Tietosuoja Lidlissä Kiitos, että olet kiinnostunut  tietosuojasta Lidlissä. Toivomme, että asioidessasi meillä voit kokea, että käsittelemme henkilötietosi asiakaslähtöisesti ja luottamuksellisesti. Haluamme, että pidät sitä, kuinka toteutamme tietosuojaa, asiakaslähtöisenä laatuominaisuutena.   Seuraavissa tietosuojaselosteissa kerromme sinulle henkilötietojen käsittelystä Lidl Suomi Kommandiittiyhtiössä. Henkilötietona pidetään kaikkia tunnistettuun tai tunnistettavissa olevaan luonnolliseen henkilöön liittyviä tietoja. Henkilötietojen käsittelyämme ohjaa erityisesti tietosuoja-asetus, mutta myös muu voimassaoleva lainsäädäntö, kuten laki sähköisen viestinnän palveluista (tietoyhteiskuntakaari). Klikkaamalla allaolevia otsikoita, pääset tutustumaan kunkin tietosuojaselosteen sisältöön tarkemmin.
Asiakastietojen käsittely Maksutapahtumia koskeva tietosuojaseloste Kameravalvonta Asiakasvahinkotapausten käsittely Väärinkäytösten ilmiantojärjestelmä Tietosuoja sosiaalisen median sivustoillamme Liedellä-lehden lahjakorttiarvonnan tietosuojaseloste Tietosuojaseloste – yhteistyökumppanit Tietosuojaseloste - sidosryhmätietojen käsittely / viestintä Tietosuojaseloste - #miltänyttuntuu-kampanja Tietosuojaseloste - Asiakaspalautekyselyn yhteydessä käsiteltävät henkilötiedot

ASIAKASTIETOJEN KÄSITTELY

1. Verkkosivullamme käsiteltävät tiedot 2. Asiakassuhteen hoitaminen ja kehittäminen 3. Markkinointiarpajaiset (kilpailut ja arvonnat) 4. Newsletter (Lidlin uutiskirje) 5. Evästeet 6. Tietojen vastaanottajat EU:n ulkopuolella 7. Oikeutesi rekisteröitynä henkilötietojen käsittelyyn liittyen 8. Yhteyshenkilö 9. Rekisterinpitäjän yhteystiedot 1. Verkkosivullamme käsiteltävät tiedot Tietojen käsittelytarkoitus ja käsittelyn oikeudelliset perusteet Jokaisesta käynnistäsi verkkosivuillamme tallentuu tietoa meille sekä kolmansille osapuolille. Käynnistäsi tallentuvat tiedot ovat seuraavat: verkkosivu, jolta siirryt verkkosivuillemme (viite-URL), IP-osoite, käyntisi ajankohta, laitteen pyytämät vahvistukset, http-vastauskoodi, siirretty tietomäärä sekä tieto käyttämästäsi selaimesta, käyttöjärjestelmästä ja käyttämäsi internet-operaattori. Tiedot tallentuvat niin kutsuttuun lokitiedostoon  seuraavia tarkoituksia varten: sujuvan yhteyden muodostamisen takaaminen,verkkosivumme miellyttävän käytön takaaminen,verkkosivun turvallisuuden ja vakauden analysointi. Jos olet antanut suostumuksen selaimessasi ja/tai käyttöjärjestelmässäsi tai muissa laitteesi asetuksissa sijainnin käyttämisen, hyödynnämme tätä toimintoa voidaksemme tarjota sinulle sijaintiisi liittyviä, yksilöllisiä palveluita, kuten lähimmän myymälämme sijainnin. Käsittelemme sijaintitietojasi vain tätä käsittelytarkoitusta varten. IP-osoitteesi käsittelyn oikeudellinen peruste on meidän oikeutettu etumme. Oikeutettu etumme perustuu yllä mainittuihin tietojen käsittelyn tarkoituksiin. Tietojen vastaanottajat / vastaanottajakategoriat: Emme lähtökohtaisesti luovuta tietojasi kolmansille osapuolille. 