Lidl Suomi – Säästä hinnasta, älä laadusta
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!
Avataksesi PDF-tiedoston tarvitset ohjelman Adobe Acrobat Reader Adobe Acrobat Reader.

LIDL PLUS -ETUOHJELMAN TIETOSUOJASELOSTE

Lidl Plus -etuohjelman tietosuojaseloste

Heinäkuu 2023

Versio 1.5.2


Kiitos mielenkiinnostasi Lidl Plus -etuohjelmaa kohtaan.


Yhteenveto Lidl Plus -etuohjelman tietosuojaselosteesta


Keitä olemme?

Me olemme Lidl Stiftung & Co. KG, Stiftsbergstraße 1, 74167 Neckarsulm, Germany (jäljempänä ”Lidl Stiftung”, ”me” tai ”meitä”) ja tarjoamme asiakkaillemme Lidl Plus -etuohjelman. Me vastaamme henkilötietojesi käsittelystä sekä suojelusta Lidl Plus -etuohjelman yhteydessä.


Mikä on Lidl Plus -etuohjelma?

Lidl Plus -etuohjelma on suunnattu kuluttajille, jotka haluavat vastaanottaa räätälöityjä tietoja eduistamme ja palveluistamme sekä valittujen yhteistyökumppaneiden ja Lidl-yritysten tuotteista ja palveluista. Kiinnostuksen kohteesi määräytyvät Lidl-yritysten tarjoamien palveluiden ja sovelluksemme käytön sekä ostokäyttäytymisesi perusteella.


Mitä henkilötietoja keräämme sinusta?

Keräämme ne henkilötiedot, jotka annat rekisteröityessäsi Lidl Plus -etuohjelmaan. Lisäksi keräämme tietoja ostokäyttäytymisestäsi sekä Lidl Plus -etuohjelman ja muiden Lidl-yritysryhmän digitaalisten palveluiden käytöstäsi.


Miksi keräämme tietojasi ja mihin tarkoituksiin käytämme niitä?

Käsittelemme henkilötietojasi pääasiassa rekisteröinnin yhteydessä laaditun sopimuksen täytäntöönpanemiseksi, eli jotta voimme määrittää mahdolliset kiinnostuksen kohteesi ostokäyttäytymisesi ja Lidl-yritysten tarjoamisen tuotteiden ja palveluiden käytön perusteella tarjotaksemme sinulle räätälöityjä tietoja ja etuja.


Jos olet antanut suostumuksesi, lähetämme sinulle räätälöityjä tietoja ajankohtaisista Lidl-tarjouksista ja eduista sähköpostitse, push-ilmoituksin tai tekstiviestitse.


Meillä on lisäksi oikeutettu etu tehdä Lidl Plus -kokemuksestasi mahdollisimman helppo ja tehokas.


Kenelle luovutamme tietojasi?

Joissain tapauksissa tietojasi käsittelevät puolestamme myös valitsemamme palveluntarjoajat, joiden kanssa on laadittu kirjallinen sopimus ja jotka olemme tarkastaneet. Nämä yritykset eivät koskaan käsittele tietojasi omiin tarkoituksiinsa. Tietojasi voidaan välittää suostumuksellasi myös Lidl-yritysryhmän kansallisille yrityksille, jotta voimme esittää sinulle olennaista sisältöä tai jotta voit osallistua kansallisen Lidl-yrityksen järjestämään kilpailuun.


Jos siirrämme henkilötietoja kolmansissa maissa (ETA-alueen ulkopuolella) oleville vastaanottajille, varmistamme riittävä tietosuojan tason asianmukaisilla suojatoimilla, kuten yritystä koskevilla sitovilla säännöillä, mallisopimuslausekkeilla, sertifiointimekanismeilla tai hyväksytyillä käytännesäännöillä.


Kuinka kauan säilytämme tietojasi?

Henkilötietosi anonymisoidaan heti, kun tietoja ei enää tarvita niiden tarkoituksen toteuttamiseksi. Pääsääntöisesti säilytämme tietojasi Lidl Plus -etuohjelmaan osallistumisesi ajan. Jos et ole käyttänyt etuohjelmaa 24 kuukauteen, olemme sinuun yhteydessä tietojesi ehdollisesta poistamisesta.


Mitä oikeuksia sinulla on henkilötietojesi käsittelyyn liittyen?

Sinulla on pyynnöstä oikeus saada maksutta tiedot siitä, mitä tietoja käsittelemme sinusta. Sinulla on myös oikeus vaatia virheellisten tietojen korjaamista lainsäädännöllisten edellytysten täyttyessä. Voit myös pyytää tietojesi poistamista, käsittelyn rajoittamista, tietojen siirtoa tai voit vastustaa käsittelyä, jos tietojen käsittely perustuu oikeutettuun tai yleiseen etuun. Voit myös peruuttaa Lidl Plus -etuohjelman yhteydessä antamasi suostumuksen. Sinulla on aina oikeus tehdä valitus toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle.


Pyydämme sinua ystävällisesti tutustumaan alla olevaan tietosuojaselosteeseemme, josta löydät lisätietoa henkilötietojesi käsittelystä. Voit olla yhteydessä tietosuojavastaavaamme yllä mainittuun postiosoitteeseen tai sähköpostitse osoitteeseen tietosuoja@lidlplus.fi.

Lidl Plus -etuohjelman tietosuojaseloste


Lidl Plus on Lidl-yritysryhmän etuohjelma (jäljempänä ”Lidl Plus -etuohjelma” tai ”Etuohjelma”), jonka tarjoaa Saksassa rekisteröity Lidl Stiftung & Co. KG, Stiftsbergstraße 1, 74167 Neckarsulm (jäljempänä ”Lidl Stiftung”, ”me” tai ”meitä”). Lidl Stiftung käsittelee etuohjelmaan tarvittavia tietoja rekisterinpitäjänä, kun etuohjelman toteuttamiseen tarvittavia tietoja kerätään, yhdistetään, analysoidaan ja välitetään paikalliselle maayhtiölle Lidl Suomi Ky:lle (Lidl Stiftung ja Lidl Suomi Ky jäljempänä yhdessä ”Lidl-yritykset”). Jotkin tietojen käsittelytoimet vaativat myös muiden Lidl-yritysryhmän yritysten osallistumista (jäljempänä ” Lidl yritysryhmä”).


Mikäli nämä Lidl-yritykset vastaanottavat tietoja etuohjelman kautta antamasi suostumuksen perusteella ja ilmoittavat sinulle Lidlin ajankohtaisista tarjouksista ja kampanjoista, toimivat ne tietosuojalainsäädännön mukaisina rekisterinpitäjinä.


Tätä tietosuojaselostetta sovelletaan henkilötietojen käsittelyyn, jota Lidl Stiftung suorittaa reksterinpitäjänä. Lidl Stiftungin tietosuojavastaavaan voit olla yhteydessä yllä mainittuun postiosoitteeseen tai: tietosuoja@lidlplus.fi.


Etuohjelma on suunnattu kuluttajille (jäljempänä ”käyttäjät” tai ”sinä”), jotka haluavat vastaanottaa Lidl Stiftungilta räätälöityjä tietoja Lidl Plus -etuohjelman eduista ja palveluista sekä valittujen yhteistyökumppaneiden ja Lidl-yritysten tuotteista ja palveluista, jotka vastaavat mahdollisimman tarkasti kiinnostustesi kohteita. Kiinnostuksen kohteesi määräytyvät Lidl-yritysten tarjoamien tuotteiden ja palveluiden käytön sekä ostokäyttäytymisesi perusteella. Lisätietoja tästä saat jäljempänä.


