta tai tietojen käsittelyn teknisen toteuttamisen kannalta tarpeellista, noudatettaisiin siirrossa voimassa olevan tietosuojalainsäädännön vaatimuksia.

Olemme ulkoistaneet henkilötietojen käsittelyä huolellisesti valitsemillemme yhteistyökumppaneille, jotka olemme asianmukaisin sopimuksin velvoittaneet käsittelemään henkilötietoja tietoturvallisesti antamiemme ohjeiden mukaisesti.

TIETOJEN SÄILYTYSAIKA

Säilytämme henkilötietosi niin kauan kuin ne ovat tarpeellisia suhteemme ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi ja/tai yksittäisen yhteydenottosi sisällön käsittelemiseksi ja yhteydenpidon suorittamiseksi. Käymme sidosryhmärekisterimme tiedot säännöllisesti läpi, jolloin poistamme rekisteristä sellaiset henkilötiedot, jotka eivät enää ole käsittelytarkoitukseensa nähden tarpeellisia, sillä yhteydenottosi on käsitelty ja et ole siihen enää meille kohtuullisen ajan sisällä palannut.

OIKEUTESI HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYYN LIITTYEN

Voimassa olevan tietosuojalainsäädännön perusteella sinulla on oikeus tiedon etsimiseksi tarpeelliset seikat ilmoitettuasi saada tietää, mitä sinua koskevia tietoja rekisteriimme on tallennettu.

Lisäksi sinulla on, voimassa olevan tietosuojalainsäädännön edellytysten täyttyessä, seuraavat oikeudet henkilötietojesi käsittelyyn liittyen:

  • oikeus tietojesi oikaisemiseen,
  • oikeus tietojesi poistamiseen,
  • oikeus käsittelyn rajoittamiseen,
  • oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen
  • vastustamisoikeus
  • oikeus peruuttaa henkilötietojen käsittelyyn antamasi suostumus milloin tahansa.

Jos sinulla on kysyttävää tässä selosteessa kuvatusta henkilötietojen käsittelystä tai haluat käyttää oikeuksiasi rekisteröitynä, voit ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen media@lidl.fi tai puhelimitse numeroon 09 234561.

Sinulla on oikeus tehdä valitus toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle, jos katsot, että rikomme sinua koskevien henkilötietojen käsittelyssä soveltuvaa lainsäädäntöä. Suomessa toimivaltainen tietosuojan valvontaviranomainen on tietosuojavaltuutettu.

Maksutapahtumia koskeva tietosuojaseloste

YKSITYISYYTESI SUOJAAMINEN

Asiakkaiden yksityisyydensuoja on meille tärkeää. Lidl Suomi Kommandiittiyhtiö ("Lidl") sitoutuu suojaamaan yksityisyyttäsi ja noudattamaan henkilötietojen käsittelyä ja tietosuojaa koskevaa lainsäädäntöä. Käsittelemme keräämiämme sinua koskevia tietoja tässä tietosuojaselosteessa kuvattujen periaatteiden mukaisesti.

Mikäli sinulla on kysyttävää henkilötietojesi käsittelystä, voit olla aina yhteydessä meihin alta kohdasta 8 löytyvien yhteystietojen mukaisesti.

REKISTERINPITOA KOSKEVAT YLEISET TIEDOT

Henkilörekisterin nimi on Lidlin maksutapahtumarekisteri.

Rekisterinpitäjänä toimii Lidl Suomi Kommandiittiyhtiö Niittymäentie 7, 02200 ESPOO.

Yhteyshenkilöä rekisteriä koskevissa asioissa voit tiedustella puhelimitse 09 234561.

TIETOJEN KÄYTTÖTARKOITUS JA OIKEUDELLINEN PERUSTE

Maksaessasi kortilla henkilötietojasi käsitellään maksutapahtumien arkistointia ja kirjanpitoa varten. Käsittely on tarpeen kirjanpitolainsäädäntöön perustuvien velvollisuuksiemme noudattamiseksi.  Tallennamme ostotapahtumaa koskevat kuittitiedot arkistointitarkoituksiin lainsäädännön määrittelemäksi ajaksi. Henkilötietojen käsittely on välttämätön osa ostotapahtuman mahdollistamista: ilman tällaista käsittelyä ostotapahtuma ja maksutoimeksianto kortilla ei ole mahdollista.