2. Asiakassuhteen hoitaminen ja kehittäminen Tietojen käsittelytarkoitus ja käsittelyn oikeudelliset perusteet Käsittelemme asiakastietoja asiakassuhteen ja muun asiallisen yhteyden ylläpitämiseksi, hoitamiseksi ja kehittämiseksi, kuten kyselyihin, palautteisiin ja muihin yhteydenottoihin vastaamiseksiasiakasreklamaatioiden hoitamiseksi Lisäksi käytämme tietoja oman toimintamme sekä kanssamme kulloinkin samaan yritysryhmään kuuluvien yhtiöiden toiminnan analysointiin ja kehittämiseen sekä tilastointitarkoituksiin. Kun otat asiakaspalveluumme yhteyttä puhelimitse, nauhoitamme puhelut asiakastapahtuman todentamiseksi, osapuolten oikeusturvan varmistamiseksi sekä koulutustarkoituksiin asiakaspalvelun laadun varmentamiseksi ja kehittämiseksi. Puhelunauhoitteiden yhteydessä käsittelemme seuraavia tietoja: puhelun soittajan puhelinnumero, ajankohta ja puhelunauhoite. Puhelun nauhoittamisesta informoidaan jokaisen puhelun alussa. Käsittelyn oikeudellinen peruste on oikeutettu etumme. Oikeutettu etumme perustuu yllä mainittuihin tietojen käsittelytarkoituksiin eli asiakassuhteen ja muun asiallisen yhteyden ylläpitämiseen, hoitoon ja kehittämiseen. Saamme henkilötietosi ja asiaasi koskevat tiedot sinulta asiakaspalvelun yhteydenottolomakkeella, puhelimitse, sähköpostiviestissä tai myymälästä toimitettavilla lomakkeilla. Käsittelemme tietojasi vain yllä mainitsemiimme käyttötarkoituksiin. Järjestämme asiakassuhteen hoitamiseksi ja kehittämiseksi myös asiakastyytyväisyyskyselyitä. Asiakastyytyväisyyskyselyihin osallistuminen on vapaaehtoista ja käsittelemme vastauksesi anonyymisti. Tämä siis tarkoittaa, ettemme asiakastyytyväisyyskyselyissä pysty yhdistämään sinua antamiisi vastauksiin. Tallennamme ainoastaan kyselyn vastausajankohdan eli vastaamista koskevan päivämäärän ja kellonajan. Pyydämme, ettet asiakastyytyväisyyskyselyihin vastatessasi myöskään anna vapaatekstikenttiin henkilötietoja, kuten nimiä tai muita vastaavia tietoja, joiden perusteella antamasi vastaus voitaisiin yhdistää sinuun tai muihin henkilöihin. Laadimme asiakastyytyväisyyskyselyistä aina oman, erillisen tietosuojaselosteensa, joka koskee kyseistä asiakastyytyväisyyskyselyä. Mikäli asiakastyytyväisyyskyselyssä poikkeuksellisesti käsitellään henkilötietoja, mainitaan henkilötietojen oikeudellinen käsittelyperuste kyseisessä tietosuojaselosteessa. Tietojen vastaanottajat / vastaanottajakategoriat: Olemme ulkoistaneet henkilötietojen käsittelyä huolellisesti valitsemillemme yhteistyökumppaneille, jotka olemme asianmukaisin sopimuksin velvoittaneet käsittelemään henkilötietoja tietoturvallisesti antamiemme ohjeiden mukaisesti. Emme lähtökohtaisesti luovuta tietojasi kolmansille osapuolille. Joissakin tilanteissa voi olla tarpeellista, että asiasi asianmukaiseksi käsittelemiseksi toimitamme asiaasi koskevia tietoja yhteistyökumppaneillemme. Mikäli kyse ei ole henkilötietojen käsittelyn ulkoistamistapauksesta, niin anonymisoimme asiaasi koskevat tiedot siten, ettei yhteistyökumppanimme, esimerkiksi tavarantoimittajamme, voi yhdistää saamiaan tietoja sinuun. Jos yksittäistapauksessa henkilötietojesi luovuttaminen yhteistyökumppanillemme on tarpeen asiasi käsittelemiseksi, ilmoitamme tästä sinulle ja pyydämme sinulta nimenomaisen suostumuksen henkilötietojesi luovuttamiseen. Käytämme