Lidl Plus -etuohjelman avulla saat monipuolisia, sinulle räätälöityjä palveluja. Tämä tarkoittaa muun muassa sinulle räätälöityjä etuja, osallistumismahdollisuuksia arvontoihin, erikoistarjouksia sekä muita kampanjoita tehdessäsi ostoksia myymälöissä ja valituissa Lidl-yritysryhmän verkkokaupoissa. Riippuen siitä missä maassa ja missä laajuudessa käytät palveluitamme, Lidl Stiftung välittää tietojasi tietyille Lidl-yrityksille palvelujen tarjoamiseksi.

1. Mitä henkilötietojasi käsittelemme ja mitä viestintäkanavia käytämme?


1.1 Rekisteröityminen Lidl Plus -etuohjelmaan

Rekisteröitymisen yhteydessä pyydämme sinulta seuraavia asiakastietoja: etunimi, sukunimi, syntymäaika, sähköpostiosoite, matkapuhelinnumero ja lempimyymälä. Voit halutessasi antaa lisäksi seuraavia tietoja: sukupuoli, kotiosoite (katu, talon numero, postinumero, kaupunki ja maa). Lempimyymälän määrittämisessä voit halutessasi käyttää mobiililaitteen sijaintipalvelut-toimintoa.


1.2 Lidl-tilin tiedot

Jos olet vapaaehtoisesti antanut lisätietoja itsestäsi ja kiinnostuksen kohteistasi Lidl-tililläsi, keräämme nämä tiedot Lidl Plus -etuohjelmaa varten.


1.3 Myymälävierailut

Kun tunnistaudut myymäläkäynnilläsi kassalla, tallennamme tiedot myymälästä, ostamistasi tai palauttamistasi tuotteista, tuotteiden määristä ja hinnoista, käyttämistäsi kupongeista, kuitin loppusummasta, maksutapahtuman ajankohdasta sekä käytetyn maksuvälineen tyypistä. Tallentamalla ostoksesi Lidl-tiliisi voimme toteuttaa kohdassa 2 mainitut käsittelyn tarkoitukset, kuten tarjoamaan sinulle mieltymyksiesi mukaan räätälöityjä etuja ja kampanjoita.

Voit itse tunnistautua kassalla joko digitaalisen Lidl Plus -kortin tai rekisteröitymisen yhteydessä antamasi matkapuhelinnumeron avulla.


1.4 Tuotteiden varaaminen

Jos varaat valitsemiasi tuotteita Lidl Plus -sovelluksen kautta ostaaksesi ne myöhemmin myymälässä ja käytät niiden ostamisen yhteydessä Lidl Plus -sovellusta (käytöksi tulkitaan sovellukseen kirjautuminen Lidl-tililläsi, joka tapahtuu automaattisesti onnistuneen rekisteröitymisen jälkeen), keräämme tämän tiedon kohdassa 2 kuvattuihin tarkoituksiin, erityisesti tarjotaksemme sinulle tarjouksia ja osallistumisehdotuksia eri kampanjoihin mieltymystesi ja kiinnostuksenkohteittesi mukaan. Nämä tiedot kerätään yhdistämällä tieto varattujen tuotteiden ostamisesta aiemmin niistä tehtyyn varaukseen.


1.5 Asiakaspalvelu

Kun otat yhteyttä Lidl-yrityksen asiakaspalveluun, asiakaspalvelumme käsittelee antamiasi tietoja yhteydenottoasi koskevan asian käsittelemiseksi.


1.6 Lidl Plus -sovelluksen käyttö

Käyttäessäsi Lidl Plus -sovellusta keräämme tiedon myymälästä, jossa käyt ostoksilla. Lisäksi keräämme tiedot kaikista katsomistasi sovelluksen sisällöistä, kuten aktivoiduista kupongeista, ilmoitusasetuksistasi, käyttämistäsi toiminnallisuuksista ja kampanjaosallistumisista, katsomistasi tuotteista sekä valitsemastasi lempimyymälästä. Keräämme myös tietoja sovelluksesi käytöstä, kuten vierailemistasi osioista, vierailusi aikana katsomistasi sisällöistä sekä klikkausten ja sivuston vieristysten lukumäärästä. Lisäksi käsittelemme asiakasnumeroasi, tietoja käyttämäsi laitteen käyttöjärjestelmän versiosta, laitetunnisteesta, järjestelmän kielestä ja valitsemastasi maasta sekä käyttämäsi sovelluksen versiosta. Kirjautumistietojasi kerätään ja käsitellään kirjautumisen suorittamista varten. Kirjautumistietosi tallennetaan sovellukseen salattuna uloskirjautumiseesi saakka, jotta sinun ei tarvitse kirjautua sisään sovellukseen joka kerta sen avatessasi.


Voit halutessasi tallentaa digitaaliset kuitit suoraan laitteellesi tai välittää ne viestisovelluksien avulla eteenpäin, jos annat sovellukselle luvan käyttää kuva-/mediatietojasi. Mobiililaitteesi kameraa voidaan käyttää QR-koodin muodossa olevien kuponkien skannaamiseen, jos olet hyväksynyt tämän toiminnon.

Osana sovellusta laadimme sovelluksen sisäisiä kyselyitä ja keräämme tietoja ostokäyttäytymisestäsi, sovelluksen käytöstäsi sekä henkilökohtaisista kiinnostuksen kohteistasi Lidl-yrityksiin liittyen. Kyselyihin osallistuminen on vapaaehtoista.


1.7 Kumppaniedut

Lidl Plus -etuohjelman kautta sinulla on mahdollisuus hyödyntää valikoitujen kumppaneidemme erityisiä etuja. Jotta voit hyödyntää joitain näistä eduista, sinun täytyy tunnistautua Lidl Plus -asiakkaaksi digitaalisella Lidl Plus -kortillasi. Tällaisessa tilanteessa yhteistyökumppanimme informoi meitä erityisen edun käyttämistä sekä siihen linkitetyistä tiedoista (esim. ajankohta, määrä, paikka), jotta voimme kehittää etuja entistä enemmän kiinnostuksen kohteitasi vastaaviksi. Mikäli erityinen etu myönnetään Lidl Plus -sovelluksessa sen johdosta, että olet solminut sopimuksen yhteistyökumppanimme kanssa, yhteistyökumppanimme toimittaa meille yhteystietosi (sähköpostiosoite ja puhelinnumero), jotta voimme kohdistaa edun käyttäjätiliisi.


1.8 Latauspisteiden käyttö

Aloittaaksesi lataustapahtuman latauspisteellämme, sinun tulee käyttää Lidl Plus -sovellusta latauspisteellä tunnistautumiseen ja lataustapahtuman aloittamiseen. Lidl Pay -toimintoon rekisteröityminen (ks. alla) on edellytys lataustapahtuman käsittelemiselle.


