Lidl-tili -palvelun tietosuojaseloste

 Tammikuu 2022

Lidl-tili on Lidl-yritysryhmän (jäljempänä ”Lidl-yritykset”) palvelu (jäljempänä ”Lidl-tili” tai ”Lidl-tili -palvelu”), jota hallinnoi Lidl Stiftung & Co. KG, Stiftsbergstraße 1, D-74167 Neckarsulm, Saksa (jäljempänä ”Lidl Stiftung” tai ”me”). 

Lidl Stiftung käsittelee Palvelun tarjoamiseksi välttämättömiä tietoja rekisterinpitäjänä, kun se kerää, kokoaa yhteen, arvioi ja siirtää tietoja muille Lidl-yritysryhmään kuuluville yhtiöille Palvelun suorittamiseksi.

Luettelo sisältää vain asiaankuuluvat yritykset, jotka tällä hetkellä kuuluvat Lidl-yritysryhmään. Tulevaisuudessa listaan voidaan lisätä uusia yrityksiä, jos SB Lidl KG omistaa suoraan tai välillisesti osuuksia kyseisestä yrityksestä ja jos se osallistuu palvelun tarjoamiseen. Tämä tiedonsiirto on rajoitettu tilanteisiin, joissa vastaava Lidl-yritys tarvitsee tietosi voidakseen tarjota vastaavan kohdepalvelun tai tukeakseen meitä palveluntarjoajana Lidl-tili -palvelun yhteydessä (katso yksityiskohtaiset tiedot jäljempänä). 

Tätä tietosuojaselostetta sovelletaan henkilötietojen käsittelyyn, jota Lidl Stiftung suorittaa rekisterinpitäjänä. Jos sinulla on kysyttävää tietosuojaan liittyen tai haluat käyttää oikeuksiasi rekisteröitynä, voit olla meihin yhteydessä osoitteeseen: tietosuoja@lidlplus.fi. Lidl Stiftungin  tietosuojavastaavaan voi ottaa yhteyttä yllä mainittuun postiosoitteeseen.

Salasanasuojattu Lidl-tili tarjoaa  kertakirjautumispalvelun (”Single Sign-On”, ”SSO”) ja Lidl tili -portaalin käytön. Kertakirjautumispalvelun avulla voit rekisteröityä ja/tai kirjautua sisään useisiin eri Lidlin alustoihin, kuten verkkokauppaan, click & collect -palveluihin ja sovelluksiin yhdellä käyttäjätunnuksella ja salasanalla (jäljempänä ”Kohdepalvelu”) sillä edellytyksellä, että kyseisessä Kohdepalvelussa on otettu käyttöön kertakirjautuminen. 

Lidl tili -portaali mahdollistaa Lidl-tilille tallennettujen tietojesi tarkastelemisen, käytön, hallinnan ja oikaisemisen yhdessä keskitetyssä paikassa. Kohdassa 1 kuvatut perusasiakastiedot ja muut tiedot (Omat tiedot, Family Club, maksuhistoria) tallennetaan Lidl tili -portaaliin.  


1 Mitä henkilötietoja keräämme?

Rekisteröityminen Lidl-tilille

Jos rekisteröidyt Kohdepalveluun ilman, että olet aikaisemmn rekisteröitynyt johonkin toiseen  Kohdepalveluun ja luot Lidl-tilin ensimmäisen kerran, pyydämme vähintään sähköpostiosoitteen ja salasanan osana rekisteröitymisprosessia. Kohdepalvelusta riippuen kerätään myös muita asiakastietoja: etunimi, sukunimi, syntymäaika, matkapuhelinnumero ja ensisijainen Lidl-myymälä. Vapaaehtoisesti voit antaa myös seuraavat tiedot: titteli, sukupuoli ja postiosoite (kadun nimi, talon numero, postinumero, maa).  Voit selvittää kunkin Kohdepalvelun tietosuojakäytänteestä, mitkä keräämämme tiedot välitetään nimenomaisesti kyseiseen Kohdepalveluun. Kun rekisteröidyt uuteen palveluun olemassa olevalla Lidl-tilillä, pyydämme vain edellä mainitut asiakastiedot, joita et ole jo antanut, ja jotka vaaditaan kyseisen Kohdepalvelun käyttämiseksi.