asiakastyytyväisyyskyselyiden tuloksia lähtökohtaisesti vain toimintamme kehittämistä ja sisäisiä analysointitarkoituksia varten. Mikäli käsittelemme asiakastyytyväisyyskyselyissä henkilötietojasi, niin emme lähtökohtaisesti luovuta henkilötietojasi kolmansille osapuolille. Jos yksittäistapauksessa henkilötietojesi luovuttaminen kolmannelle osapuolelle on tarpeen asiasi asianmukaiseksi käsittelemiseksi, ilmoitamme tästä sinulle ja pyydämme sinulta nimenomaisen suostumuksen henkilötietojesi luovuttamiseen. Tietojen säilytysaika: Asiakaspalveluun yhteydenottolomakkeella, puhelimitse, sähköpostiviestillä tai myymälästä toimitettavilla lomakkeilla antamasi henkilötiedot poistetaan tai anonymisoidaan järjestelmässämme viimeistään kolmen kuukauden kuluttua sinua koskevan asian lopullisen käsittelemisen jälkeen. Poikkeuksena on tilanne, jossa otat meihin yhteyttä käyttääksesi tietosuoja-asetuksen mukaisia rekisteröidyn oikeuksiasi. Tällöin säilytämme yhteydenottoosi liittyvän tarpeellisen dokumentaation tietosuoja-asetuksen 83 artiklan mukaisen hallinnollisen sanktion vanhentumisajan. Asiakaspalvelun yhteydessä syntyneitä puhelunauhoitteita säilytetään 28 päivän ajan siitä, kun puhelunauhoite on syntynyt. 3. Markkinointiarpajaiset (kilpailut ja arvonnat) Tietojen käsittelytarkoitus ja käsittelyn oikeudelliset perusteet: Voit osallistua muun muassa verkkosivuillamme, uutiskirjeemme kautta tai käyttämällä Lidlin sovelluksia erilaisiin markkinointiarpajaisiimme. Mikäli kyseisiä markkinointiarpajaisia varten laaditussa erillisessä tietosuojaselosteessa ei toisin ole mainittu, niin käsittelemme markkinointiarpajaisten yhteydessä antamiasi henkilötietoja markkinointiarpajaisten toteuttamiseksi, arvonnan suorittamiseksi sekä ollaksemme yhteydessä markkinointiarpajaisten voittajaan/voittajiin. Henkilötietojen käsittelyperuste on tällöin henkilötietojen käsittelyyn antamasi suostumus tai sopimuksen täytäntöönpano. Mikäli henkilötietojen käsittelyperusteena on antamasi suostumus, on sinulla oikeus milloin tahansa peruuttaa antamasi suostumus. Lisätietoja henkilötietojesi käsittelystä ja käsittelyn oikeudellisesta perusteesta saat erillisistä kyseistä markkinointiarpajaista varten laatimastamme tietosuojaselosteesta. Tietojen vastaanottajat / vastaanottajakategoriat: Luovutamme henkilötietojasi kolmansille osapuolille, mikäli se on tarpeellista markkinointiarpajaisten toteuttamista, esimerkiksi saamasi voiton lähettämistä, varten. Muussa tapauksessa emme luovuta henkilötietojasi kolmansille osapuolille. Tietojen säilytysaika: Poistamme henkilötietosi kilpailun toteuttamisen jälkeen. Voimme säilyttää henkilötietosi, mikäli meillä on oikeus käsitellä henkilötietojasi muissa rekistereissämme. 