Maksaessasi kortilla maksunvälitykseen tarpeelliset tiedot välittyvät Lidlin toimipisteen maksupäätteeltä maksuvälittäjälle, maksutapahtumia vastaanottavalle pankille, Lidlin pankille, sinun pankillesi sekä maksun toteuttamiseksi maksun välitystä, selvitystä ja siirtoa koskeviin pankkialan maksujärjestelmiin. Nämä käsittelevät henkilötietojasi maksutapahtuman käynnistämiseksi ja toteuttamiseksi omien ehtojensa mukaisesti eikä Lidl vastaa tietojen käsittelystä tai siitä informoinnista tältä osin.

REKISTERIN TIETOSISÄLTÖ JA TIETOLÄHTEET

Maksaessasi kortilla myymälöissämme järjestelmäämme tallennetaan ja sinusta käsitellään maksutapa, suojattu maksukortin numero (vain osa korttinumeroista näkyvissä), tapahtumanumero/varmennus, maksutapahtuman viite, juokseva kuittinumero sekä maksutapahtuman paikkaa koskevat tiedot (mm. yritys, myymälä, myymälänumero, kassa, maksupääte, päivämäärä ja kellonaika). Korttitietojasi ja PIN-tunnustasi ei tallenneta Lidlin järjestelmiin.

TIETOJEN LUOVUTUKSET JA SIIRROT

Korttimaksamiseen tarpeellisia tietoja voidaan luovuttaa lainsäädännön oikeuttamissa tai velvoittamissa tilanteissa viranomaisille esimerkiksi mahdollisten rikosepäilyiden selvittämiseksi ja rahanpesun estämiseksi.

Jos siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle on henkilötietojen käsittelyn tarkoituksien kannalta tai tietojen käsittelyn teknisen toteuttamisen kannalta tarpeellista esimerkiksi silloin, kun jokin maksunvälitysprosessiin osallistuvista tahoista sijaitsee EU- tai ETA-alueen ulkopuolella, noudatetaan siirrossa tiukasti tietosuojalainsäädännön vaatimuksia.

REKISTERIN SUOJAAMINEN JA TIETOJEN KÄSITTELYN PERIAATTEET

Noudatamme hyvää tiedonhallintatapaa sekä tietosuojalainsäädännön mukaista huolellisuus- ja suojaamisvelvoitetta, ja pyrimme kaikin kohtuullisin tavoin varmistamaan, ettei yksityisyydensuojaasi loukata missään henkilötietojen käsittelyn vaiheessa.

Lidl ja henkilötietojen käsittelyyn osallistuvat muut tahot toteutettavat tarpeelliset tekniset ja organisatoriset toimenpiteet henkilötietojen suojaamiseksi asiattomalta pääsyltä tietoihin ja vahingossa tai laittomasti tapahtuvalta tietojen hävittämiseltä, muuttamiselta, luovuttamiselta, siirtämiseltä taikka muulta laittomalta käsittelyltä.

Henkilötietoihin on pääsy vain niillä erikseen oikeutetuilla työntekijöillä, joiden on työtehtäviensä perusteella tarpeellista käsitellä henkilötietoja. Rekisteri ja siihen tallennetut tiedot on suojattu muun muassa rajatuin käyttöoikeuksin ja salasanoin, jotka ovat ainoastaan kyseisen järjestelmän käyttäjiksi valtuutettujen henkilöiden hallussa. 

HENKILÖTIETOJEN SÄILYTTÄMINEN

Henkilötietoja säilytetään vain niin kauan, kuin on tarpeellista henkilötietojen käsittelyn tarkoitusten kannalta.

Tietojen säilytysaika voi vaihdella tietoryhmittäin ja Lidlillä on suoraan lainsäädännön perusteella velvollisuus säilyttää joitakin tietoja, mistä johtuen tarkat poistoajat ja poistamiskäytännöt vaihtelevat. Lidl säilyttää kirjanpitolainsäädännön perusteella kirjanpitoaineistoon sisältyviä tositteita kuluvan tilikauden ajan sekä kuusi vuotta tilikauden päättymisestä. Vanhentuneet ja tarpeettomat henkilötiedot pyritään kuitenkin aina poistamaan ilman aiheetonta viivytystä.

