Lidl Plus -etuohjelman osallistumisehdot

Kesäkuu 2020

1. Soveltamisala

Näitä osallistumisehtoja sovelletaan Lidl Plus -etuohjelmaan (jäljempänä ”Lidl Plus -etuohjelma” tai ”etuohjelma”). Kansainvälisen etuohjelman tarjoaja on Saksassa rekisteröity Lidl Stiftung & Co. KG (jäljempänä ”Lidl Stiftung”, ”me” tai ”meitä”) ja etuohjelman tuottamiseen osallistuvat Lidl Suomi Ky:n lisäksi myös tietyt muut Lidl-yritysryhmään kuuluvat maayhtiöt (yhdessä jäljempänä ”Lidl”). Etuohjelma on tarkoitettu kaikille Lidlin kuluttaja-asiakkaille (jäljempänä ”Lidl Plus -asiakas”, ”asiakas” tai ”sinä”), jotka haluavat saada Lidliltä heille räätälöityjä tietoja Lidlin eduista ja kampanjoista. Tarkoitus on, että edut ja kampanjat Lidl Plus -etuohjelmassa vastaavat kunkin henkilön mielenkiinnon kohteita parhaalla mahdollisella tavalla.

 

Lidl Suomi Ky:n Outlet-myymälät eivät tällä hetkellä kuulu Lidl Plus -etuohjelmaan. Outlet-myymälöissämme et voi käyttää Lidl Plus -etuohjelman kautta saatuja etuja tai tunnistautua kassalla Lidl Plus -asiakkaaksi. Lisätietoja Outlet-myymälöistämme löydät kotisivuiltamme.

2. Osallistumisedellytykset

Sinun täytyy olla vähintään 18-vuotias, jotta voit rekisteröityä etuohjemaan. Asiakkuus on henkilökohtainen ja etuohjelma on tarkoitettu ainoastaan yksityiskäyttöön. Etuohjelman käyttäminen kaupallisiin tarkoituksiin on siten kiellettyä.

3. Rekisteröityminen ja tili

Etuohjelman käyttämiseksi sinun on ensin luotava itsellesi Lidl Plus -tili (jäljempänä ”Lidl-tili”) Lidl Plus -sovelluksessa (jäljempänä ”Lidl Plus -sovellus” tai ”sovellus”). Lidl Plus -sovellus on saatavilla puhelimesi sovelluskaupasta eri mobiilialustoille. Etuohjelman käyttö on vapaaehtoista ja maksutonta, ja meillä on oikeus kieltää tilin luominen yksittäistapauksissa syytä ilmoittamatta (esim. havaituissa väärinkäytöstapauksissa).

 

Ilmoittamasi sähköpostiosoite ja matkapuhelinnumero eivät saa olla yhdistettyinä toiseen Lidl-tiliin. Myös toiselle ihmiselle kuuluvan sähköpostiosoitteen, matkapuhelinnumeron tai muiden yhteystietojen käyttäminen on kiellettyä. Myös mm. väliaikaisten sähköpostiosoitteiden käyttäminen on kiellettyä. Muistathan aina säilyttää käyttäjätietosi tietoturvallisesti. Ethän myöskään anna ulkopuolisille pääsyä omalle Lidl-tilillesi.

 

Olet vastuussa rekisteröitymisen yhteydessä antamiesi tietojen oikeellisuudesta ja kaikesta Lidl-tilisi kautta tapahtuvasta toiminnasta. Asiakas vastaa kolmannen osapuolen asiakkaan Lidl-tilin luvattomasta käytöstä, jos asiakas on vastuussa tästä tai ei ole estänyt tätä. Sinun on välittömästi ilmoitettava meille Lidl-tilisi luvattomasta käytöstä ja vaihtaa salasanasi, jos epäilet, että kolmas osapuoli käyttää Lidl-tiliäsi.
 

4. Etuohjelman kohde

4.1    Kohdistetut tiedot
Etuohjelman tarkoituksena on lähettää tai näyttää sinulle Lidl Plus -sovelluksessa sinua kiinnostavia ja sinulle sopivia etuja ja myös räätälöidä kampanjoitamme mahdollisuuksien mukaan henkilökohtaisesti sinulle.