4. Newsletter (Lidlin uutiskirje) Tietojen käsittelyn tarkoitus / lailliset perusteet: Sinulla on mahdollisuus tilata verkkosivuillamme uutiskirjeemme (Lidlin Newsletter). Uutiskirjeemme tilaajana saat viikoittain tietoa ajankohtaisista kampanjoistamme, uutuustuotteistamme sekä tarjouksistamme suoraan sähköpostiisi. Henkilötietojesi käsittelyn oikeudellinen peruste on antamasi nimenomainen suostumus uutiskirjeen lähettämiseen. Käsittelemme henkilötietojasi, eli sähköpostiosoitettasi ja mahdollisesti antamaasi nimitietoa, vain Lidlin ajankohtaisista kampanjoista, uutuustuotteista ja tarjouksista tiedottamiseen. Sinulla on mahdollisuus peruuttaa uutiskirjeen tilaaminen milloin tahansa. Tämän voit tehdä muun muassa Lidlin nettisivuilla täältä tai saamasi uutiskirjeen sisältämän linkin kautta. Varmistaaksemme, ettei sähköpostiosoitteen syöttämisessä uutiskirjeen tilaamisen yhteydessä ole tapahtunut virhettä, käytämme uutiskirjeemme lähettämisessä niin kutsuttua Double-Opt-In-menetelmää: kun olet syöttänyt sähköpostiosoitteesi tilauslomakkeessa osoitettuun kenttään, lähetämme sinulle antamaasi sähköpostiosoitteeseen vahvistuslinkin. Sinun tulee vahvistaa linkin avulla tilauksesi, jonka jälkeen vasta siirryt uutiskirjeen jakelulistallemme. Tietojen vastaanottajat / vastaanottajakategoriat: Olemme ulkoistaneet henkilötietojen käsittelyä, eli uutiskirjeen jakelun, huolellisesti valitsemallemme yhteistyökumppanille, jonka olemme asianmukaisella sopimuksella velvoittaneet käsittelemään henkilötietoja tietoturvallisesti antamiemme ohjeiden mukaisesti. Tietojen säilytysaika: Kun peruutat suostumuksesi uutiskirjeemme lähettämiseen, poistamme tietosi uutiskirjeen jakelulistalta. 5.  Evästeet 5.1 Evästeet – yleistä tietoa Käytämme verkkosivuillamme evästeitä. Evästeet ovat päätelaitteellesi (esimerkiksi kannettava tietokone, tabletti, älypuhelin) verkkosivuillamme vierailun yhteydessä tallennettavia pieniä tiedostoja. Evästeet eivät vahingoita käyttämääsi päätelaitetta, eikä evästeissä ole viruksia, troijalaisia tai muita haittaohjelmia. Evästeisiin tallennetaan tietoa, joka muodostuu kulloinkin käytössä olevan päätelaitteen mukaan. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että saisimme evästeitä käyttämällä suoraan sinua koskevia tietoja. Evästeet voivat olla istuntokohtaisia, jolloin käytämme evästettä tunnistaaksemme, oletko jo käynyt yksittäisillä verkkosivuillamme. Istuntokohtaiset evästeet poistetaan automaattisesti verkkosivuiltamme poistumisen jälkeen. Lisäksi käytämme verkkosivujemme käyttäjäystävällisyyden parantamiseksi väliaikaisia evästeitä, jotka tallennetaan tietyksi ajaksi päätelaitteellesi. Kun käyt verkkosivuillamme uudestaan, eväste tunnistaa automaattisesti, että olet jo vieraillut verkkosivuillamme ja mitä olet verkkosivuillamme tehnyt. Evästeiden avulla optimoimme siis verkkosivujamme. Verkkosivujen optimointi toimii sellaisena oikeutettuna etuna, joka perustelee evästeiden avulla kerättävän tiedon käsittelyn. Käytämme evästeitä myös seurataksemme verkkosivujemme käyttöä tilastollisesti. Näiden evästeiden avulla tunnistamme automaattisesti, jos olet käynyt verkkosivullamme jo aiemmin. Tietyn ajan jälkeen evästeet poistuvat automaattisesti. Useimmat selaimet sallivat evästeet automaattisesti. Voit kuitenkin määritellä selaimeesi sellaiset asetukset, jotka estävät evästeiden tallentumisen päätelaitteellesi tai jotka kysyvät aina lupaa ennen uuden evästeen tallentamista. Alla ohjeet yleisimmille selaimille: Internet Explorer: Klikkaa Työkalut > Internet asetuksetKlikkaa