Käsittelemme sinusta seuraavia asiakastunnukseesi liitettyjä tietoja lataustapahtuman aikana: lataustapahtuman päivämäärä, latausmäärä (kWh), latausteho (kW), lataustapahtuman aloitusaika, lataustapahtuman lopetusaika, käytetyn laturin tyyppi. Liittämällä lataustapahtuman asiakastiliisi, toteutamme lisäksi kohdassa 2 kuvattuja tarkoituksia esimerkiksi tarjotaksemme sinulle personoituja etuja mieltymyksiesi ja kiinnostuksen kohteittesi perusteella ja tarjotaksemme sinulle mahdollisuuden osallistua kampanjoihin.


1.9 Mobiilimaksu

Lidl Plus -sovellus tarjoaa sinulle pääsyn mobiilimaksupalveluun (”Lidl Pay”), jossa sinulla on mahdollisuus rekisteröidä luotto- tai pankkikorttisi ja käyttää mobiililaitettasi maksamiseen Lidl Suomen myymälöiden sähkökäyttöisten ajoneuvojen latauspisteillä.


Rekisteröityminen tapahtuu suoraan Lidl Plus -sovelluksessa, mutta vain sinun oma-aloitteisesta pyynnöstäsi. Rekisteröitymiseen ja Lidl Pay:n käyttämiseen tarvitaan luotto- tai pankkikortin numero, CVV/CVS -koodit sekä kortin viimeinen voimassaolopäivä. Nämä maksutiedot lisätään suoraan ns. maksualustamme PCI-DSS & PCI 3DS varmennettuihin järjestelmiin ja ne säilytetään salatussa muodossa.


Rekisteröitymisen yhteydessä me myös varmistamme, että olet tosiasiassa annetun luotto- tai pankkikortin omistaja. Tätä tarkoitusta varten maksualustamme välittää luotto- tai pankkikorttisi tiedot suoraan vastaavalle maksupalveluntarjoajalle, jotta he voivat varmistaa henkilöllisyytesi maksutapasi myöntäneeltä pankilta.


Jos rekisteröityminen Lidl Pay:hin tapahtuu onnistuneesti, maksualustan tarjoaja lähettää meille koodin muodossa olevan tokenin vahvistukseksi. Tämä token linkitetään asiakastiliisi.


Jos käytät muita todentamismenetelmiä, näiden palveluntarjoajien käyttöehdot sekä tietosuojaseloste voivat myös tulla sovellettaviksi (esimerkiksi Applen TouchID tai FaceID -toiminnot).


Jos käytät Lidl Pay -toimintoa maksun suorittamiseen, maksualusta välittää luotto- tai pankkikorttisi tiedot palvelusta vastaavalle Lidl-yritykselle maksun käsittelyä varten. Lidl-yritys toimii erillisenä rekisterinpitäjänä Lidl Pay -maksusi varmistamisessa ja maksutietojesi säilyttämisessä kyseisen maan omien vero- ja kauppalainsäädännöstä johtuvien velvoitteiden mukaisesti sekä mahdollisiin riitaisiin vaatimuksiin vastaamisessa ostettujen tuotteiden osalta.


Jotta voimme toteuttaa maksuprosessin soveltuvan pakottavan lainsäädännön mukaisesti (direktiivi (EU) 2015/2366 (”PSD 2”), sitä täydentävät kansalliset säädökset, kuten maksupalvelulaki (290/2010) sekä delegoitu asetus (EU) 2018/389), mahdollistamme käyttämiemme palveluntarjoajien avulla maksuvälineesi (kuten debit- tai credit-kortti) myöntäjänä olevan pankkisi tai muun kortinmyöntäjän tekemät asiakastunnistukset ja alustavat riskiarviot asiakastunnistuksen tarpeellisuuden arvioimiseksi. Tämän tarkoituksena on varmistua siitä, että käytät maksuvälinettäsi itse, eikä kukaan muu käytä maksuvälinettäsi vilpillisessä tarkoituksessa. Tässä yhteydessä käsiteltävät tiedot liittyvät erityisesti henkilötietoihisi, käsillä olevaan maksutapahtumaan ja aikaisempaan maksukäyttäytymiseesi.


1.10 Verkkokauppa / muut digitaaliset palvelut

Jos olet rekisteröitynyt Lidlin verkkokauppaan tai muuhun Lidl-yritysryhmään kuuluvan yrityksen hallinnoimaan sovellukseen, verkkosivulle tai muuhun digitaaliseen palveluun, kuten Click & Collect -palveluun, kukkakauppaan, matkavarauksiin, sähköisiin kuitteihin, valokuvauspalveluihin, Mr. Cuisine -sovellukseen, Lidl Home -sovellukseen tai Lidl Liddle Clubiin, he informoivat meitä digitaalisten palveluiden käytöstäsi, johon kuuluu ostamiesi tai varaamiesi tuotteiden tyypit, määrät ja hinnat, lunastamasi kupongit, kuponkien arvo, maksutapahtuman aika sekä maksutapa, valittu toimitustapa sekä asiakaskäyttäytymisesi kyseisillä alustoilla.


1.11 Muiden palveluntarjoajien uutiskirjeet

Jos olet lisäksi antanut suostumuksesi verkkokaupan tai muun edellisessä kappaleessa mainitun Lidl-yritysryhmän hallinnoiman palvelun uutiskirjeen vastaanottamiseen, voimme saada kyseiseltä yritykseltä tietoa uutiskirjeeseen liittyvästä käyttäytymisestäsi, mukaan lukien tietoa uutiskirjeiden avaamisen ajankohdasta, napsauttamistasi linkeistä tai uutiskirjeen kohdista sekä uutiskirjeiden käytön kestosta ja säännöllisyydestä.


1.12 Käyttötottumusten analysointi / Evästeet

Käyttäessäsi sovellusta luomme käyttäjien segmentoituja profiileja tilastollisia analyyseja varten ja kohdistamme ne mahdollisuuksien mukaan asiakasprofiiliisi tietoihin, kuten sähköpostiosoitteeseesi tai asiakasnumeroosi. Keräämme ja käytämme näitä tietoja vain jos olet antanut suostumuksesi analysointitekniikoiden käyttämiseen (katso myös tämän tietosuojaselosteen kohta 2), elleivät tiedot ole teknisesti välttämättömiä sovelluksen toimimisen varmistamiseksi. Tämä koskee seuraavaa tietojen käsittelyä:


Analyysiä käytetään seuraaviin tarkoituksiin:

 • Palveluidemme ja niiden ominaisuuksien optimointi
 • Lidl-yritysten tuotteiden markkinoinnin ja etujen parantaminen (mainos)kampanjoiden avulla
 • Markkinoinnin kohdentaminen kiinnostuksen kohteiden mukaan (esimerkiksi push-viestien tai kolmansien osapuolten palveluiden mainosbannereiden kautta)


Jotta voimme kohdistaa sinulle mielenkiinnon kohteisiisi perustuvaa tietoa, meidän on välttämätöntä yhdistää edellä mainittu analyysimme sinun henkilöösi. Tätä tarkoitusta varten luomme yhteyden asiakasnumeroosi rekisteröinnin valmistumisesta lähtien. Suostumuksesi räätälöityjen tietojen vastaanottamiseen kattaa myös tämän käsittelyvaiheen.

Sovellus käyttää lisäksi seuraavia Googlen tarjoamia analytiikkapalveluita: A/B Testing, Analytics, Cloud Messaging, Crashlytics, Dynamic Links, In-App Messaging, Performance, Predictions ja Remote Config. Olemme laatineet Googlen kanssa sopimuksen henkilötietojen käsittelystä (ks. tämän tietosuojaselosteen kohdat 2 ja 3.1).


