Lidl Suomi – Säästä hinnasta, älä laadusta
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

1 Soveltamisala ja suhde muihin sääntöihin


Näitä käyttöehtoja sovelletaan Lidl-tilin käyttöön. Lidl-tilin tarjoaa Lidl Stiftung & Co. KG, Stiftsbergstraße 1, D-74167 Neckarsulm, Saksa (jäljempänä ”Lidl Stiftung” , ”me” tai ”meitä”), muut Lidl-yritysryhmään kuuluvat yritykset (jäljempänä yhdessä ” Lidl-yritykset”) osallistuvat palvelun tuottamiseen. Voit avata ja tallentaa kulloinkin voimassaolevat osallistumisehdot milloin tahansa alla olevan linkin kautta. Emme tallenna sopimuksen tekstiä sen solmimisen jälkeen.


Salasanasuojatun Lidl-tilin avulla voit tarkastella, käyttää, hallita ja muokata tietoja-si useista eri Lidl-yritysryhmän digitaalisista palveluista, esimerkiksi Lidl Plus -sovelluksesta (jäljempänä ”kohdepalvelu”) yhdessä keskitetyssä säilytyspaikassa (jäljempänä ”Portaali”). Lisäksi se tarjoaa sinulle yksinkertaisen tavan rekisteröityä yhdellä kertaa eli niin kutsutun kertakirjautumispalvelun (jäljempänä ”kertakirjautuminen” tai ”SSO”) (yhdessä ”Lidl-tili” tai ”Lidl-tili -palvelu”).


Kun olet kerran rekisteröitynyt johonkin kohdepalveluun, voit jatkossa käyttää kertakirjautumisen johdosta samaa käyttäjätunnusta ja salasanaa myös muissa kohdepalveluissa, jos niissä on kertakirjautuminen käytössä.


Lidl-tili -palvelu tarjotaan seuraavien Lidl-tilin -käyttöehtojen (”käyttöehdot”) mukaisesti.


Näitä käyttöehtoja ei sovelleta osana kohdepalveluita kolmansien osapuolten kanssa tehtyihin erillisiin sopimuksiin, esimerkiksi ostoksia tai palveluita hankkiessa. Näihin pätevät kunkin kohdepalvelun erityiset ehdot.

2 Rekisteröityminen, tili ja sopimuksen tekeminen


Lidl-tilin käyttö edellyttää kertakirjautumiseen yhdistettyyn kohdepalveluun rekisteröitymistä, jonka yhteydessä käyttäjän on luotava Lidl-tilille salasana. Salasanaa käytetään yhdessä sähköpostiosoitteen tai matkapuhelinnumeron kanssa Lidl-tilille kirjautumiseen.


Käyttäjän rekisteröitymisen yhteydessä antamien tietojen tulee olla oikein. Kolmansien osapuolten tietojen antaminen on kiellettyä. Jos tiedot myöhemmin muuttuvat, on asiakkaan muutettava Lidl-tilin tiedot oikeiksi Portaalissa ilman aiheetonta viivytystä.


Kohdepalvelusta riippuen joko sähköpostiosoite tai matkapuhelinnumero on vahvistettava rekisteröitymisprosessin yhteydessä. Lähetämme tätä varten käyttäjälle sähköpostin tai tekstiviestin, jossa on vahvistuskoodi. Jos sähköpostiosoitetta tai matkapuhelinnumeroa ei vahvisteta, rekisteröitymisprosessia ei voi jatkaa.


Rekisteröitymisprosessin suorittamisen jälkeen rekisteröidyt Lidl-tilin käyttäjäksi napsauttamalla ”Rekisteröidy” -painiketta. Ennen tämän painikkeen painamista voit perua rekisteröitymisen milloin vain tai muuttaa annettuja tietoja poistamalla eri kenttiin syötetyt tiedot tai lisäämällä tai korjaamalla niitä tai sulkemalla kohdepalvelun. Kun olet suorittanut rekisteröitymisprosessin, voit muuttaa käyttäjätilisi tietoja milloin vain Portaalissa.