 

Lidl Plus -etuohjelman kautta saat monipuolista, sinulle räätälöityä palvelua. Etuohjelma sisältää muun muassa sinulle räätälöityjä etuja, osallistumismahdollisuuksia arvontoihin, erikoistarjouksia sekä muita kampanjoita. Tällä tavalla pyrimme selvittämään sinua kiinnostavia Lidlin tarjoamia tuotteita ja palveluita.

 

Mikäli pyydämme suostumuksesi alla kuvattuun tietojen käsittelyyn, käsittelemme kyseisiä tietoja Lidl Plus -etuohjelmaa varten vain, jos olet antanut tähän suostumuksesi. Koska Lidl Plus -etuohjelman tarkoituksena on tarjota sinulle sinua varten räätälöityjä etuja, jotka vastaavat mahdollisimman tarkasti sinun tarpeitasi ja toiveitasi, voit käyttää ainoastaan sovelluksen perustoimintoja, mikäli et anna suostumustasi sovelluksen/Lidl-tilisi käyttöä koskevien tietojen analysointiin. Tällöin voit tarkastella yleisiä tietoja tuotteistamme sovelluksen kautta, mutta et voi esim. hyödyntää alennuksia, etuja tai lunastaa kuponkeja.


4.2    Tietojen kerääminen ja tallentaminen
Lidl Plus -sovelluksen käytön kautta keräämme sinulta tässä kappaleessa ilmoitetut tiedot:


4.2.1    Rekisteröityminen Lidl Plus -etuohjelmaan
Rekisteröitymisen yhteydessä pyydämme sinulta seuraavia asiakastietoja: etunimi, sukunimi, syntymäaika, sähköpostiosoite, matkapuhelinnumero ja lempimyymälä. Valinnaisia ja vapaaehtoisesti annettavia tietoja ovat lisäksi seuraavat tiedot: sukupuoli osoite (katu, talon numero, postinumero, kaupunki ja maa). Lempimyymälän määrittämisessä voidaan halutessasi käyttää mobiililaitteen sijaintipalvelut-toimintoa. Rekisteröitymisen yhteydessä sinulle luodaan auto-maattisesti Lidl Plus -asiakasnumero.


4.2.2    Myymälävierailut ja ostokset

Kun tunnistaudut myymäläkäynnilläsi kassalla, tallennamme tiedot myymälästä, ostamistasi tuotteista, tuotteiden määristä ja hinnoista, käyttämistäsi kupongeista, kuitin loppusummasta, maksutapahtuman ajankohdasta sekä käytetyn maksuvälineen tyypistä. Tallennamme ostoksesi Lidl-tiliisi, jotta voimme suorittaa kohdassa 4.1 mainitun tavoitteen, eli tarjota sinulle miel-tymyksiesi mukaan räätälöityjä etuja ja kampanjoita.

Voit tunnistautua kassalla joko digitaalisen Lidl Plus -kortin tai rekisteröitymisen yhteydessä antamasi matkapuhelinnumeron avulla.


4.2.3    Asiakaspalvelu
Kun otat yhteyttä Lidlin asiakaspalveluun, asiakaspalvelumme käsittelee antamiasi tietoja yhteydenottoasi koskevan asian käsittelemiseksi.


4.2.4    Lidl Plus -sovelluksen käyttö
Käyttäessäsi Lidl Plus -sovellusta keräämme tiedon myymälästä, jossa käyt ostoksilla. Lisäksi keräämme tiedot katsotuista ja aktivoiduista kupongeista, ilmoitusasetuksistasi, käyttämistäsi toiminnallisuuksista ja kampanjaosallistumisista, sekä valitsemastasi lempimyymälästä. Lisäksi käsittelemme asiakasnumerosi, tietoja käyttämäsi laitteen käyttöjärjestelmän versiosta, laitetunnisteesta, järjestelmän kielestä ja valitsemastasi maasta sekä käyttämäsi sovelluksen versiosta.


4.2.5    Kirjautumistiedot
Kirjautumistietojasi kerätään ja käsitellään kirjautumisen suorittamista varten. Kirjautumistietosi tallennetaan Lidl Plus -sovellukseen salattuna uloskirjautumiseen saakka, jotta sinun ei tarvitse kirjautua sisään sovellukseen joka kerta sen avatessasi.