Keräämme lisäksi seuraavia tietoja: IP-osoitteesi, hiiresi liikkeet, Lidl-tilin kirjautumissivustolla viettämäsi aika, verkkotunnisteet, kuten laitetunnus, selaimen tiedot (selaimen nimi ja versio), sen laitteen käyttöjärjestelmän nimi ja versio, jolle selain on asennettu, ja verkkoon perustuva sijaintitieto laitteestasi sisäänkirjautumisen yhteydessä.

Lisäksi tallennamme tiettyjä tietoja niin kutsuttuihin lokitiedostoihin ja käsittelemme niitä, jos olet vieraillut rekisteröitymissivulla. Lokitiedosto antaa erityisesti tietoa rekisteröitymis-/sisäänkirjautumisyrityksen päivämäärästä ja ajasta sekä tiedon prosessin onnistumisesta, annetusta sähköpostiosoitteesta sekä IP-osoitteesta.

Omat tiedot -osio
Jos vapaaehtoisesti kirjaat lisätietoja itsestäsi tai kiinnostuksen kohteistasi Lidl-tili -portaalin  ”Omat tiedot” -osiossa, tallennamme myös nämä tiedot, jotta voit tarkastella niitä.

Linkitys Family Club -palveluun
Jos olet rekisteröitynyt myös Family Club -palveluumme, tallennamme tiedot annetuista eduista ja näytämme ne Lidl-tili -portaalissa.

Maksuhistoria 
Edellä mainittujen tietojen lisäksi voimme myös saada tietoja käyttämästäsi Kohdepalvelusta sinne tallennettuihin maksutapoihin sekä ostojesi ja tilaustesi historiaan liittyen. Näytämme nämä tiedot sinulle Lidl-tili -portaalissa. Voit selvittää kyseisen Kohdepalvelun tietosuojakäytänteestä, mitkä Kohdepalvelut siirtävät maksuhistoriansa  Lidl-tili -palveluun. 

Käyttäjän käyttäytymisen analysointi / evästeet

Käytämme evästeitä, kun käytät My Lidl Account -portaalin verkkosivustoa. Käytämme kahden tyyppisiä evästeitä: teknisesti tarpeelliset, joita ilman verkkosivuston toiminnallisuus olisi rajoitettu, sekä valinnaiset tilastoevästeet. Yleiskuvaus käytetyistä evästeistä sekä lisätietoja (esim. säilytysaika) löytyy evästekäytännöstämme (listattu myös ilman kohdentamis- ja markkinointitarkoituksia varten olevat evästeet).

Asiakaspalvelu
Kun otat yhteyttä Lidlin asiakaspalveluun, heillä on pääsy  Lidl-tili -palvelussa oleviin tietoihisi voidakseen auttaa sinua mahdollisimman tehokkaasti.

2 Mihin tarkoituksiin ja millä oikeusperusteella käsittelemme henkilötietojasi?

Rekisteröityminen, kirjautuminen ja tilin hallinta

Jotta voimme tarjota sinulle parhaan mahdollisen käyttökokemuksen, tallennamme henkilötietosi Lidl -tilille. Kun asiakastili on kerran luotu, sinun ei enää tarvitse syöttää henkilötietojasi uudelleen palvelun käyttämiseksi.

Tästä eteenpäin Lidl-tiliäsi voidaan käyttää kaikkien yhdistettyjen kohdepalveluiden käyttämiseksi ilman erillistä rekisteröintiä tai yksityiskohtaisten käyttäjätietojen uudelleen syöttämistä,
kuten käyttöehdoissa on sovittu. 

Tietojen käsittelyn oikeusperuste on siten yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b-alakohta, eli annat meille tietojasi meidän ja sinun välisen sopimussuhteen perusteella.
Tämä koskee myös muita henkilötietoja, jotka saamme Kohdepalveluista Lidl-tili -palvelun käytön yhteydessä.

Jos tallennat vapaaehtoisesti tiettyjä tietoja olosuhteistasi ja kiinnostuksenkohteistasi Omat tiedot -osioon, tallennamme myös nämä tiedot, jotta voit tarkastella niitä Lidl-tili -palvelussa käyttöehtojen mukaisesti. Oikeusperuste on siten myös yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b-alakohta.