Tietosuoja-välilehteä > Asetukset > siirrä liukusäädin yläasentoon estääksesi kaikki evästeet -> klikkaa OK Firefox: Klikkaa Valikko-painiketta > AsetuksetValitse Tietosuoja ja turvallisuus -paneeli ja siirry Historiatiedot-osioon.Valitse Firefox säilyttää -alasvetovalikosta Valitut historiatiedot.Ota evästeet pois käytöstä poistamalla valinta kohdasta Sivustot saavat asettaa evästeitä. Chrome: Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää > Asetukset.Valitse alareunasta Lisäasetukset.Valitse Tietosuoja ja turvallisuus ‑kohdasta Sisältöasetukset.Valitse Evästeet.Poista käytöstä Salli sivustojen tallentaa ja lukea evästetietoja. Jos käytät jotain muuta, kuin yllä mainittuja selaimia, käytä niiden Help/Apua-toimintoa ohjeiden löytämiseen. Evästeiden estäminen voi johtaa siihen, ettet voi käyttää kaikkia verkkosivujemme toimintoja. Lista sivustollamme käytettävistä evästeistä

KAMERAVALVONTA

Asiakasvahinkotapausten käsittely

Väärinkäytösten ilmiantojärjestelmä

Tietosuoja sosiaalisen median sivustoillamme

LIEDELLÄ-LEHDEN LAHJAKORTTIARVONNAN TIETOSUOJASELOSTE

TIetosuojaseloste – yhteistyökumppanit

SIDOSRYHMÄTIETOJEN KÄSITTELY

TIETOSUOJASELOSTE SIDOSRYHMÄTIETOJEN KÄSITTELYSTÄ / VIESTINTÄ REKISTERINPITÄJÄ Lidl Suomi KommandiittiyhtiöNiittymäentie 702200 ESPOO REKISTERIN NIMI Lidl Suomi Kommandiittiyhtiön sidosryhmätietoja koskeva rekisteri HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYN TARKOITUS JA OIKEUDELLINEN PERUSTE Käsittelemme antamiasi henkilötietoja sidosryhmäsuhteiden ylläpitämiseksi, hoitamiseksi ja kehittämiseksi, johon kuuluu muun muassa kyselyihin, palautteisiin ja muihin yhteydenottoihin vastaaminenmuu käsittelytarkoitusten mukainen yhteydenpito ja viestintä meidän ja sinun välilläsi. Henkilötietojen käsittelyperusteena on oikeutettu etu, joka perustuu edellä käsittelytarkoitukseksi mainitun sidosryhmäsuhteen ylläpitämiseen, hoitamiseen ja kehittämiseen. REKISTERIN TIETOSISÄLTÖ Voimme käsitellä rekisterissä seuraavia meille, esimerkiksi media@lidl.fi- ja sponsorointi@lidl.fi-sähköpostiosoitteen kautta, antamiasi tietoja, kuten: yksilöintitietosi  (nimesi, edustamasi yritys/yhdistys, sähköpostiosoite ja paikkakunta)muut tiedot, jotka liittyvät yhteydenottoosi ja ovat tarpeellisia yhteydenottosi käsittelemiseksisinun ja meidän väliseen yhteydenpitoon ja viestintään liittyvät tiedot. TIETOJEN VASTAANOTTAJAT Emme säännönmukaisesti luovuta henkilötietojasi kolmansille osapuolille. Mikäli henkilötietojasi luovutettaisiin kolmansilla osapuolille, voisimme luovuttaa henkilötietojasi vain kulloinkin voimassa olevan tietosuojalainsäädännön sallimin ja velvoittamin tavoin. Emme siirrä tietojasi EU:n tai ETA:n ulkopuolelle. Jos siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle olisi henkilötietojen käsittelyn tarkoituksien kannalta tai tietojen käsittelyn teknisen toteuttamisen kannalta tarpeellista, noudatettaisiin siirrossa voimassa olevan tietosuojalainsäädännön vaatimuksia. Olemme ulkoistaneet henkilötietojen käsittelyä huolellisesti valitsemillemme yhteistyökumppaneille, jotka olemme asianmukaisin sopimuksin velvoittaneet käsittelemään henkilötietoja