4.2.6    Uutiskirje / push-ilmoitukset / tekstiviestit
Keräämme lisäksi käyttötottumustietoja koskien uutiskirjeitä ja muita tietoja, jotka lähetämme sinulle push-ilmoituksena tai tekstiviestitse. Tallennamme nämä tiedot ja kohdistamme ne mahdollisuuksien mukaan henkilökohtaiseen tiliisi, sähköpostiosoitteeseesi tai asiakasnumeroosi. Tallennamme tiedot viestin avaamisen ajankohdasta, valitsemistasi linkeistä, klikkaamistasi alueista, valitsemistasi tuotteista sekä käytön ajasta, kestosta ja tiheydestä.

 

4.3    Tietojen analysointi
Keräämme kohdassa 4.2 kuvaillut tiedot tietokantaamme. Analysoimme tietoja, jotta voisimme lähettää ja näyttää sinulle räätälöityjä etuja ja kampanjoita, jotka vastaavat mielenkiinnon kohteitasi parhaalla mahdollisella tavalla. Analysoinnissa hyödynnetään matemaattistilastollisia menetelmiä, jotka perustuvat siihen, että  henkilötietojasi verrataan muiden asiakkaiden tietoihin. Muiden asiakkaiden kiinnostuksenkohteiden perusteella voimme päätellä, mistä muista tuotteista ja kampanjoista myös sinä saattaisit olla kiinnostunut. Lidl ei kuitenkaan kanna laillista vastuuta siitä, että tietojen käsittely tapahtuu aina kuvatulla tavalla ja että saat aina vain sinulle räätälöityjä etuja. Analyysiin ei oteta mukaan tietosuoja-asetuksen 9 artiklan 1 kohdan mukaisia arkaluonteisia tietoja.

 

4.4    Etujen lähettäminen
Riippuen siitä, missä maassa ja laajuudessa käytät Lidl Plus -etuohjelmaa, Lidl Stiftung siirtää tiettyjä tietojasi tietyille maayhtiöille, jotta sinulle voidaan lähettää vastaavia etuja. Luovutamme Lidl Plus -etuohjelmaan osallistuvien Lidl-yritysryhmään kuuluville maayhtiöille tietoja sinua kiinnostavista tuotteista, jotta kukin maayrityskin voi lähettää sinulle räätälöityjä etuja.

5. Yleiset käyttöehdot

Lidl Plus -etuohjelman ja -sovelluksen käyttämiseksi tarvitaan voimassa oleva puhelinnumero ja sähköpostiosoite.

 

Lidl Plus -sovelluksen voit ladata sovelluskaupasta. Eri mobiililaitteille on erilaiset sovellusversiot. Joillekin laitteille ei teknisistä syistä voida tarjota sopivaa sovellusta. Jos asiakkaan laitteelle ei ole sopivaa sovellusversiota, asiakas ei voi käyttää Lidl Plus -sovellusta eikä näin osallistua Lidl Plus -etuohjelmaan. Lidl pyrkii kuitenkin tarjoamaan sovelluksen mahdollisimman monelle erilaiselle mobiililaitteelle. Koska mobiililaitteiden markkinoiden tuotevalikoima muuttuu jatkuvasti, Lidl ei voi tarjota listaa kaikista laitteista, joilla sovelluksen käyttö on mahdollista.

 

Sovelluksen asennus ja etuohjelman käyttö edellyttävät, että Lidl Plus -asiakkaan  puhelinliittymä sisältää tiedonsiirtoa. Tiedonsiirron määrä riippuu Lidl Plus -etuohjelman käytön tavasta ja laajuudesta. Tiedonsiirrosta aiheutuvat liittymäkustannukset maksaa asiakas. Kustannukset perustuvat asiakkaan ja hänen liittymän palveluntarjoajansa väliseen sopimukseen.

 

Liittymän avaamisesta ja käytöstä aiheutuvat kustannukset eivät ole osa Lidl Plus -etuohjelmaa. Nämä kustannukset määräytyvät yksinomaan asiakkaan ja liittymän palveluntarjoajan välisen sopimuksen perusteella.

 

Lidl Plus -etuohjelman käyttö edellyttää lisäksi riittävää akkuvirtaa ja näytön kirkkautta QR-koodin skannaamiseksi kassalla.