Tämän analysoinnin toteuttamiseksi ja räätälöidyn mainonnan näyttämiseksi käytämme seuraavia mainontatunnuksia: (i) IDFA-mainontatunnusta (Identifier for Advertising = iOS-laitteiden mainontatunnus) tai (ii) Android-mainontatunnusta tai (iii) Huawei-tunnusta, IP-/MAC-osoitetta, HTTP-otsikkoa sekä laitteesi yksilöivää tunnistetta (lisäksi: käytön ajankohta, maa, kieli, paikalliset asetukset, käyttöjärjestelmä ja sen versio sekä sovellusversio). Lisäksi sisällytämme analyysiin käyttäjän laite- ja verkkoaktiviteettitietoja sekä sovellus- ja tapahtuma -tokeneita. Näitä tietoja käsitellään pseudonymisoidussa muodossa. Voit koska tahansa nollata tai poistaa IDFA-, Android-mainontatunnuksen tai Huawei-tunnuksen käytön laitteesi asetuksista. Mikäli IDFA-mainontatunnus ei ole käytettävissä, käytämme Applen SkAdNetwork API:a yhdistääkseen sovelluksen lataukset mainoskampanjoihin. Oikeusperuste käsittelylle on antamasi suostumus (ks. lisäksi tietosuojaselosteen kohta 2).

Google Ads asiakaskohdistus

Käytämme Lidl Plus -sovelluksessa ”Google Ads asiakaskohdistus” -palvelua, jonka tarjoaa Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irlanti (jäljempänä Google). Tässä palvelussa Googlen palvelimille lähetetään listoja käyttäjätiedoista käyttämiemme seurantateknologioiden avulla. Google vertaa, vastaavatko toimitetut käyttäjätiedot Googlen asiakkaiden tietoja ja luo tämän jälkeen kohderyhmiä, joita voidaan käyttää mainoksien kohdentamiseen. Mainoksia voidaan näyttää Googlen verkostossa (YouTube, Gmail tai hakukoneessa) sekä eri laitteilla (nk. uudelleenmarkkinointi tai uudelleenkohdistaminen).


Olemme laatineet Googlen kanssa Google Ads asiakaskohdistuksen käytöstä henkilötietojen käsittelysopimuksen yleisen tietosuoja-asetuksen 28 artiklan 3 kohdan mukaisesti. Google takaa tässä sopimuksessa käsittelevänsä tietoja meidän lukuumme niin kuin sitä on ohjeistettu ja varmistavansa rekisteröityjen oikeuksien suojaamisen.


Henkilötiedot poistetaan sen jälkeen, kun niiden käsittelytarkoitus on saatu päätökseen.


Saat täältä ja täältä lisätietoa siitä, kuinka Google käyttää palvelun kautta Googlelle siirrettyjä henkilötietojasi, ja tietoa asetusvaihtoehdoistasi räätälöityyn mainontaan ja tietojen keräämiseen liittyen. Yleisesti tietoa Googlen suorittamasta tietojen käsittelystä löydät Googlen tietosuojaselosteesta.


Meta/Facebook

Käytämme Lidl Plus -sovelluksessa Facebookin mukautettu yleisö -palvelua, jonka tarjoaa Meta Platforms Ireland Ltd, 4 Grand Canal Square, Grand Harbour, Dublin 2, Irlanti (jäljenpänä ”Facebook”). Facebookin mukautettu yleisö -palvelun avulla voimme muodostaa kohderyhmiä ja suunnitella ja näyttää räätälöityjä mainoksia Facebookissa tarpeidemme mukaisesti.


Tätä tarkoitusta varten listoja käyttäjätiedoista latautuu Facebookille – seurantateknologioidemme kautta. Facebook vertaa, vastaavatko toimitetut käyttäjätiedot Facebookin käyttäjien tietoja ja luo tämän jälkeen kohderyhmiä, joita voidaan käyttää mainoksien kohdentamiseen Facebookissa. Mukautettu yleisö -palvelun avulla varmistamme, että mainoksia näytetään Facebookissa ainoastaan niille, jotka ovat aiemmin vierailleet sovelluksessamme tai ovat kiinnostuneita tuotteistamme. Facebook käyttää tietoja myös omiin ja kolmansien tahojen mainontatarkoituksiin.


Henkilöt säilyvät mukautetussa yleisössä enintään 180 päivän ajan. 180 päivän jälkeen tietyn verkkosivuston mukautettuun yleisöön kuuluvat henkilöt poistetaan, jos he eivät vieraile verkkosivustolla uudestaan.


Olemme Facebookin kanssa yhteisrekisterinpitäjiä Facebookin mukautettu yleisö -palvelun käytössä yleisen tietosuoja-asetuksen 26 artiklan mukaisesti. Olemme solmineet sopimuksen yhteisrekisterinpitäjyydestä määrittääksemme vastaavat velvollisuutemme yleisen tietosuoja-asetuksen velvoitteiden täyttämisessä. Olemme tämän sopimuksen mukaan vastuussa rekisteröityjen informoinnista, kun taas Facebook vastaa yleisen tietosuoja-asetuksen 15 – 21 artiklojen mukaisten rekisteröityjen oikeuksien toteuttamisesta. Voit kuitenkin yhteisrekisterinpitäjyyden soveltuessa pääsääntöisesti käyttää oikeuksiasi rekisteröitynä kumpaakin yhteisrekisterinpitäjää kohtaan.


Facebook perustaa henkilötietojen käsittelynsä Facebook-käyttäjien antamalle suostumukselle (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta) ja Facebookin oikeutetulle edulle varmistaa virheettömät ja luotettavat raportit tai virheettömät suoritustilastot Facebookin mainostajille (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta). Lisää tietoa tästä löydät Facebookin tietosuojaselosteesta tai täältä. Voit ottaa yhteyttä Facebookin tietosuojavastaavaan täällä.


Voit vastustaa mukautettu yleisö -palvelun käyttöä globaalisti Facebookin verkkosivuilla. Facebook-tilillesi kirjautumisen jälkeen sinut ohjataan Facebookin mainonta-asetuksiin.


Suostumuksen peruuttaminen

Mikäli haluat peruuttaa seurantaan antamasi suostumuksen, voit rekisteröitymisen jälkeen milloin tahansa estää seurannan laitteellasi jatkossa menemällä sovelluksessa kohtaan ”Lisää” → ”Oikeudelliset tiedotteet” → ”Tietojen jakaminen”.


1.13 Karttapalvelut

Sinun on mahdollista käyttää tässä sovelluksessa mobiililaitteesi käyttöjärjestelmän tarjoamaa karttapalvelua. Näin interaktiiviset kartat voidaan näyttää suoraan sovelluksessa ja sinulla on mahdollisuus käyttää karttatoimintoa löytääksesi esimerkiksi Lidl-myymälät alueellasi.


Karttapalvelujen toimintojen käyttämiseksi on välttämätöntä käsitellä IP-osoitetta internet-viestinnän puitteissa. Tämä tietojen käsittely tapahtuu yleensä käytettävän käyttöjärjestelmän palvelimilla. Me emme voi käytännössä vaikuttaa eri käyttöjärjestelmien suorittamaan tietojenkäsittelyyn. Lisätietoja tietojenkäsittelyn tarkoituksesta ja laajuudesta löydät palveluntarjoajan tietosuojaselosteesta. Sieltä saat myös lisätietoja oikeuksistasi rekisteröitynä sekä asetuksista yksityisyytesi suojaamiseksi.


