The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!
    Brand Navigation
    1. Asiakaspalvelu
    2. Compliance
    3. Vastuullisuus
    4. Ura Lidlissä
    5. Lidl yrityksenä
    6. Lidl Kiinteistöt

    Vähennä rasvaa: Airfryerien käyttö

    Friteerattujen ruokien intensiivinen maku ja rapeus ovat jotain aivan ainutlaatuista. Friteerattujen ruokien runsas kulutus voi kuitenkin aiheuttaa ongelmia elimistölle pitkällä aikavälillä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että ranskalaisista tai muista herkuista pitäisi luopua kokonaan. Ilman rasvaa toimivat airfryerit jäljittelevät rasvassa friteerattujen ruokien makuelämystä ja rakennetta lähes täydellisesti – yksinkertaisesti kuuman ilman avulla. Tässä oppaassa kerromme, miten se tapahtuu ja mitä etuja friteeraaminen ilman rasvaa lisäksi tarjoaa.

    Friteeraaminen ilman rasvaa: Miksi?

    Rapeaa ja herkullista ruokaa täysin ilman rasvaa – airfryerin avulla

    Friteeraaminen on suosittu ruoanlaittotapa ympäri maailman. Öljyssä kypsennetyillä ruoilla on kuitenkin haittapuolensa. Ensiksikin friteerattujen ruokien suuri rasvapitoisuus tekee niistä todellisia kaloripommeja, jotka on vaikea yhdistää tasapainoiseen ruokavalioon. Toiseksi kuumennettaessa öljyä väärin tai liian korkeassa lämpötilassa voi syntyä haitallisia aineita, joiden epäillään aiheuttavan syöpää. Ilman rasvaa tapahtuvassa friteeraamisessa näitä ongelmia ei ole: se on terveellinen vaihtoehto klassisille friteeratuille ruoille. Lisäksi siinä ei synny tyypillistä rasvan hajua, mikä on suuri etu erityisesti pienissä, ikkunattomissa keittiöissä.

    Ilman rasvaa toimivat airfryerit: kiertoilmakypsentimet

    Airfryer on ratkaisu friteeraamiseen ilman rasvaa. Viime vuosina pienet ja kätevät laitteet ovat vallanneet yhä suuremman osan friteerauskonemarkkinoista. Ruokien maun ja laitteiden käytettävyyden osalta ne eivät häviä öljyä käyttäville kollegoilleen.

    Öljy maun tuojana

    Rasvaa ei jätetä kokonaan pois myöskään airfyeria käytettäessä. Lusikallinen öljyä takaa oikean maun esimerkiksi ranskanperunoissa.

    Edut

    Perinteisiin rasvakeittimiin ja vastaavasti toimiviin kiertoilmauuneihin verrattuna airfryereilla on joitakin etuja:


    • Ruoanvalmistus lähes ilman rasvaa on terveellisempää.
    • Vanhoja friteerausrasvoja ei tarvitse hävittää.
    • Airfryerin puhdistaminen on helppoa.
    • Airfryereita voidaan käyttää monipuolisesti – niillä voit valmistaa jopa pizzaa, kakkuja tai leipää.
    • Valmistus on nopeaa ja helppoa.
    • Varsinkin pienemmillä ruokamäärillä airfryerit ovat nopea ja energiaa säästävä vaihtoehto uunille.

    Vinkkejä airfryerin ostamiseen

    Airfryerien valikoima on nykyisin suuri. Jotta löydät sopivan mallin, joka tuottaa mahdollisimman täydellisiä tuloksia ja josta on iloa pitkään, ota ostoksilla huomioon seuraavat tärkeät seikat:


    • Kahvan ja ulkokuoren tulee olla kuumuutta kestävää materiaalia.
    • Tarttumaton pinta varmistaa, että ruoat eivät jää kiinni airfryeriin.
    • Lisäominaisuudet, kuten sekoitinvarsi, käännettävä paistinvarras tai grilliritilä, auttavat käyttämään airfyeria monille erilaisille ruoille.
    • Laitteen tilavuuden on oltava sopiva suunniteltua käyttöä varten: Yhden hengen talous tarvitsee pienemmän laitteen kuin nelihenkinen perhe.
    • Jotta puhdistus olisi helppoa, airfryerin irrotettavien osien pitäisi olla konepesun kestäviä.