Parasta juuri nyt: 10 x uusi idea viinirypäleistä

Viinirypäle

Parasta juuri nyt: 10 x uusi idea viinirypäleistä

Viinirypäleet napsitaan useimmiten sellaisenaan. Ne sopivat kuitenkin loistavasti myös ruokiin: juuston kaveriksi, lihan lisukkeeksi, pizzaan, hilloon – ja jääpaloiksi!

1. Makea kumppani

Viinirypäleet rimmaavat mainiosti possu- ja kanaruokien kanssa. Voit kokeilla niitä myös uunifetapastassa kirsikkatomaattien kaverina tai korvaajana.

2. Pikkelöi lisukkeeksi

Pikkelöidyt viinirypäleet maistuvat salaateissa ja lisukkeena. Keitä liemi desistä valkoviinietik­kaa ja desistä sokeria, mausta mustapippu­reilla, suolalla ja laake­rinlehdellä. Kaada jäähty­­nee­nä rypä­leiden päälle ja anna tekeytyä seuraavaan päivään.

Viinirypäle

3. Vaihtelua pizzaan

Viimeistele perjantai-pizza viinirypäleillä ja rucolalla. Valmista oman maun mukaan joko tomaattikastike- tai ranskankermapohjainen pizza ja lado päälle runsaasti mozzarellaa, vuohenjuustoa ja viini­-rypäleitä.

4. Lämpiminä brien pariksi

Viinirypäleet ovat ­raakanakin hyvä match briejuustolle, mutta paahdettuna maku­parista tulee täysin vastustamaton.

5. Pistä piirakkaan

Viinirypäleet sopi­vat täydellisesti ranskalaiseen clafoutis-piirakkaan, joka muistuttaa pannukakkua.

6. Paahda herkuksi

Paahdetut viinirypäleet sopivat salaatteihin. Voit myös maustaa ne hunajalla tai sokerilla ja tarjoilla vaikkapa vohveleiden ja jäätelön kera.

7. Tikusta asiaa

Pujota rypäleet grillivartaaseen tai hammastikkuun. Pikku­vartaat sopivat hyvin koristeiksi tai lasten juhlien tarjottavaksi. Entäpä jos grillaisit ne?

Viinirypäle

8. Croissantin avec

Viinirypälehillo vie tunnelmat Ranskaan. Keitä hillo viinirypäleistä ja sokerista, mausta sit-ruunan mehulla ja kuorella. Mausteeksi sopii yllättäen myös tuore timjami!

9. Jäistä meininkiä

Pakastetut viinirypäleet ovat hauska herkku! Syö ne sellaisenaan tai käytä juomissa jääpalojen sijaan.

10. Viinirypäle <3 juustot

Klassinen makupari ei petä koskaan. Kokoa tarjottimelle suosikkijuustosi ja runsaasti raikkaita rypäleitä.

 

Viinirypäle