 

Sinun tulee asentaa Lidlin tarjoamat päivitykset Lidl Plus -sovellukseen. Sinulle ilmoitetaan päivityksistä sovelluksen käytön yhteydessä. Lidl Plus -etuohjelman käyttäminen mobiililaitteilla, joiden suojaus on murrettu tai muutettu (esim. jailbreaking, rooting), on kiellettyä.
 

6. Sinun velvollisuutesi

Sinun täytyy:
•    antaa oikeat yhteystiedot rekisteröityessäsi ja pitää tietosi ajan tasalla;
•    pitää salasanasi salassa ja vaihtaa se väärinkäytöksen sattuessa tai jos epäilet väärinkäytöstä; ja
•    käyttää Lidl Plus -etuohjelmaa ja -sovellusta näiden ehtojen ja voimassa olevien lakien mukaisesti.
 

7. Vahingonkorvausvastuu

Lidl Stiftung ei vastaa järjestelmähäiriöistä tai Lidl Plus -etuohjelman, -sovelluksen tai kassan skannauslaitteiden toimintahäiriöistä, häiriöistä etujen tai kuponkien saatavuudessa, eikä niiden mahdollisista seurauksista. Lidl Stiftung ei myöskään vastaa tappioista tai vahingoista, jotka aiheutuvat Lidl Plus -etuohjelman keskeytyksestä, muutoksista, lakkautuksesta tai muista vastaavista tapahtumista. Lidl Stiftung ei missään olosuhteissa vastaa välillisistä vahingoista.

Yllä oleva vastuunrajoitus ei vaikuta tuotevastuulain mukaiseen vastuuseen.
 

8. Lidl Plus -asiakkuuden päättäminen

Asiakkaalla on oikeus päättää osallistumisensa koska tahansa syytä ilmoittamatta Lidl Plus -sovelluksessa löytyvän ”poista käyttäjätili” toiminnon kautta. Lidl Stiftungilla on oikeus päättää Lidl Plus -asiakkuus kymmenen (10) päivän irtisanomisajalla, jos asiakas ei noudata näitä osallistumisehtoja tai voimassa olevaa lainsäädäntöä tai muutoin väärinkäyttää tai manipuloi etuohjelmaa tai sovellusta. Asiakkuus voidaan painavasta syystä päättää loppumaan välittömästi. 

9. Osallistumisehtojen muutokset

Lidl Stiftung voi oman harkintansa mukaan muuttaa näitä osallistumisehtoja tässä kappaleessa selostetun mukaisesti. Voimassa oleva versio osallistumisehdoista on aina luettavissa Lidlin verkkosivuilla. Osallistumisehtojen laadinta-ajankohta ilmoitetaan aina ehdoissa.

 

 Voimme milloin tahansa lopettaa, keskeyttää, rajoittaa tai muuttaa Lidl Plus -etuohjelmaa sekä sen ehtoja esim. seuraavista syistä:


-    kaupallisista tai tuotannollisista syistä tai vastaavien olosuhteiden merkittävistä muutoksista;
-    hinnoittelu-, järjestelmä- tai palveluelementtien kehittämiseen tai muuttamiseen liittyvistä syistä;
-    tietosuojan tai tietoturvan kehittämisestä ja suojaamisesta johtuvista syistä sekä lainsäädännön muutoksista tai viranomaisen päätöksestä johtuen.

 

Jos Lidl Stiftung muuttaa Lidl Plus -etuohjelman osallistumisehtoja, Lidl Stiftung ilmoittaa Lidl Plus -asiakkaille tästä ilmoituksella Lidl Plus -sovelluksessa ja pyytää asiakkaita hyväksymään ehdot ennen sovelluksen käytön jatkamista.


Jos asiakas ei hyväksy muutettuja ehtoja, Lidl Stiftungilla on tällöin oikeus päättää Lidl Plus -asiakkuus.

10. Loppumääräykset

Jos näitä osallistumisehtoja koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, asiakas voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan (www.kuluttajariita.fi) ratkaistavaksi. Asiakas voi aina myös nostaa kanteen ja olla vastaajana oman asuinpaikkansa käräjäoikeudessa.


Ladattavat osallistumisehdot