Palveluntarjoajien osoitteet ja tietosuojaselosteet:


1.14 Linkit muihin verkkosivuihin ja sovelluksiin

Sovelluksemme sisältää linkkejä muiden Lidl-yritysten, edellä mainittujen yhteistyökumppaneiden tai muiden kolmansien tahojen verkkosivuihin ja sovelluksiin. Kun klikkaat sovelluksessa jonkin tuotteen banneria, sinut ohjataan kyseiselle verkkosivulle, sovellukseen tai sovelluskauppaasi. Linkit voivat sisältää erityisiä seurantateknologioita, joiden avulla kyseisten verkkosivustojen/sovellusten operaattorit seuraavat sitä, mitä kautta käyttäjä on löytänyt heidän sivuilleen. Me suosittelemme tutustumaan jokaisen verkkosivun/sovelluksen omaan tietosuojaselosteeseen saadaksesi tiedon siitä, mitä tietojasi kyseinen operaattori käsittelee. Kun ohjaamme sinut sovelluksestamme johonkin näistä verkkosivuista/sovelluksista, käsittelemme henkilötietojasi toteuttaaksemme pyytämäsi siirron (EU:n yleinen tietosuoja-asetus 6 artikla 1 kohta b alakohta) sekä toteuttaaksemme operaattorin oikeutetun edun mainostamiseen (EU:n yleinen tietosuoja-asetus 6 artikla 1 kohta f alakohta).


1.15 Uutiskirje / push-ilmoitukset / tekstiviestit

Keräämme uutiskirjeisiin ja push-ilmoituksilla tai tekstiviestitse sinulle lähettämiimme ilmoituksiin liittyviä käyttötietoja. Tallennamme nämä tiedot ja kohdistamme ne mahdollisuuksien mukaan henkilökohtaiseen tiliisi, sähköpostiosoitteeseesi tai asiakasnumeroosi. Tallennamme tiedot viestin avaamisen ajankohdasta, valitsemistasi linkeistä, klikkaamistasi alueista, valitsemistasi tuotteista sekä käytön ajasta, kestosta ja tiheydestä.


Keräämme ja käytämme näitä tietoja vain, jos olet antanut tähän suostumuksesi (katso myös tämän tietosuojaselosteen kohta 2).


1.16 Erityiset henkilötietoryhmät

Edellä esitettyyn henkilötietojen analysointiin ei sisälly EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen 9 artiklan 1 kohdan mukaisia erityisiin henkilötietoryhmiin lukeutuvia arkaluonteisia henkilötietoja (kuten esimerkiksi terveydentilaan tai uskonnolliseen vakaumukseen liittyviä tietoja).

2. Mitä tarkoituksia varten ja millä oikeudellisella perusteella käsittelemme henkilötietojasi?


Keräämme kappaleessa 1 mainittuja tietoja pystyäksemme tarjoamaan sinulle Lidl Plus -etuohjelman palveluita.


2.1 Viestintä, tunnistaminen ja asiakasprofiilin suojaaminen

Käytämme rekisteröitymisen yhteydessä keräämiämme perustietoja viestiäksemme kanssasi ja määrittääksemme yhteyden ostostesi ja käyttäytymisesi sekä asiakasprofiilisi välille.


Jos annat suostumuksesi sijaintipalveluiden käyttöön sovelluksen käytön yhteydessä tai mobiililaitteesi asetuksissa (”Sijainti” → ”Salli sijainnin käyttö”), käytämme tätä toimintoa kyetäksemme tarjoamaan sinulle sijaintisi perusteella kohdennettuja palveluita. Erityisesti ”myymälähaku”-toiminnon, ”latauspisteen haku” -toiminnon ja ”kumppanietujen haku” -toiminnon yhteydessä käsittelemme GPS:ään ja verkkoon perustuvia sijaintitietojasi, jotta voimme osoittaa sinulle lähinnä olevan myymälän. Me emme tallenna sijaintitietoja pysyvästi.


Rekisteröitymisen yhteydessä pyydämme muun muassa tietoa syntymäajastasi (ks. kappale 1 yllä). Sinun tulee olla vähintään 18-vuotias osallistuaksesi Lidl Plus -etuohjelmaan (ks. osallistumisehtojen kappale 2). Lisäksi tiettyjen tuotteiden mainontaan liittyy rajoituksia nuorten suojelemiseksi. Esimerkiksi alkoholijuomia koskevaa mainontaa ei saa kohdistaa lapsille tai nuorille.


Käytämme sähköpostiosoitettasi erityisesti suojataksemme sinua kolmansien osapuolten luvattomalta pääsyltä lähettämällä sinulle sähköposti-ilmoituksen, jos Lidl Plus -sovellukseen esimerkiksi kirjaudutaan laitteelta, jolla ei ole aiemmin kirjauduttu sovellukseen. Lisäksi käytämme mahdollisia verkkokaupan ostostietojasi väärinkäytösten estämiseen.


Tietojasi siirrettäessä pankillesi tai maksutapasi myöntäjälle (käytettäessä Lidl Pay -maksutapaa) on käsittelyn tarkoitus lainsäädännöstä johtuvien todentamisvaatimusten toteuttaminen, jotta voimme ehkäistä petoksia ja maksutapasi väärinkäyttöä.


Tämä tietojen käsittely perustuu niihin oikeudellisiin säännöksiin, jotka sallivat meidän käsitellä henkilötietoja siltä osin kuin se on tarpeen palvelun käyttämiseksi tai sopimuksen täytäntöönpanemiseksi (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta), ja koska meillä on oikeutettuun etuun perustuva intressi tehdä sovelluksen käytöstä mahdollisimman helppoa ja tehokasta (yleinen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta).


Tuotteiden takaisinvetojen yhteydessä tarkistamme, oletko ostanut kyseistä tuotetta, jotta voimme informoida sinulle takaisinvedosta. Tätä tarkoitusta varten käsittelemme tietoa ostamistasi tuotteista (ks. edellä kohta ”Myymälävierailut”).

Käsittely toteutetaan terveytesi suojelemiseksi (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan d alakohta), ja koska meillä on oikeutettu etu informoida sinua tuotteiden takaisinvedoista (yleinen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta).


2.2 Mainontatoimien, myymäläverkoston ja myymäläsuunnittelun optimointi

Mikäli toimitat meille osoitetietosi, käytämme niitä mainontatoimiemme optimointiin (erityisesti suoramainoslehtemme jakelu, mainosjulisteet) ja myymäläverkostomme- ja suunnittelumme optimointiin. Osoitetietojen antaminen on vapaaehtoista. Käsittelemme näitä tietoja jakelukanavien optimointia koskevan oikeutetun etumme perusteella (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta).