OIKEUTESI

Sinulla on oikeus tarkistaa rekisteriin tallennetut sinua koskevat henkilötiedot ja oikeus pyytää virheellisten tietojen oikaisua. Sinulla voi myös tietyissä tilanteissa olla oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä tai pyytää tietojesi poistamista, niiden siirtämistä toiselle rekisterinpitäjälle tai käsittelyn rajoittamista.

Pyrimme aina ratkaisemaan mahdolliset erimielisyydet suoraan kanssasi. Sinulla on kuitenkin oikeus saattaa henkilötietojen käsittelyä koskeva asia myös tietosuojaviranomaisen tutkittavaksi.

Jos sinulla on kysyttävää henkilötietojesi käsittelystä tai haluat käyttää oikeuksiasi, voit ottaa yhteyttä Lidlin legal & compliance -osastoon laittamalla sähköpostin osoitteeseen tietoturva@lidl.fi tai soittamalla numeroon 09 234561.

 

LIDLIN #MILTÄNYTTUNTUU -KAMPANJAN TIETOSUOJASELOSTE

Kiitos mielenkiinnostasi Lidlin #miltänyttuntuu -kampanjan arpajaisia ja tietosuojakäytäntöjämme kohtaan! Tässä selosteessa kerromme, mihin tarkoituksiin ja miten käsittelemme henkilötietojasi www.lidl.fi/miltänyttuntuu -sivustolla julkaistun arvonnan toteuttamiseksi.

REKISTERINPITÄJÄ

Lidl Suomi Kommandiittiyhtiö

Niittymäentie 7 /PL 500

02200 ESPOO

puh. 09 234561

HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELY #MILTÄNYTTUNTUU -KAMPANJAN ARVONNASSA

Käsiteltävät henkilötiedot, käsittelyn tarkoitus ja oikeudellinen peruste

Henkilörekisterin käsittelytarkoitus on markkinointiarpajaisten toteuttaminen ja yhteydenpito markkinointiarpajaisiin osallistujien kanssa.

Käsittelemme henkilötietoja markkinointiarpajaisten toetuttamiseksi ja markkinointiarpajaisiin liittyvän arvonnan suorittamiseksi sekä ollaksemme yhteydessä arvonnan voittajiin. Henkilötietojen käsittelyperuste on rekisteröidyn eli osallistujan henkilötietojen käsittelyyn antama suostumus.

Edellä mainittuihin käyttötarkoituksiin käsittelemme seuraavia tietoja:

Rekisteröidyn yksilöintitiedot: etu- ja sukunimi, sähköpostiosoite ja postiosoite

Rekisteröidyn antama palaute ja siihen liittyvät tiedot

Lisäksi voimme käsitellä muita markkinointiarpajaisten toteuttamisen kannalta tarpeellisia henkilötietoja.

Tietojen vastaanottajat

Olemme voineet ulkoistaa markkinointiarpajaisten toteuttamiseen liittyviä toimintoja. Huolellisesti valitsemamme luotettava yhteistyökumppani käsittelee henkilötietoja lukuumme solmimamme sopimuksen ja antamiemme ohjeiden mukaisesti.

Voimme luovuttaa henkilötietojasi kolmansille osapuolille, mikäli se on tarpeellista markkinointiarpajaisten toteuttamista, esimerkiksi saamasi arvontavoiton lähettämistä, varten. Muussa tapauksessa emme luovuta henkilötietojasi kolmansille osapuolille.

Arvonnan voittajan nimi ja kotipaikkakunta voidaan julkaista www.lidl.fi/miltänyttuntuu -sivustolla ilman erillistä suostumusta ja korvausta.

Tietojen säilytysaika

Tuhoamme henkilötiedot tietoturvallisesti, kun olemme toteuttaneet markkinointiarpajaiset eli arvonnan suorittamisen ja palkintojen luovuttamisen jälkeen. Henkilötietojen tuhoamisen jälkeen osallistujan markkinointiarpajaisissa antamaa palautetta ei voida enää yhdistää osallistujaan.