Kun vastaanotamme rekisteröitymisesi, lähetämme vastaanottovahvistuksen (”vahvistusviesti”) rekisteröitymisen yhteydessä antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Tämä vahvistusviesti tarkoittaa, että rekisteröityminen on hyväksytty. Voit käyttää Lidl-tili -palvelua heti, kun olet saanut vahvistusviestin.


Rekisteröitymisen suorittamisen jälkeen sinulle annetaan automaattisesti asiakasnumero.


Käyttäjätiedot ovat kunkin asiakkaan henkilökohtaisia ja niitä on pidettävä kolmansien osapuolten ulottumattomissa. Jos asiakkaalla on epäilys Lidl-tili -palvelun luvattomasta käytöstä, hänen tulee ilmoittaa asiasta välittömästi Lidl Stiftungille. Käyttäjä vastaa luvattomasta kolmannen osapuolen käytöstä, jos käyttäjä on vastuussa tästä tai ei ole estänyt tätä.


Lidl-tilin käyttö laitteella, jonka käyttöjärjestelmänä on Android, on mahdollista vain Google Chrome -selaimella.

3 Lidl-tili -palvelun kohde


Lidl-tili -palvelun tarkoituksena on yhtenäisen salasanasuojatun Single Sign On -palvelun tarjoaminen eri Lidl-yritysten kohdepalveluiden käyttöön. Tämä tarkoittaa ennen kaikkea sitä, että luotua Lidl-tiliä voi käyttää rekisteröitymiseen/kirjautumiseen kaikkiin Lidl-tiliä hyödyntäviin kohdepalveluihin ilman, että niihin täytyy rekisteröityä erikseen tai syöttää uudestaan yksityiskohtaisia käyttäjätietoja.


Sujuvan sisäänkirjautumisen mahdollistamiseksi voit myös aktivoida ”Pysy kirjautuneena” -toiminnon. Kun toiminto on aktivoitu, laitteesi selaimeen asetetaan pysyvä eväste (voimassa kuusi kuukautta), joka takaa, että Lidl-tili tunnistaa sinut seuraavan vierailusi yhteydessä. Tämä eväste voidaan myös poistaa milloin tahansa selaimen asetusten kautta.


Mikäli rekisteröidyt Lidl-tiliin yhdistettyyn kohdepalveluun ilman, että olet aiemmin rekisteröitynyt muuhun kohdepalveluun, luot automaattisesti itsellesi Lidl-tilin. Jos olet aiemmin rekisteröitynyt toiseen kohdepalveluun, joka on integroitu Lidl-tiliin, voit kirjautua sisään kohdepalveluun jo olemassa olevilla tunnuksillasi. Mikäli Lidl tarjoaa tulevaisuudessa uusia kohdepalveluita, voit kirjautua myös näihin Lidl-tililläsi. Näitä kohdepalveluita voi koskea myös näistä käyttöehdoista erilliset ehdot.


SSO antaa sinulle portaalien välisen identiteetin, jonka siihen yhdistetyt kohdepalvelut tunnistavat ja vahvistavat ja jota voit hallita portaalin kautta. Portaali mahdollistaa keskitetysti eri kohdepalveluista kerättyjen tietojesi tarkastelemisen, käytön, hallinnan ja korjaamisen. Asiakkaan perustiedot ja muut tiedot sekä muiden kohdepalveluiden käytön yhteydessä antamasi perusasiakastiedot ja muut tiedot tallennetaan Portaaliin. Näin voit tarkastella keskitetysti Portaalissa kaikkia perusasiakastietojasi, kirjautumistietojasi ja ”Omat tiedot” -kohdan tietoja olosuhteistasi ja mielenkiinnonkohteistasi sekä tietoja ”Lidl Little Club” -ohjelman osana annetuista eduista, jos ne on annettu vapaaehtoisesti, ja tietoja tallennetuista maksutavoista sekä osto- ja tilaushistoriaa. Tiettyjä etuja käytettäessä tietosi välitetään tarvittaessa kyseiseen kohdepalveluun tapahtuman suorittamisen mahdollistamiseksi (katso kohta 7 alla).