2.3 Sinua kiinnostavien tuotteiden tunnistaminen

Haluamme oppia tuntemaan sinut paremmin Lidl Plus -asiakkuutesi kautta, jotta voimme tarjota sinulle ja muille asiakkaille henkilökohtaisia etuja ja toteuttaa kohdennettuja asiakaskyselyitä. Tätä varten selvitämme ensin kohdassa 1 kuvattujen henkilötietojen perusteella sen, mitkä tuotteet, kampanjat ja palvelut saattavat olla mielenkiintoisia ja osuvia sinulle, erityisesti Lidl Plus -sovelluksesta saatujen ostostietojesi sekä Lidlin verkkokaupasta tai muista sovelluksista, verkkosivuilta tai digitaalisista palveluista saatujen tietojen avulla. Käytämme matemaattis-tilastollisia menetelmiä näiden korrelaatioiden määrittämiseen. Tätä tarkoitusta varten henkilötietojasi verrataan muiden asiakkaiden tietoihin. Tämän vertailun perusteella voimme päätellä mitkä tuotteet tai edut, joista muut asiakkaat samankaltaisilla kiinnostuksen kohteilla ovat kiinnostuneet, voisivat kiinnostaa myös sinua tai muita asiakkaita.

Kun tiedämme tämän, voimme esimerkiksi kiinnittää huomiotasi suosikkituotteitasi koskeviin alennuskampanjoihin Lidl Plus -sovelluksessa ja verkkokaupan verkkosivustolla tai muussa digitaalisessa palvelussa, tarjota sinulle erityishintoja, alennuskuponkeja ja muita etuja ja ilmoittaa kohdistetusti sinua kiinnostavista Lidl Plus -eduista osana valikoimakampanjoita.


Tätä tarkoitusta varten tulet vastaanottamaan (jos mahdollista, personoituja) tietoja tuotteista, kampanjoista, kilpailuista ja uusista palveluista, uutisia erilaisista palveluistamme sekä kyselyitä.

Tarkkailemalla sovelluksen käyttöäsi (ks. edellä), saamme myös yleistä tietoa Lidl Plus -sovelluksen optimoinnista ja mainoskampanjoidemme onnistumisesta. Lisäksi toimitamme markkinointikumppaneillemme anonymisoitua tilastotietoa (joka perustuu sovelluksen käyttöösi sekä ostamiisi tuotteisiin) heidän mainoskampanjoidensa onnistumisesta laskutustarkoituksia ja näiden kampanjoiden optimointia varten. Markkinointikumppanimme eivät voi yhdistää tätä tietoa takaisin suoraan sinuun.


Käytämme lisäksi personoituja käyttöprofiileja, jotka on yhdistetty henkilöösi ja/tai sähköpostiosoitteeseesi, verkkotarjouksien parantamiseen sekä henkilökohtaisiin mieltymyksiisi sopivan markkinointitavan räätälöintiin erityisesti uutiskirjeiden muodossa. Tämä käyttöprofiili sisältää myös tietoa Lidl Plus -sovelluksen käytöstäsi.

Tämä tietojen käsittely perustuu niihin lakisääteisiin säännöksiin, jotka sallivat meidän käsitellä henkilötietoja siltä osin kuin se on välttämätöntä palvelun käyttämiseksi tai sopimuksen täytäntöönpanemiseksi (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta).


Käyttöprofiili voi sisältää myös tietoja, jotka olemme lukeneet päätelaitteeltasi, jos olet antanut tähän suostumuksesi. Näissä tapauksissa käsittelemme henkilötietojasi antamasi suostumuksen perusteella (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta). Tämä koskee yllä kuvattua tietojen käsittelyä ”Käyttötottumusten analysointi” ja ”Uutiskirje / push-ilmoitukset / tekstiviestit” -otsikoiden alla, sekä tietojen siirtoa markkinointikumppaneillemme mainonnan näyttämiseksi kolmansien tahojen palveluissa.


Lisätäksemme profiilista saatavien tietojen lisäarvoa, käytämme näitä tietoja myös Lidl Plus -sovelluksen ja muiden online-palveluidemme optimoimiseksi, edellyttäen, että antamasi suostumus kattaa tämän. Tietojen käsittely tähän tarkoitukseen perustuu vastaavasti antamaasi suostumukseen perusteella (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta).


2.4 Myymälä- ja online-tarjouksiemme optimointi

Jos osallistut vapaaehtoisiin kyselyihimme, käytämme antamiasi tietoja myymälä- ja verkkotarjouksiemme optimointiin. Käsittelemme tätä tietoa, koska meillä on oikeutettu etu muokata tarjouksiamme vastaamaan mahdollisimman paljon kiinnostuksen kohteitasi (yleinne tietosuoja-asetus 6 artikla 1 kohta f alakohta).


2.5 Markkinointiviestinnän vastaanottaminen

Mikäli olet antanut suostumuksesi markkinointiviestinnän vastaanottamiseen, lähetämme sinulle tietoa etuohjelman eduista, esimerkiksi tietoa ohjelman yksityiskohdista, uusista yhteistyökumppaneista ja kumppaneiden eduista, erityisistä asiakaseduista ja (jos mahdollista, personoitua) tietoa tuotteista, eduista, kilpailuista, uusista palveluista ja uutisia erilaisista palveluistamme joko sähköpostitse, tekstiviestillä tai push-viestein.


Voimme olla sinuun tällä tavoin yhteydessä, koska olet antanut meille nimenomaisen suostumuksesi (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta).


2.6 Paikkaan ja aikaan liittyvä mainonta

Käsittelemme ja käytämme henkilökohtaisia tietoja ostostesi sijainnista ja ajankohdasta lähettääksemme sinulle aikaan ja paikkaan perustuvaa mainontaa esimerkiksi push-ilmoituksilla tai tekstiviestitse. Esimerkiksi jos tavanomainen ostospäiväsi on lauantai, voimme ilmoittaa sinulle kyseisenä viikonpäivänä käytettävissä olevista erityisistä eduista. Lisäksi voimme lähettää sinulle aluekohtaisia etuja, jos ilmoitat meille, millä alueella yleensä käyt mieluiten ostoksilla.

Push-ilmoitukset ovat viestejä, jotka lähetetään sovelluksesta laitteesi ilmoitus-osioon. Sovellus hyödyntää push-ilmoituksia, mikäli olet antanut suostumuksesi push-ilmoitusten vastaanottamiseen sovelluksen asentamisen yhteydessä tai milloin tahansa sovelluksen käytön aikana laitteesi asetuksista. Voit poistaa push-ilmoitukset käytöstä milloin tahansa.

Jos analysoimme ostoksesi paikan ja ajan, on käsittely välttämätöntä palvelun käyttämiseksi tai sopimuksen täytäntöönpanemiseksi (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta), ja meillä on oikeutettuun etuun perustuva intressi kohdentaa etumme parhaalla mahdollisella tavalla ajan ja paikan perusteella (tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta).


2.7 Asiakaspyyntöjen käsittely

Kun otat yhteyttä asiakaspalveluumme esimerkiksi yhteydenottolomakkeen kautta, käsittelemme antamiasi henkilötietoja luottamuksellisesti. Käytämme tietojasi yksinomaan pyyntösi sekä rekisteröityjen oikeuksia koskevien yhteydenottojen käsittelemiseksi ja niihin vastaamiseksi.


Käsitelläksemme asiakaspalveluun tekemäsi pyynnön parhaalla mahdollisella tavalla, sallimme myös muille Lidl-yrityksille pääsyn antamiisi tietoihin. Tämän johdosta tietoja ei tarvitse tallentaa ja säilyttää uudelleen pyyntösi käsittelemiseksi. Lidl-yritykset käyttävät tietojasi ainoastaan tunnistaakseen sinut asiakkaana tai käyttäjänä sekä pyyntösi käsittelemiseksi. Tietojen käsittelyn oikeusperuste on sopimuksen täytäntöönpano (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta), sillä tietojen käsittely on välttämätöntä pyyntösi käsittelemiseksi, sekä oikeutettu etumme (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta).


