Valitse lähin myymäläsi nähdäksesi kaikki alueellasi saatavilla olevat tarjoukset.
Sairaanhoitaja Enni Moilanen, 27, työskentelee Töölön sairaalan neurokirurgisella tehovalvontaosastolla.
”Teen kolmivuorotyötä, joten elämässäni ei ole säännöllisyyttä. Töissä ruokarytmini on kuitenkin säännöllisempi, koska siellä syön taukojen mukaan. Tosin jos aamuvuoro on kiireinen, saatan joutua kärvistelemään nälissäni pitkälle iltapäivään, ennen kuin joku ehtii päästää minut lounaalle”, Moilanen kertoo.
”Lounaan ostan sairaalan ruokalasta. Salaatit ovat hyviä. Yövuoroihin en jaksa tehdä eväitä, vaan ostan kaupasta lohi- tai bataattisosekeiton: puoliltaöin on kiva syödä jotain kevyttä ja lämmintä. Syön kahvihuoneessa, koska työn ohessa ei muuten aina ehdi vaihtaa kuulumisia työkavereiden kanssa”, Moilanen kuvailee.
Ruokailussa Moilaselle tärkeintä on se, että ruoka maistuu hyvältä ja on ravitsevaa. Proteiineja tai kaloreita hän ei erikseen mieti.
”Käyn lähikaupassani lähes päivittäin. En voisi kuvitellakaan suunnittelevani ruokia viikoksi eteenpäin. Mietin yleensä vasta kaupassa, mitä ruokaa tekisin. Olen tarjoushaukka. Jos löydän lohisuikaleita alennuksessa, mietin, voisiko niistä tehdä päivän aterian.”
Ruokailussaan Moilanen haluaisi muuttaa yhden asian.
”Haluaisin jättää lihan pois ruokavaliostani. Keskittyisin mielelläni ruokaan enemmän, mutta epäsäännöllinen elämänrytmini vie voiton.”
Satoja ravitsevia ruokia ja eväitä – katso parhaat reseptit Lidlin reseptipankista.
Lähde: Työterveyslaitos