Lidl-tilin käyttö on maksutonta. Varsinaisten kohdepalveluiden käytöstä voi kuitenkin aiheutua kustannuksia, jotka esitetään palvelun yhteydessä läpinäkyvästi lain edellyttämällä tavalla. Sama koskee myös mahdollisesti palvelun käyttämiseksi edellytettyjä kolmannen osapuolen tarjoamia palveluja, kuten Internet-yhteyttä.


Käyttäessään Lidl Pay -toimintoa Lidl Plus -sovelluksessa käyttäjä voi aktivoida niin kutsutun ”kaksivaiheisen tunnistautumisen” kaikille kohdepalveluilleen. Kun kaksivaiheinen tunnistautuminen on aktivoitu, käyttäjää pyydetään antamaan myös vahvistuskoodi, joka lähetetään hänen meille rekisteröimään matkapuhelinnumeroonsa tai sähköpostiosoitteeseensa, aina kun hän kirjautuu sisään Lidl-tililleen.


Jos et halua enää käyttää kaksivaiheista tunnistautumista, voit ottaa kaksivaiheisen tunnistautumisen pois päältä Lidl Plus -sovelluksessa sekä merkitä laitteesi luote-tuksi milloin tahansa. Tässä tapauksessa käyttäjä ei kuitenkaan voi enää käyttää Lidl Pay -mobiilimaksupalvelua.

4 Sopimuksen peruuttaminen

4.1 Peruuttamisoikeus


Sinulla on oikeus peruuttaa tämä sopimus 14 päivän kuluessa syytä ilmoittamatta. Peruuttamisen määräaika päättyy 14 päivän kuluttua sopimuksen tekemisestä. Peruuttamisoikeuden käyttämiseksi sinun on ilmoitettava meille


Lidl Stiftung & Co. KG

Stiftsbergstraße 1, 74167 Neckarsulm, Saksa

Sähköposti: tietosuoja@lidlplus.fi

www.lidl.fi/asiakaspalvelu


päätöksestäsi peruuttaa sopimus yksiselitteisellä tavalla (esim. kirjeellä postitse tai sähköpostilla) tahdostasi peruuttaa sopimus. Voit käyttää näiden osallistumisehtojen liitteenä olevaa peruttamislomaketta, mutta sen käyttö ei ole pakollista. Peruuttamisen määräajan noudattamiseksi riittää, että lähetät ilmoituksesi peruuttamisoikeuden käytöstä ennen peruuttamisajan päättymistä meille.


Huomaathan, ettei sinulla ole peruuttamisoikeutta enää sen jälkeen, kun sopimuksen kohteena olevan digitaalisen sisällön / palvelun toimittaminen on alkanut.

4.2 Peruuttamisen vaikutukset


Jos peruutat tämän sopimuksen, palautamme sinulle kaikki sinulta saamamme suoritukset, myös toimituskustannukset (paitsi lisäkustannuksia siitä, että olet valinnut tarjoamastamme edullisimmasta vakiotoimitustavasta poikkeavan toimitustavan), viivytyksettä ja joka tapauksessa viimeistään 14 päivän kuluttua peruuttamisilmoituksen saatuamme. Suoritamme palautuksen sillä maksutavalla, jota olet käyttänyt alkuperäisessä liiketoimessa, ellet ole nimenomaisesti suostunut muuhun, ja joka tapauksessa siten, että sinulle ei aiheudu suoritusten palauttamisesta kustannuksia.

4.3 Peruuttamislomake

Avataksesi PDF-tiedoston tarvitset ohjelman Adobe Acrobat Reader Adobe Acrobat Reader.

