
Huippukokin menu Lidl-hintaan
Voiko ruokakaupan raaka-aineista valmistaa huipputason ravintolamenun?
Me uskomme, että kyllä voi – etenkin, kun raaka-aineet ovat laadukkaita ja menusta vastaa Suomen arvostetuimpiin huippukokkeihin kuuluva Henri Alén.
Lidlerie on Lidlin ja Henri Alénin yhteistyönä syntynyt ravintola, jonka ensiluokkainen illallismenu on loihdittu täysin Lidlin kaupoista löytyvistä tuotteista.
Illalliskattauksessa on valittavana joko Pohjolan tai Euroopan makuja tarjoileva menu sekä erillinen kasvisruokamenu. Annoksista maksat ainoastaan raaka-aineiden hinnat, jotka meillä ovat tunnetusti Suomen halvimmat. Juomapuolella tarjolla on ihka-aitoja Lidl-viinejä.
Lidlerie oli auki tiistaista lauantaihin 25.–29.11. päivisin klo 11.30–14 ja iltaisin 17–22. Ravintola palveli osoitteessa Ainonkatu 3, 00100 Helsinki.

Lidlerien Pohjolan makuja -menun reseptit julki
Menikö syksyn suurin ravintolatapaus sivu suun? Ei hätää. Lidlerien Pohjolan makuja -menun reseptit on nyt julkaistu Lidlin reseptipankissa.
Sanotaan, että taikurit eivät paljasta temppujaan. Lidlerien menuista vastaava Henri Alén ei ole kuitenkaan taikuri, vaan ravintola-alan tinkimätön visionääri, joka ei jätä laadukasta ruokaa rakastavia ihmisiä pulaan.
Olemme suoraviivaistaneet Alénin luomia reseptejä siten, että Lidleriestä tuttujen annosten valmistaminen kotikeittiöissä olisi mahdollisimman helppoa ja sujuvaa. Pohjolan makuja -menu sisältää reseptit neljään ravintolatyyliseen annokseen, joiden sisältö vaihtelee gourmet-perunavellistä paistettuun naudan ulkofileeseen.
Reseptit löydät täältä ja raaka-aineet luonnollisesti lähimmästä Lidl-myymälästä.
Menu
Illallismenut
Maailman makuja
Paahdettua myskikurpitsaa, verigreippiä ja burrataa sekä auringonkukkasiemen pestoa
3,07 €
Herkkutattirisottoa ja ilmakuivattua kinkkua
3,49 €
Mausteista ankanrintaa, linssejä ja karamellisoitua omenaa sekä friteerattua ruusukaalia
7,28 €
Joulumausteinen taatelileivos, jogurttimoussea ja maitosuklaajäätelöä
3,21 €
Yhteensä 17,05 €
Pohjolan makuja
Hiillostettua kirjolohta lasimestarin tapaan, mummonkurkkua ja tilli-sinappikastiketta
4,55 €
Perunavelli 2025: muikunmätiä ja rapeaa perunaa
4,11 €
Paistettua naudan ulkofileetä, paahdettuja talvijuureksia ja rosmariini bearnaise-kastiketta
8,88 €
Ahvenanmaan pannukakkua, kardemummakermaa ja uuniomenasorbettia
1,99 €
Yhteensä 19,53 €
Kasvimaan makuja
Paahdettua myskikurpitsaa, verigreippiä ja burrataa sekä oliiviöljyä
3,07 €
Herkkutattirisottoa ja paahdettua kastanjaa
3,49 €
Savustettua mukulaselleriä, grillattua japanilaista munakoisoa ja herkkusienipyreetä
4,14 €
Ahvenanmaan pannukakkua, kardemumma kermaa ja uuniomenasorbettia
1,99 €
Yhteensä 12,69 €
Lounasmenut
Alkuun:
Paahdettua myskikurpitsaa, verigreippiä ja burrataa sekä oliiviöljyä
3,07 €
tai
Hiillostettua kirjolohta lasimestarin tapaan, mummonkurkkua ja tilli-sinappikastiketta
4,55 €
Pääruoaksi:
Mausteista ankanrintaa, linssejä ja karamellisoitua omenaa sekä friteerattua ruusukaalia
7,28 €
tai
Paistettua kuhaa antiboise, munakoisoa ja grillattua purjoa
9,90 €
tai
Savustettua mukulaselleriä, grillattua japanilaista munakoisoa ja herkkusienipyreetä
4,14 €
Jälkiruoaksi:
Ahvenanmaan pannukakkua, kardemummakermaa ja uuniomenasorbettia
1,99 €