Meidän ja sinun samanaikainen (oikeutettu) etu tähän tietojen käsittelyyn perustuu tavoitteeseemme vastata kysymyksiisi, ratkaista mahdolliset ongelmat ja siten ylläpitää ja edistää tyytyväisyyttäsi meidän palvelumme tai muiden Lidl-yritysten palveluiden asiakkaana tai käyttäjänä. Rekisteröityjen oikeuksia koskevien yhteydenottojen osalta tietojen käsittelyn oikeusperuste on lakisääteisen velvoitteen noudattaminen (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan c alakohta), sillä meidän tulee käsitellä rekisteröityjen oikeuksia koskevat pyynnöt täyttääksemme lakisääteiset velvoitteemme.


2.8. Sovelluksen tarjoaminen

Käsittelemme sovelluksen käytön aikana kerättyjä tietoja, jotta sovelluksemme voi toimia kunnolla. Tarvitsemme näitä tietoja erityisesti, jotta sovellus voi tallentaa haluamasi asetukset, kuten maan ja kielen, jotta voimme nopeasti ratkaista tekniset ongelmat ja jotta saat pääsyn sovelluksen tiettyihin osiin. Tietoja ei käytetä käyttöprofiilien luomiseen.

Tietojen käsittelyn oikeusperuste välttämättömien teknologioiden käyttämiseksi tähän tarkoitukseen on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohdan mukainen sopimuksen täytäntöönpano ja sähköisen viestinnän palveluista annetun lain 205 §:n 2 momentti, eli käsittelemme tietojasi palvelumme tarjoamiseksi sopimuksen täytäntöönpanon aikana.


Karttapalveluiden käyttö perustuu sinun ja meidän välisen sopimuksen täytäntöönpanoon (tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta) sekä oikeutettuun etuumme esittää tarjouksemme houkuttelevassa muodossa ja tarjota sovelluksessa osoitettujen sijaintien helppo löydettävyys. Oikeutettu etumme perustuu näihin käsittelyn tarkoituksiin yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan tarkoittamalla tavalla.


2.9 Varaushistorian tarkoitus

Jos olet varannut tuotteita Lidl Plus -sovelluksessa, näytämme sinulle näistä historian, jotta voit tarkastella yhteenvetoa tekemistäsi varauksista. Käsittelyn oikeusperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta eli käsittelemme tietoja asiakassuhteesi täytäntöönpanemiseksi.


2.10 Latauspisteiden käyttö

Keräämiämme tietoja käsitellään mahdollistaaksemme latauspisteiden käytön asiakkaille sekä lataustapahtumien analysointiin.


Tietojen käsittelyn oikeusperuste on sinun ja meidän välisen sopimuksen täytäntöönpano (yleinen tietosuoja-asetus 6 artikla 1 kohta b alakohta).


2.11 Väärinkäytösten estäminen

Analysoimme asiakkaiden ostokäyttäytymistä Lidl Plus -sovellusta käytettäessä torjuaksemme Lidlille aiheutuvaa taloudellista vahinkoa. Erityisesti arvioimme sitä, onko tuotteita palautettu ja kuinka usein. Oikeusperuste tälle käsittelylle on oikeutettu etu (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta). Oikeutettu etumme perustuu tässä mainittuihin käsittelyn tarkoituksiin.

3. Kenelle välitämme henkilötietojasi?


Voimme välittää tietojasi viranomaisille, jos he esittävät tietoihin oikeutetun pyynnön. Välitämme henkilötietojasi myös kolmansille osapuolille seuraavasti:


3.1 Siirrot palveluntarjoajille

Käytämme tietojesi käsittelyssä osittain palveluntarjoajia. Valitsemme käytettävät yritykset huolellisesti ja sovimme käsittelystä kirjallisesti. Yritykset noudattavat meidän sitovia ohjeitamme ja valvomme tietojen käsittelyä ennen käsittelyn alkamista ja säännöllisesti tämän jälkeen. Nämä yritykset eivät käytä henkilötietojasi omiin tarkoituksiinsa meille tarjoamiensa palveluiden yhteydessä.


Tässä yhteydessä välitämme tietojasi sellaisille vastaanottajille, jotka

 • tarjoavat tallennuskapasiteettia, tietokantajärjestelmiä tai muuta vastaavaa
 • tarjoavat teknistä tukea
 • neuvovat markkinointiin liittyvissä kysymyksissä


Metan palveluiden yhteydessä tietoja siirretään Metalle (ks. tämän tietosuojaselosteen kohta 1.12).


3.2 Siirrot Lidl-palveluihin liittyville toimijoille

Lidl-yrityksien (ks. kappale 1 yllä) sisällä välitämme seuraavia tietoja yllä mainituissa tilanteissa sille kansalliselle Lidl-maayhtiölle, joka vastaa sinulle kohdennetun sisällön tarjoamisesta:

 • Tuotemieltymyksesi, jotta sinulle voidaan tarjota olennaista kohdennettua sisältöä
 • Jos osallistut Lidl-yrityksien järjestämään arvontaan tai kilpailuun (”Kampanja”) välitämme Kampanjan osallistumisehdoissa mainitut tiedot (esim. asiakasnumero (Lojalitettti-ID), puhelinnumero, sähköpostiosoite, syntymäaika, yms.)
 • Asiakaspalveluun esittämiesi pyyntöjen yhteydessä tarpeelliset tiedot voidaan välittää sille Lidl-yritykselle, johon olet yhteydessä pyyntösi yhteydessä. Lisäksi meidän voi olla tarpeellista välittää otteita pyynnöstäsi yhteistyökumppaneillemme (esim. tavarantoimittajille tuotekohtaisissa kysymyksissä) pyyntösi käsittelemiseksi.
 • Jos käytät Lidl Pay -mobiilimaksupalvelua, maksualustamme välittää luotto- tai pankkikortin tietosi joko sille Lidl-yritykselle, joka myy sinulle tuotteita tai palveluita tai suoraan maksupalveluntarjoajalle.
 • Jos Lidl kärsii taloudellista vahinkoa tai petosta epäillään, voimme välittää pyydettyjä tietoja osto-/palautuskäyttäytymisestäsi kyseiselle Lidl-yritykselle.


Lidl Pay -maksutoiminnon yhteydessä (ks. yllä) välitämme tarpeelliset henkilötietosi pankillesi tai käyttämäsi maksutavan myöntäjälle maksun taustalla olevan sopimuksen toteuttamiseksi (mukaan lukien lakisääteinen asiakkaan todentaminen ennen maksutapahtuman toteuttamista).


Jos varaat tuotteita Lidl Plus -sovelluksen kautta ostaaksesi ne myöhemmin Lidl-myymälässä, siirrämme listan varatuista tuotteista ja tilausnumerosi Lidl Suomelle. Lidl Suomi vastaa tiedon käyttämisestä ostosopimuksen täytäntöönpanoon tietosuojalainsäädännön periaatteet huomioiden. Oikeudellinen peruste tietojen siirrolle on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta, eli pyyntösi mukaisten sopimuksen tekemistä edeltävien toimenpiteiden toteuttaminen.