Voimme säilyttää henkilötietosi, mikäli meillä on oikeus käsitellä henkilötietojasi muissa rekistereissämme.

OIKEUTESI REKISTERÖITYNÄ

Kun henkilötietojesi käsittely perustuu antamaasi suostumukseen, voit milloin tahansa peruuttaa suostumuksesi. Peruminen on mahdollista lähettämällä sähköposti osoitteeseen markkinointi@lidl.fi ja ilmoittamalla etu- ja sukunimen sekä sähköpostiosoitteen, jolla olet ilmoittautunut markkinointiarpajaisiin.

Sinulla on oikeus tiedon etsimiseksi tarpeelliset seikat ilmoitettuasi saada tietää, mitä sinua koskevia tietoja rekisteriin on tallennettu. Mikäli käsittelemme henkilötietojasi, on sinulla oikeus saada kopio niistä. Mikäli emme käsittele henkilötietojasi, annamme sinulle vahvistuksen tästä.

Sinulla on oikeus korjata tai täydentää käsittelyn kannalta virheellinen tai puutteellinen henkilötietosi tiettyjen lainsäädännöllisten edellytysten täyttyessä. Sinulla voi olla oikeus poistaa henkilötietosi tietyissä lainsäädännön tarkoittamissa tilanteissa. Poistamme tiedot pyynnöstäsi, mikäli nämä lainsäädännössä määritetyt perusteet täyttyvät. Sinulla voi olla myös oikeus rajoittaa henkilötietojesi käsittelyä. Mikäli olet itse toimittanut käsiteltävät henkilötiedot meille, on sinulla tietyin lainsäädännöllisin edellytyksin oikeus tietojesi siirtämiseen itsellesi tai toiselle rekisterinpitäjälle.

Voit kääntyä kirjeitse tai sähköpostitse tietosuoja-asiantuntijamme puoleen, mikäli haluat käyttää tietosuoja-asetuksen mukaisia, edellä mainittuja oikeuksiasi rekisteröitynä tai sinulla on tietosuojaan liittyviä kysymyksiä.

Lidl Suomi Kommandiittiyhtiö

Legal & compliance / Tietosuoja

Niittymäentie 7 / PL 500

02200 Espoo

Puhelin: 09 2345 61

Sähköposti: tietoturva@lidl.fi

Pyrimme aina ratkaisemaan mahdolliset erimielisyydet suoraan kanssasi. Sinulla on kuitenkin oikeus saattaa henkilötietojen käsittelyä koskeva asia myös tietosuojaviranomaisen tutkittavaksi.

ASIAKASPALAUTEKYSELYN YHTEYDESSÄ KÄSITELTÄVIÄ HENKILÖTIETOJA KOSKEVA TIETOSUOJASELOSTE

YKSITYISYYTESI SUOJAAMINEN

Kiitos mielenkiinnostasi antaa palautetta myymälämme toiminnasta. Asiakkaiden yksityisyydensuoja on meille tärkeää. Lidl Suomi Kommandiittiyhtiö ("Lidl") sitoutuu suojaamaan yksityisyyttäsi ja noudattamaan henkilötietojen käsittelyä ja tietosuojaa koskevaa lainsäädäntöä. Käsittelemme sinua koskevia henkilötietoja tässä tietosuojaselosteessa kuvattujen periaatteiden mukaisesti.

Mikäli sinulla on kysyttävää henkilötietojesi käsittelystä, voit olla aina yhteydessä meihin alta kohdasta 2 löytyvien yhteystietojen mukaisesti.

REKISTERINPITOA KOSKEVAT YLEISET TIEDOT

Tässä selosteessa kuvataan palautekyselyn yhteydessä eri rekistereissä suorittamaamme henkilötietojen käsittelyä.

Rekisterinpitäjänä toimii Lidl Suomi Kommandiittiyhtiö, Niittymäentie 7, 02200 ESPOO.

Yhteyshenkilöä rekisteriä koskevissa asioissa voit tiedustella puhelimitse numerosta 0800 05345.