Asiakasprofiilisi suojaaminen

Käytämme rekisteröitymisen ja/tai sisäänkirjautumisen yhteydessä Googlen tarjoamaa Google reCaptcha -palvelua. Meillä on oikeutettu etu suojata sinun tietojasi ja meidän järjestelmiämme. Useista tiedoista johdettavaa analyysiä käytetään määrittämään se, onko tietojen syöttäminen tehty ihmisen vai automaattisen ohjelmiston toimesta. Tämä analyysi alkaa automaattisesti heti, kun avaat Lidl-tili -palvelun rekisteröitymissivuston. Google reCaptcha arvioi useita eri tietoja analyysin suorittamiseksi (esim. IP-osoitetta, sivustolla käyttämääsi aikaa tai käyttäjän tekemiä hiiren liikkeitä). Kerätyt tiedot siirretään Googlen palvelimelle Yhdysvaltoihin ja tiedot käsitellään siellä. Tietojen kerääminen tai analysoiminen eivät mahdollista meidän tai Googlen tunnistaa sinua. Google ei yhdistä tietoja sinusta saatavilla oleviin henkilötietoihin. Lisätietoja Googlen reCaptcha-palvelusta saat osoitteesta https://policies.google.com/privacy?hl=fi ja osoitteesta https://policies.google.com/terms?hl=fi. Käsittelyn oikeusperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f-alakohta.

Teknisten käyttäjätietojen käsittely väärinkäytön estämiseksi

Käytämme IP-osoitettasi sekä edellä kuvattuja verkkotunnisteita, lokitiedostoja ja verkkopohjaista sijaintiasi estääksemme väärinkäytön sekä  mahdollisten tietomurtojen ja muun kielletyn tai laittoman toiminnan ehkäisemiseksi ja tunnistamiseksi. Jos esimerkiksi kirjaudut sisään uudelta laitteelta, pystymme ilmoittamaan sinulle kirjautumisyrityksestä tunnistamattomalta laitteelta. Näiden tietojen käsittely perustuu oikeutettuun etuumme valvoa ja parantaa palvelumme tietoturvallisuutta (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f-alakohta).

Lidl tili -portaalin tietojen yleiskuva ja hallinta

Kertakirjautumispalvelu mahdollistaa sen, että siihen yhteydessä olevat Kohdepalvelut voivat tunnistaa ja vahvistaa portaalien välisen asiakasidentiteettisi. Sen avulla voit tarkastella perustietojasi sekä kohdassa 1 mainituista Omat tiedot- ja Family Club -toiminnoista saatuja muita tietoja yhdistetyistä Kohdepalveluistasi Lidl-tili -portaalissa, ja niitä voidaan käyttää vastaaviin Kohdepalveluihin siinä laajuudessa, mikä on tarpeen kyseistä tarkoitusta varten. Lidl-tili -portaali myös mahdollistaa sinne ja Lidl-tili -palveluun tallentamiesi tietojen helpon ja keskitetyn hallinnan. Voit esimerkiksi korjata ja osittain poistaa perustietojasi, muuttaa salasanasi ja tarkastella joitain tietoja ostoksistasi ja tilauksistasi, jotka on tehty vastaavien Kohdepalveluiden kautta. Lisäksi Lidl-tili -portaali tarjoaa mahdollisuuden käyttää tallennettuja tietoja käytettäessä vastaavaa Kohdepalvelua. Voit esimerkiksi käyttää Lidlin verkkokaupassa maksuprosessin yhteydessä automaattisesti Lidl-tili -portaaliin tallennettua osoitettasi ilman, että se on syötettävä uudelleen.

Omat tiedot -osion tietojen käsittely tuotteiden määrittämiseksi kiinnostuksenkohteitasi vastaavaksi ja online-tarjoustemme optimoimiseksi

Jos tallennat vapaaehtoisesti tiettyjä tietoja olosuhteistasi ja kiinnostuksenkohteistasi Omat tiedot -osioon, tallennamme myös nämä tiedot, jotta voit tarkastella niitä Lidl-tili -palvelussa. 

Jos olet rekisteröitynyt Lidl Plus -etuohjelmaan, käytämme myös Omat tiedot -osiossa antamiasi tietoja personoitujen mainosten kohdentamiseen osana Lidl Plus -palvelua, kuten Lidl Plus -palvelun osallistumisehdoissa on ilmoitettu. Tämän käsittelyn oikeusperuste on siten yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b-alakohta, eli annat meille tiedot Lidl Plus -palvelun käyttöä koskevan sopimussuhteen perusteella.