tietoturvallisesti antamiemme ohjeiden mukaisesti. TIETOJEN SÄILYTYSAIKA Säilytämme henkilötietosi niin kauan kuin ne ovat tarpeellisia suhteemme ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi ja/tai yksittäisen yhteydenottosi sisällön käsittelemiseksi ja yhteydenpidon suorittamiseksi. Käymme sidosryhmärekisterimme tiedot säännöllisesti läpi, jolloin poistamme rekisteristä sellaiset henkilötiedot, jotka eivät enää ole käsittelytarkoitukseensa nähden tarpeellisia, sillä yhteydenottosi on käsitelty ja et ole siihen enää meille kohtuullisen ajan sisällä palannut. OIKEUTESI HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYYN LIITTYEN Voimassa olevan tietosuojalainsäädännön perusteella sinulla on oikeus tiedon etsimiseksi tarpeelliset seikat ilmoitettuasi saada tietää, mitä sinua koskevia tietoja rekisteriimme on tallennettu. Lisäksi sinulla on, voimassa olevan tietosuojalainsäädännön edellytysten täyttyessä, seuraavat oikeudet henkilötietojesi käsittelyyn liittyen: oikeus tietojesi oikaisemiseen,oikeus tietojesi poistamiseen,oikeus käsittelyn rajoittamiseen,oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseenvastustamisoikeusoikeus peruuttaa henkilötietojen käsittelyyn antamasi suostumus milloin tahansa. Jos sinulla on kysyttävää tässä selosteessa kuvatusta henkilötietojen käsittelystä tai haluat käyttää oikeuksiasi rekisteröitynä, voit ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen media@lidl.fi tai puhelimitse numeroon 09 234561. Sinulla on oikeus tehdä valitus toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle, jos katsot, että rikomme sinua koskevien henkilötietojen käsittelyssä soveltuvaa lainsäädäntöä. Suomessa toimivaltainen tietosuojan valvontaviranomainen on tietosuojavaltuutettu.

Maksutapahtumia koskeva tietosuojaseloste

LIDLIN #MILTÄNYTTUNTUU -KAMPANJAN TIETOSUOJASELOSTE

ASIAKASPALAUTEKYSELYN YHTEYDESSÄ KÄSITELTÄVIÄ HENKILÖTIETOJA KOSKEVA TIETOSUOJASELOSTE

YKSITYISYYTESI SUOJAAMINEN Kiitos mielenkiinnostasi antaa palautetta myymälämme toiminnasta. Asiakkaiden yksityisyydensuoja on meille tärkeää. Lidl Suomi Kommandiittiyhtiö ("Lidl") sitoutuu suojaamaan yksityisyyttäsi ja noudattamaan henkilötietojen käsittelyä ja tietosuojaa koskevaa lainsäädäntöä. Käsittelemme sinua koskevia henkilötietoja tässä tietosuojaselosteessa kuvattujen periaatteiden mukaisesti. Mikäli sinulla on kysyttävää henkilötietojesi käsittelystä, voit olla aina yhteydessä meihin alta kohdasta 2 löytyvien yhteystietojen mukaisesti. REKISTERINPITOA KOSKEVAT YLEISET TIEDOT Tässä selosteessa kuvataan palautekyselyn yhteydessä eri rekistereissä suorittamaamme henkilötietojen käsittelyä. Rekisterinpitäjänä toimii Lidl Suomi Kommandiittiyhtiö, Niittymäentie 7, 02200 ESPOO. Yhteyshenkilöä rekisteriä koskevissa asioissa voit tiedustella puhelimitse numerosta 0800 05345. HENKILÖTIETOJEN KÄYTTÖTARKOITUS, KÄSITTELYN OIKEUDELLINEN PERUSTE, REKISTERIN TIETOSISÄLTÖ JA TIETOLÄHTEET, HENKILÖTIETOJEN SÄILYTTÄMINEN SEKÄ HENKILÖTIETOJEN LUOVUTUKSET/SIIRROT 3.1 Verkkosivun tietosuoja Tallennamme jokaisesta tällä internet-sivulla tapahtuvasta vierailusta lokitietoja. Jokainen lokitieto koostuu: vierailun päivämäärästä ja kellonajastavierailun kestosta. Lisätietoja evästekäytännöstämme saat verkkosivuiltamme osoitteesta https://www.lidl.fi/fi/tietosuojaselosteet.htm 3.2 Palautekysely ostoskokemuksesta Voit vastata palautekyselyymme täysin anonyymisti. Ostoskokemusta koskevassa palautekyselyssä käsittelemme henkilötietojasi vain, mikäli annat meille henkilötietosi itse, esimerkiksi vastatessasi kysymykseen ”Haluatko antaa meille vielä muuta palautetta?” Toivomme kuitenkin, ettei kyselyn vapaatekstikenttiin kirjata henkilötietoja. Pyydämme sinua ilmoittamaan palautekyselyä täyttäessä ostoskuittisi numeron. Tällä varmistamme, että kullakin ostoskuitilla osallistutaan kyselyyn vain kerran. Ostoskuitin numeroa ei ole mahdollista yhdistää pankki- tai luottokorttisi numeroon, mikäli maksat ostoksesi kortilla. 3.3 Yhteydenottopyyntö asiakaspalveluun Sinulla on mahdollisuus palautekyselyn täytettyäsi pyytää asiakaspalveluamme ottamaan sinuun yhteyttä. Siinä tapauksessa, että olet antanut meille nimesi, sähköpostiosoitteesi tai puhelinnumerosi asiakaspalvelumme yhteydenottoa varten, siirrämme nimesi ja yhteystietosi sekä palautekyselyssä antamasi vastaukset asiakaspalvelullemme. Asiakaspalvelumme käsittelee tällöin edellä mainittuja henkilötietojasi yhteydenottosi käsittelemiseksi oikeutetun etumme perusteella. Yhteydenottosi käsittelemisen jälkeen henkilötietosi anonymisoidaan tai poistetaan asiakaspalvelujärjestelmästämme viimeistään kolmen kuukauden kuluttua asiasi lopullisen käsittelemisen jälkeen. Henkilötietoja luovutetaan lähtökohtaisesti vain suostumuksellasi tai konsernin sisäisesti tietosuojalainsäädännön edellyttämillä perusteilla, taikka viranomaisille silloin, kun tietojen luovuttamisesta on erikseen säädetty. Voimme lisäksi siirtää henkilötietoja toimeksiannosta henkilötietoja käsitteleville alihankkijoille ja palveluntarjoajille. Emme lähtökohtaisesti luovuta tai siirrä henkilötietoja EU:n tai ETA:n ulkopuolelle. Jos siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle olisi henkilötietojen käsittelyn tarkoituksien kannalta tai tietojen käsittelyn teknisen toteuttamisen kannalta tarpeellista esimerkiksi silloin, kun Lidlin palveluntarjoaja sijaitsee EU- tai ETA-alueen ulkopuolella, noudatetaan siirrossa tiukasti tietosuojalainsäädännön vaatimuksia. 3.4 Palautekyselyyn liittyvä arvonta Palautekyselyyn vastaamisen jälkeen voit halutessasi osallistua arvontaan.  Käsittelemme arvontaan osallistuvien henkilötietoja arvonnan toteuttamiseksi sekä ollaksemme yhteydessä arvonnan voittajiin. Suorittamamme henkilötietojen käsittelyn oikeudellinen peruste on suostumus. Kun käsittelyperusteena on henkilötietojen käsittelyyn antamasi suostumus, on sinulla oikeus peruuttaa milloin tahansa antamasi suostumus. Suostumuksen peruuttaminen ei vaikuta ennen peruuttamista suorittamamme henkilötietojen käsittelyn laillisuuteen. Arvonnan yhteydessä käsittelemiämme henkilötietoja ovat nimi, yhteystiedot (sähköpostiosoite ja puhelinnumero), arvontaan osallistumisen ajankohta sekä arvontaan osallistumisen yhteydessä antamasi suostumukset. Poistamme henkilötiedot arvonnan toteuttamisen ja arvonnan