Jos valitset Lidl Plus -sovelluksessa latauspisteen ja laturin käyttäessäsi latauspistettä, luovutamme asiakastietojasi Lidl Suomi Ky:lle, joka vastaa latauksen toteuttamisesta itsenäisenä rekisterinpitäjänä.


Jos siirrämme henkilötietoja kolmansissa maissa (ETA-alueen ulkopuolella) oleville vastaaanottajille, löydät siitä tiedon eri palveluntarjoajiemme tietosuojaselosteista. Euroopan komissio antaa päätöksen henkilötietojen suojan riittävyydestä (nk. vastaavuuspäätös), mikäli kolmannen maan tietosuojan taso vastaa ETA-alueen tasoa. Luettelon näistä maista löydät osoitteesta https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/international-dimension-data-protection/adequacy-decisions_en. Sikäli kuin Euroopan komissio ei ole vahvistanut, että kolmannessa maassa taataan riittävä tietosuojan taso, varmistamme asianmukaisilla suojatoimilla tietojesi asianmukaisen suojan: yritystä koskevat sitovat säännöt, mallisopimuslausekkeet, sertifiointimekanismit tai hyväksytyt käytännesäännöt. Voit olla yhteydessä tietosuojavastaavaamme (1 kappale) mikäli haluat saada lisätietoja asiasta.

4. Miten varmistamme henkilötietojesi luottamuksellisuuden?

Varmistaaksemme henkilötietojesi luottamuksellisuuden tietojen käsittelyyn osallistuvat työntekijämme eivät saa kerätä, käsitellä tai käyttää henkilötietoja luvattomasti. Huolellisesti valitsemamme ja tietosuoja-asioihin perehtyneet työntekijämme sitoutuvat työsuhteen alussa salassapitovelvollisuuteen. Tämä velvollisuus on voimassa myös työsuhteen päättymisen jälkeen.


5. Kuinka varmistamme henkilötietojesi turvallisuuden?

Tietojesi turvallisuus on meille erittäin tärkeää. Siksi ylläpidämme teknisiä ja organisatorisia toimenpiteitä henkilötietojesi suojaamiseksi, erityisesti tietojen siirtoon liittyviltä riskeiltä sekä kolmansien osapuolten luvattomalta pääsyltä tietoihin. Näitä toimenpiteitä päivitetään säännöllisesti.


6. Kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi?

Poistamme tai anonymisoimme henkilötietosi heti sen jälkeen, kun niitä ei enää tarvita edellä olevissa kappaleissa esitettyihin tarkoituksiin. Lähtökohtaisesti säilytämme henkilötietosi niin kauan kuin osallistut Lidl Plus -etuohjelmaan. Mikäli et käytä sovellusta aktiivisesti 24 kuukauden aikana, ilmoitamme sinulle tietojesi tulevasta poistamisesta. Tässä tapauksessa voit vastustaa poistoa avaamalla tai kirjautumalla sovellukseen uudelleen.


Tiedot poistetaan 72 tunnin kuluttua siitä, kun olet ilmoittanut lopettavasi asiakkuutesi Lidl Plus -etuohjelmassa. Näiden 72 tunnin aikana voit palauttaa asiakastilisi kirjautumalla uudelleen sisään. Tällöin tietojen poistoprosessi keskeytyy. Jos meidän tulee säilyttää tietojasi kauemmin lakisääteisten säilytysaikojen vuoksi tai oikeudellisiin vaateisiin varautumiseksi, puolustamiseksi tai täytäntöönpanemiseksi, säilytämme tietosi tietosuojaoikeudellisten määräysten puitteissa Lidl Plus -asiakkuutesi päättymisen jälkeen niin kauan kuin lainsäädäntö sitä edellyttää tai säilyttäminen on tarkoitusten toteuttamiseksi tarpeen.


Ottaessasi yhteyttä asiakaspalveluumme, kaikki meille toimittamasi henkilötiedot poistetaan tai anonymisoidaan 90 päivän kuluessa lopullisen vastauksen antamisesta. Kokemuksemme on osoittanut, ettei vastauksiamme koskevia kyselyitä pääsääntöisesti esiinny 90 päivän jälkeen. Mikäli käytät oikeuksiasi rekisteröitynä henkilötietojasi säilytetään 1 vuoden ajan siitä, kun olemme toimittaneet sinulle lopullisen vastauksemme, jotta voimme osoittaa, että olemme toimittaneet sinulle asianmukaiset tiedot ja täyttäneet lainsäädännön asettamat vaatimukset.

7. Mitä oikeuksia sinulla on tietojesi käsittelyyn liittyen?

Sinulla on pyynnöstä oikeus saada yleisen tietosuoja-asetuksen 15 artiklan mukaiset tiedot siitä, mitä tietoja käsittelemme sinusta (kuten tieto tallennetuista henkilötiedoista, vastaanottajat tai vastaanottajaryhmät joille tietojasi on siirretty sekä tiedot käsittelyn tarkoituksista). Saat nämä tiedot luonnollisesti maksutta.

Sinulla on myös oikeus vaatia virheellisten tietojen korjaamista tai oikaisua sekä henkilötietojesi poistamista, käsittelyn rajoittamista ja tietojesi siirtämistä lainsäädännöllisten edellytysten täyttyessä.


Lisäksi sinulla on oikeus tehdä valitus toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle.


Mikäli tietojen käsittely perustuu yleinen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan e tai f alakohtaan, tai jos tietoja käsitellään suoramarkkinointitarkoituksiin, sinulla on oikeus vastustaa käsittelyä.


Jos olet antanut suostumuksesi, voit peruuttaa sen milloin tahansa suoraan laitteesi asetuksista kohdasta ”Asetukset” → ”Ilmoitukset” (voit suoraan hallita yksittäisiä ilmoituskanavia) tai sovelluksen kautta kohdassa ”Ohjeita” → ”Ota yhteyttä!”. Voit myös olla yhteydessä asiakaspalveluun yhteydenottolomakkeella.


Mikäli haluat peruuttaa antamasi suostumuksen sovelluksen/Lidl-tilisi käytön analysointiin, voit hallinnoida asetuksiasi sovelluksessa kohdasta ”Lisää” → ”Oikeudelliset tiedotteet” → ”Tietojen jakaminen”.


8. Ei velvollisuutta tietojen antamiseen

Sinulla ei ole velvollisuutta antaa meille tässä tietosuojaselosteessa mainittuja tai sovelluksessa erikseen merkittyjä vapaaehtoisia tietoja. Ilman näitä tietoja emme kuitenkaan pysty täysin tarjoamaan sinulle kyseisiin tietoihin perustuvia Lidl Plus -etuohjelman palveluita. Vapaaehtoiset tiedot on sovelluksessa merkitty vapaaehtoisiksi.

9. Voimmeko muuttaa tietosuojaselostetta?

Tietosuojaselosteen muuttaminen voi olla tarpeen lainsäädäntöä koskevien muutosten tai Lidl Plus -etuohjelmaan liittyvien olosuhteiden muutosten vuoksi. Jos esimerkiksi henkilötietojen keräämisen, käsittelyn tai käytön tarkoitukset tai rekisterinpitäjä ja vastaanottajaryhmät muuttuvat, ilmoitamme asiasta sinulle ja pyydämme tarvittaessa suostumuksesi.