HENKILÖTIETOJEN KÄYTTÖTARKOITUS, KÄSITTELYN OIKEUDELLINEN PERUSTE, REKISTERIN TIETOSISÄLTÖ JA TIETOLÄHTEET, HENKILÖTIETOJEN SÄILYTTÄMINEN SEKÄ HENKILÖTIETOJEN LUOVUTUKSET/SIIRROT

3.1 Verkkosivun tietosuoja

Tallennamme jokaisesta tällä internet-sivulla tapahtuvasta vierailusta lokitietoja. Jokainen lokitieto koostuu:

vierailun päivämäärästä ja kellonajasta
vierailun kestosta.

Lisätietoja evästekäytännöstämme saat verkkosivuiltamme osoitteesta https://www.lidl.fi/fi/tietosuojaselosteet.htm

3.2 Palautekysely ostoskokemuksesta

Voit vastata palautekyselyymme täysin anonyymisti. Ostoskokemusta koskevassa palautekyselyssä käsittelemme henkilötietojasi vain, mikäli annat meille henkilötietosi itse, esimerkiksi vastatessasi kysymykseen ”Haluatko antaa meille vielä muuta palautetta?” Toivomme kuitenkin, ettei kyselyn vapaatekstikenttiin kirjata henkilötietoja.

Pyydämme sinua ilmoittamaan palautekyselyä täyttäessä ostoskuittisi numeron. Tällä varmistamme, että kullakin ostoskuitilla osallistutaan kyselyyn vain kerran. Ostoskuitin numeroa ei ole mahdollista yhdistää pankki- tai luottokorttisi numeroon, mikäli maksat ostoksesi kortilla.

3.3 Yhteydenottopyyntö asiakaspalveluun

Sinulla on mahdollisuus palautekyselyn täytettyäsi pyytää asiakaspalveluamme ottamaan sinuun yhteyttä. Siinä tapauksessa, että olet antanut meille nimesi, sähköpostiosoitteesi tai puhelinnumerosi asiakaspalvelumme yhteydenottoa varten, siirrämme nimesi ja yhteystietosi sekä palautekyselyssä antamasi vastaukset asiakaspalvelullemme. Asiakaspalvelumme käsittelee tällöin edellä mainittuja henkilötietojasi yhteydenottosi käsittelemiseksi oikeutetun etumme perusteella. Yhteydenottosi käsittelemisen jälkeen henkilötietosi anonymisoidaan tai poistetaan asiakaspalvelujärjestelmästämme viimeistään kolmen kuukauden kuluttua asiasi lopullisen käsittelemisen jälkeen.

Henkilötietoja luovutetaan lähtökohtaisesti vain suostumuksellasi tai konsernin sisäisesti tietosuojalainsäädännön edellyttämillä perusteilla, taikka viranomaisille silloin, kun tietojen luovuttamisesta on erikseen säädetty. Voimme lisäksi siirtää henkilötietoja toimeksiannosta henkilötietoja käsitteleville alihankkijoille ja palveluntarjoajille.

Emme lähtökohtaisesti luovuta tai siirrä henkilötietoja EU:n tai ETA:n ulkopuolelle. Jos siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle olisi henkilötietojen käsittelyn tarkoituksien kannalta tai tietojen käsittelyn teknisen toteuttamisen kannalta tarpeellista esimerkiksi silloin, kun Lidlin palveluntarjoaja sijaitsee EU- tai ETA-alueen ulkopuolella, noudatetaan siirrossa tiukasti tietosuojalainsäädännön vaatimuksia.

3.4 Palautekyselyyn liittyvä arvonta

Palautekyselyyn vastaamisen jälkeen voit halutessasi osallistua arvontaan.  Käsittelemme arvontaan osallistuvien henkilötietoja arvonnan toteuttamiseksi sekä ollaksemme yhteydessä arvonnan voittajiin. Suorittamamme henkilötietojen käsittelyn oikeudellinen peruste on suostumus. Kun käsittelyperusteena on henkilötietojen käsittelyyn antamasi suostumus, on sinulla oikeus peruuttaa milloin tahansa antamasi suostumus. Suostumuksen peruuttaminen ei vaikuta ennen peruuttamista suorittamamme henkilötietojen käsittelyn laillisuuteen. Arvonnan yhteydessä käsittelemiämme henkilötietoja ovat nimi, yhteystiedot (sähköpostiosoite ja puhelinnumero), arvontaan osallistumisen ajankohta sekä arvontaan osallistumisen yhteydessä antamasi suostumukset. Poistamme henkilötiedot arvonnan toteuttamisen ja arvonnan voittajien tavoittamisen jälkeen. Voimme säilyttää henkilötietosi, mikäli meillä on oikeus käsitellä henkilötietojasi muissa rekistereissämme.