5 Takuu, vastuu


Yksittäisten kohdepalveluiden suorittamisesta on vastuussa ainoastaan kyseisen kohdepalvelun palveluntarjoaja. Lidl Stiftung ei vastaa näistä mahdollisesti aiheutuvista vaateista. Sama koskee myös muita itsenäisiä kolmansia osapuolia, kuten Internet-palveluntarjoajaa.


Lidl Stiftung ei vastaa järjestelmähäiriöistä tai Lidl-tilin toimintahäiriöistä, häiriöistä kohdepalveluiden saatavuudessa, eikä näiden mahdollisista seurauksista. Lidl Stiftung ei myöskään vastaa tappioista tai vahingoista, jotka aiheutuvat Lidl-tilin keskeytyksestä, muutoksista, lakkautuksesta tai muista vastaavista tapahtumista. Tämä ei kuitenkaan rajoita kuluttajalle pakottavan kuluttajansuojalainsäädännön perusteella kuuluvia oikeuksia.


Sinulla on oikeus korvaukseen tämän sopimuksen mukaisen palvelun virheestä sinulle aiheutuneesta suorasta ja välittömästä vahingosta. Emme kuitenkaan vastaa sinulle aiheutuneista välillisistä vahingoista, ellei virhe tai siihen perustuva vahinko ole seurausta huolimattomuudesta puolellamme tai sopimuksen kohteena olevat digitaaliset sisällöt tai palvelut poikkeavat siitä, mihin olemme erityisesti sitoutuneet.


Korvausvelvollisuutemme on rajoitettu pakottavan kuluttajansuojalainsäädännön perusteella korvattaviin vahinkoihin, emmekä vastaa muista vahingoista tai menetyksistä.


Edellä kuvatut vastuunrajoitukset eivät koske antamaamme erityiseen takuusitoumukseen perustuvaa korvausvastuuta tai tuotevastuulain mukaista vastuuta.

6 Päättäminen, poistaminen, muutokset


Sekä Lidl Stiftung että käyttäjä voivat päättää asiakassuhteen Lidl tili -palveluun ilman irtisanomisaikaa. Osana Lidl-tilin hallinnointia, käyttäjä voi milloin tahansa poistaa tilinsä.


Lidl Stiftungin suorittama asiakassuhteen päättäminen tulee kyseeseen erityisesti silloin, jos käyttäjä rikkoo näitä käyttöehtoja. Tähän liittyvien seikkojen selvittämiseen saakka käyttäjätiedot voidaan lukita.


Pidätämme erityisesti oikeuden korjata tai poistaa Lidl-tilisi tai sen sisältämät yksittäiset tiedot väärien tietojen tapauksessa.

7 Tietosuoja


Henkilötietojasi käsitellään voimassa olevan tietosuojalainsäädännön mukaisesti. Lidl-tili -palvelun toteuttamiseksi on välttämätöntä luovuttaa antamiasi tietoja kunkin kohdepalvelun palveluntarjoajalle, jotta nämä voivat tunnistaa käyttäjän ja suorittaa online-verkkopalvelussa pyydettyjä palveluita (esim. lähettää ja laskuttaa tilattuja tuotteita).


Tähän liittyvät yksityiskohdat ovat luettavissa tietosuojaselosteestamme.

8 Loppumääräykset


Käyttöehtojen kieli on suomi.


Jos näitä käyttöehtoja koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, käyttäjä voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan ( www.kuluttajariita.fi) ratkaistavaksi. Käyttäjä voi aina myös nostaa kanteen ja olla vastaajana oman asuinpaikkansa käräjäoikeudessa.


Euroopan komissio tarjoaa verkkovälitteisen riidanratkaisufoorumin osoitteessa http://ec.europa.eu/consumers/odr/, jossa voit halutessasi myös käynnistää riita-asian käsittelyn.