Asiakaspyyntöjen käsittely

Jos otat yhteyttä asiakaspalveluun Lidl-tili -palveluun liittyvien ongelmien käsittelemiseksi, käytämme sinne tallentamiasi tietoja pyyntösi käsittelemiseen. Käsittelyn oikeusperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b-alakohta, koska käsittely on tarpeen sovitun palvelun tuottamiseksi sinulle tai sopimussuhteen palauttamiseksi entiseen tilaansa Lidl-tili -palvelun käyttöehtojen mukaisesti.

Jos otat yhteyttä Lidlin asiakaspalveluun Kohdepalveluihin liittyvien asioiden vuoksi, annamme Lidl-tili -palveluun tallennetut tietosi vastaavalle Kohdepalvelulle niin, että se voi käsitellä asiasi mahdollisimman tehokkaasti. Käsittelyn oikeusperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b-alakohta, eli kanssasi tehdyn sopimuksen täytäntöönpano.

Evästeiden käyttö

Jos käytämme teknisesti tarpeellisia evästeitä, käsittelemme tietojasi palvelumme tarjoamiseksi sinulle. Teknisesti välttämättömien evästeiden käytön oikeusperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b-alakohta. Lisäksi voit vapaaehtoisesti hyväksyä ”analytiikkaevästeiden” käytön (ja perua tämän suostumuksen myöhemmin). Tämän käsittelyn oikeusperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a-alakohdan mukainen suostumus. Lisätietoja löydät evästekäytännöstämme.


3 Mille tahoille siirrämme henkilötietojasi?

Tietojen siirto Kohdepalveluiden ylläpitäjille

Jos käytät Lidl-tiliäsi Kohdepalvelun käyttämiseen, välitämme tietosi kyseisen Kohdepalvelun ylläpitäjälle Lidl-tili -palvelun kattamien Kohdepalveluiden kautta tilattujen ostosopimusten tai muiden palveluiden käsittelemiseksi. Kyseinen Kohdepalvelu saa ne tiedot, joita tarvitaan tilatun palvelun tuottamiseen, mikäli olet tallentanut ne Lidl-tili -portaaliin tai lähettänyt ne portaaliin toisen Kohdepalvelun kautta, eli palvelusta riippuen:

-    sisäänkirjautumistietojen tarkistaminen (sähköpostiosoite, salasana, puhelinnumero, jos saatavilla)
-    perustiedot (nimi, osoite, syntymäaika) 
-    tallennetut maksutavat
-    tiedot osallistumisestasi Family Club -ohjelmaan
-    Omat tiedot -osioon tallennetut tiedot olosuhteistasi ja kiinnostuksenkohteistasi
Välitämme perusasiakastietosi myös niille konsernin yrityksille, joihin olet ottanut yhteyttä Lidl-tili -palveluun yhdistettyihin Kohdepalveluihin liittyvien asiakaspalvelupyyntöjen yhteydessä.

Tietojen siirto palveluntarjoajille

Käytämme lisäksi palveluntarjoajia tietojesi käsittelemiseen. Toimeksiannostamme tietoja käsittelevät yritykset on valittu huolellisesti ja valtuutettu kirjallisesti. Ohjeemme sitovat heitä, ja tarkastamme heidät ennen tietojen käsittelyn aloittamista ja säännöllisesti sen jälkeen. Nämä yritykset eivät koskaan käytä henkilötietojasi omiin tarkoituksiinsa. Tähän liittyen välitämme tietosi vastaanottajille, jotka tarjoavat meille

-    tallennustilaa, tietokantajärjestelmiä tai vastaavia
-    petosten torjuntapalveluita,
-    teknistä tukea sekä
-    antavat meille markkinointineuvoja.

Emme muutoin siirrä tietojasi kolmansille osapuolille.

Tietojen siirto kolmansiin maihin

Jos henkilötietojasi siirretään kolmansissa maissa (Euroopan talousalueen ulkopuolella sijaitsevat maat) sijaitseville vastaanottajille, löydät tästä tiedon tässä tietosuojaselosteessa kuvattujen palveluntarjoajiemme tietojenkäsittelytietojen perusteella. Euroopan komissio antaa ns. vastaavuuspäätöksen niille maille, jos maan tarjoama tietosuojan taso vastaa tietosuojan tasoa Euroopassa. Listan vastaavuuspäätöksen saaneista maista löydät täältä: https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/international-dimension-data-protection/adequacy-decisions_en. Jos Euroopan komissio ei ole antanut maalle kyseistä vastaavuuspäätöstä, varmistamme tietosuojan tason muilla keinoilla, kuten yritystä koskevien sitovien sääntöjen, vakiolausekkeiden, sertifiointimekanismien tai hyväksyttyjen käytännesääntöjen avulla. Mikäli haluat lisätietoja, ole yhteydessä tietosuojavastaavaamme (ks. edellä).