Henkilötietoja luovutetaan lähtökohtaisesti vain silloin, mikäli se on tarpeellista käsittelytarkoituksien, esimerkiksi saamasi arvontavoiton lähettämisen tai arvontaan liittyvän viestinnän, kannalta. Tietoja voidaan luovuttaa myös viranomaisille silloin, kun tietojen luovuttamisesta on erikseen säädetty. Voimme lisäksi siirtää henkilötietoja toimeksiannosta henkilötietoja käsitteleville alihankkijoille ja palveluntarjoajille.

Emme lähtökohtaisesti luovuta tai siirrä henkilötietoja EU:n tai ETA:n ulkopuolelle. Jos siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle olisi henkilötietojen käsittelyn tarkoituksien kannalta tai tietojen käsittelyn teknisen toteuttamisen kannalta tarpeellista esimerkiksi silloin, kun Lidlin palveluntarjoaja sijaitsee EU- tai ETA-alueen ulkopuolella, noudatetaan siirrossa tiukasti tietosuojalainsäädännön vaatimuksia.

REKISTERIN SUOJAAMINEN JA TIETOJEN KÄSITTELYN PERIAATTEET

Noudatamme hyvää tiedonhallintatapaa sekä tietosuojalainsäädännön mukaista huolellisuus- ja suojaamisvelvoitetta, ja pyrimme kaikin kohtuullisin tavoin varmistamaan, ettei yksityisyydensuojaasi loukata missään henkilötietojen käsittelyn vaiheessa.

Lidl ja henkilötietojen käsittelyyn osallistuvat mahdolliset palveluntarjoajamme toteutettavat tarpeelliset tekniset ja organisatoriset toimenpiteet henkilötietojen suojaamiseksi asiattomalta pääsyltä tietoihin ja vahingossa tai laittomasti tapahtuvalta tietojen hävittämiseltä, muuttamiselta, luovuttamiselta, siirtämiseltä taikka muulta laittomalta käsittelyltä.

Henkilötietoihin on pääsy vain niillä erikseen oikeutetuilla työntekijöillä, joiden on työtehtäviensä perusteella tarpeellista käsitellä henkilötietoja (esimerkiksi asiakaspalvelu). Käsittelemämme henkilötiedot on suojattu muun muassa rajatuin käyttöoikeuksin ja salasanoin, jotka ovat ainoastaan kyseisen järjestelmän käyttäjiksi valtuutettujen henkilöiden hallussa.

OIKEUTESI

Sinulla on oikeus tarkistaa sinua koskevat henkilötiedot ja oikeus pyytää virheellisten tietojen oikaisua. Sinulla voi myös tietyissä tilanteissa olla oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä tai pyytää tietojesi poistamista, niiden siirtämistä toiselle rekisterinpitäjälle tai käsittelyn rajoittamista. Kun käsittelyperusteena on henkilötietojen käsittelyyn antamasi suostumus, on sinulla oikeus peruuttaa milloin tahansa antamasi suostumus. Suostumuksen peruuttaminen ei vaikuta ennen peruuttamista suorittamamme henkilötietojen käsittelyn laillisuuteen.

Pyrimme aina ratkaisemaan mahdolliset erimielisyydet suoraan kanssasi. Sinulla on kuitenkin oikeus saattaa henkilötietojen käsittelyä koskeva asia myös tietosuojaviranomaisen tutkittavaksi.

Jos sinulla on kysyttävää henkilötietojesi käsittelystä tai haluat käyttää oikeuksiasi, voit ottaa yhteyttä Lidlin asiakaspalveluun puhelimitse numeroon 0800 05345 tai sähköpostitse asiakaspalvelu@lidl.fi. Voit myös lähettää postia osoitteseen Lidl Suomi Kommandiittiyhtiö / asiakaspalvelu, Niittymäentie 7, 02200 Espoo.