voittajien tavoittamisen jälkeen. Voimme säilyttää henkilötietosi, mikäli meillä on oikeus käsitellä henkilötietojasi muissa rekistereissämme. Henkilötietoja luovutetaan lähtökohtaisesti vain silloin, mikäli se on tarpeellista käsittelytarkoituksien, esimerkiksi saamasi arvontavoiton lähettämisen tai arvontaan liittyvän viestinnän, kannalta. Tietoja voidaan luovuttaa myös viranomaisille silloin, kun tietojen luovuttamisesta on erikseen säädetty. Voimme lisäksi siirtää henkilötietoja toimeksiannosta henkilötietoja käsitteleville alihankkijoille ja palveluntarjoajille. Emme lähtökohtaisesti luovuta tai siirrä henkilötietoja EU:n tai ETA:n ulkopuolelle. Jos siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle olisi henkilötietojen käsittelyn tarkoituksien kannalta tai tietojen käsittelyn teknisen toteuttamisen kannalta tarpeellista esimerkiksi silloin, kun Lidlin palveluntarjoaja sijaitsee EU- tai ETA-alueen ulkopuolella, noudatetaan siirrossa tiukasti tietosuojalainsäädännön vaatimuksia. REKISTERIN SUOJAAMINEN JA TIETOJEN KÄSITTELYN PERIAATTEET Noudatamme hyvää tiedonhallintatapaa sekä tietosuojalainsäädännön mukaista huolellisuus- ja suojaamisvelvoitetta, ja pyrimme kaikin kohtuullisin tavoin varmistamaan, ettei yksityisyydensuojaasi loukata missään henkilötietojen käsittelyn vaiheessa. Lidl ja henkilötietojen käsittelyyn osallistuvat mahdolliset palveluntarjoajamme toteutettavat tarpeelliset tekniset ja organisatoriset toimenpiteet henkilötietojen suojaamiseksi asiattomalta pääsyltä tietoihin ja vahingossa tai laittomasti tapahtuvalta tietojen hävittämiseltä, muuttamiselta, luovuttamiselta, siirtämiseltä taikka muulta laittomalta käsittelyltä. Henkilötietoihin on pääsy vain niillä erikseen oikeutetuilla työntekijöillä, joiden on työtehtäviensä perusteella tarpeellista käsitellä henkilötietoja (esimerkiksi asiakaspalvelu). Käsittelemämme henkilötiedot on suojattu muun muassa rajatuin käyttöoikeuksin ja salasanoin, jotka ovat ainoastaan kyseisen järjestelmän käyttäjiksi valtuutettujen henkilöiden hallussa. OIKEUTESI Sinulla on oikeus tarkistaa sinua koskevat henkilötiedot ja oikeus pyytää virheellisten tietojen oikaisua. Sinulla voi myös tietyissä tilanteissa olla oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä tai pyytää tietojesi poistamista, niiden siirtämistä toiselle rekisterinpitäjälle tai käsittelyn rajoittamista. Kun käsittelyperusteena on henkilötietojen käsittelyyn antamasi suostumus, on sinulla oikeus peruuttaa milloin tahansa antamasi suostumus. Suostumuksen peruuttaminen ei vaikuta ennen peruuttamista suorittamamme henkilötietojen käsittelyn laillisuuteen. Pyrimme aina ratkaisemaan mahdolliset erimielisyydet suoraan kanssasi. Sinulla on kuitenkin oikeus saattaa henkilötietojen käsittelyä koskeva asia myös tietosuojaviranomaisen tutkittavaksi. Jos sinulla on kysyttävää henkilötietojesi käsittelystä tai haluat käyttää oikeuksiasi, voit ottaa yhteyttä Lidlin asiakaspalveluun puhelimitse numeroon 0800 05345 tai sähköpostitse asiakaspalvelu@lidl.fi. Voit myös lähettää postia osoitteseen Lidl Suomi Kommandiittiyhtiö / asiakaspalvelu, Niittymäentie 7, 02200 Espoo.