4 Kuinka varmistamme henkilötietojesi luottamuksellisuuden?

Jotta voimme varmistaa henkilötietojesi luottamuksellisuuden, henkilötietojen käsittelyyn osallistuvat työntekijämme eivät kerää, käsittele tai käytä henkilötietojasi ilman valtuutusta. Työntekijämme noudattavat tietosuojalainsäädäntöä ja he sitoutuvat vaitiolovelvollisuuteen työsuhteensa alussa. Vaitiolovelvollisuus jatkuu myös työsuhteen päättymisen jälkeen.

5 Kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi?

Säilytämme tietojasi lähtökohtaisesti niin kauan kuin olet Lidl-tili -palvelun rekisteröitynyt käyttäjä.

Jos olet rekisteröitynyt vain Kohdepalveluun Lidl-tili -palvelun kautta, tietosi poistetaan, kun pyydät tilisi poistamista Kohdepalvelusta. Huomaa kuitenkin, että jos olet rekisteröitynyt useisiin Kohdepalveluihin Lidl -tilin kautta, Lidl-tilisi ja kaikki tallentamamme henkilötietosi poistetaan vasta, kun kaikki Lidl-tili -palveluun linkitetyt Kohdepalvelut on poistettu. Kunkin Kohdepalvelun tietosuojakäytänteissä annettuja säilytysaikoja sovelletaan vastaavasti. 

Tietojen käsittely ja tallenus on sen käytetystä palvelusta vastaavan ylläpitäjän vastuulla, joka käyttää tilatun palvelun tuottamiseen tarvittavia tietoja tätä tarkoitusta varten ja arkistoi ne lakisääteisten säilytysaikojen mukaisesti (Kohdepalvelun tietosuojakäytänteissä annettuja säilytysaikoja sovelletaan vastaavasti).


6 Mitä oikeuksia sinulla on tietojesi käsittelyyn liittyen?

Sinulla on pyynnöstä oikeus saada yleisen tietosuoja-asetuksen 15 artiklan mukaiset tiedot siitä, mitä tietoja käsittelemme sinusta (kuten tieto tallennetuista henkilötiedoista, vastaanottajat tai vastaanottajaryhmät, joille tietojasi on siirretty sekä tiedot säilytyksen tarkoituksista). Saat nämä tiedot luonnollisesti maksutta. Lisäksi sinulla on oikeus vaatia virheellisten tietojen korjaamista tai oikaisua sekä henkilötietojesi poistamista, käsittelyn rajoittamista ja tietojesi siirtämistä lainsäädännöllisten edellytysten täyttyessä. Lisäksi sinulla on oikeus tehdä valitus toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle.

Mikäli tietojen käsittely perustuu yleinen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan mukaiseen oikeutettuun etuun, tai jos tietoja käsitellään suoramarkkinointitarkoituksiin, sinulla on oikeus vastustaa käsittelyä.

Mikäli käsittely perustuu suostumukseesi, sinulla on oikeus perua suostumuksesi milloin tahansa tulevan käsittelyn osalta.


7 Ei velvollisuutta tietojen antamiseen

Jos annat tiedot itse, sinulla ei ole velvollisuutta antaa edellä mainittuja vapaaehtoisia tietoja. Ilman näitä tietoja emme kuitenkaan pysty tarjoamaan sinulle Lidl-tili -palvelua emmekä siihen perustuvia Kohdepalveluita täydellisinä. Vain valinnaiset tietokentät on merkitty sellaisiksi Lidl-tili -palvelussa.


8 Voimmeko muuttaa tietosuojaselostetta?

Tietosuojaselosteen muuttaminen voi olla tarpeen lainsäädäntöä koskevien muutosten tai Lidl-tili -palveluun liittyvien olosuhteiden muutosten vuoksi. Jos henkilötietojen käsittelyn olosuhteet tai laajuus muuttuvat, ilmoitamme asiasta sinulle ja pyydämme tarvittaessa suostumuksesi.