Monet Lidlin tutut virvoitusjuomat tulevat Finn Springin tehtaalta Härkänevalta – lue neljä kiinnostavaa faktaa suomalaisesta perheyrityksestä

Monet Lidlin tutut virvoitusjuomat tulevat Finn Springin tehtaalta Härkänevalta – lue neljä kiinnostavaa faktaa suomalaisesta perheyrityksestä

Finn Spring Oy valmistaa lähdevesipohjaisia virvoitusjuomia Keski-Pohjanmaalla. Lähde- ja kivennäisvesien, limonadien ja hyvinvointijuomien salaisuus on puhdas ja raikas lähdevesi, joka on peräisin luonnonlähteestä maan alta. Finn Springin tehtaalta tulevat myös monet Lidlin virvoitusjuomat. Lue lisää perheyrityksen tarinasta!

1) Suomalaista lähdevettä arvostetaan maailmalla

”Teidän pitäisi pullottaa tuota lähdevettä, se on paljon parempaa kuin pullovesi meillä Lontoossa!”
 

Näin totesi Finn Spring Oy:n toisen perustajan sisko kotikylävierailullaan 30 vuotta sitten. Tuolloin Hannu Ali-Haapala piti vaimonsa kanssa vielä karjatilaa keskipohjanmaalaisella Härkänevalla.
 

Ideasta syntyi Finn Spring Oy, joka on nyt Suomen suurin lähdevesitalo ja työllistää noin sata henkilöä.
 

Yritys pullottaa noin 90 prosenttia Suomen markkinoidenlähdevesistä sekä merkittävän osan kivennäisvesistä. Yritys vie vettä myös muun muassa Arabiemiraatteihin, Venäjälle, Saksaan ja Kiinaan.
 

Finn Springin tavoite on kasvaa Pohjoismaiden merkittävimmäksi lähdevesivalmistajaksi. Samalla se haluaa vaalia perheyrittäjyyttä, yhtä yrityksen tärkeimmistä arvoista. Toinen sukupolvi onkin jo vahvasti mukana yrityksen toiminnassa.

2) Lähdevesi pulppuaa paikallisesta Multilan lähteestä

Kaikissa Finn Springin valmistamissa virvoitusjuomissa käytetään pohjana lähdevettä, joka on peräisin paikallisesta Multilan luonnonlähteestä.
 

”Lähteestä saamamme lähdevesi on käsittelemätön ja puhdas luonnontuote. Se on ollut alusta asti Finn Springin toiminnan ydin”, sanoo yrityksen toinen perustaja Virpi Ali-Haapala.
 

Suomen suurimpiin kuuluvan lähteen kapasiteetista on käytössä noin 30 prosenttia. Lähteestä kulkee putki suoraan Härkänevan tehtaalle.
 

Tehtaan lähistöllä on myös Lylyn Pisaran uimahalli, joka hyödyntää lähdevettä.

3) Tuotannossa tehdään jatkuvasti vastuullisia valintoja

Finn Springillä on kolme tuotantolaitosta: päätehdas Härkänevalla, toinen naapurissa Lestijärvellä ja kolmas Ruotsissa, missä toimintaa pyörittää tytäryhtiö Guttsta Källa AB. Kaikki tehtaat ovat täysin automatisoituja ja käytössä on viimeisintä teknologiaa.
 

”Työntekijämme ovat huippuammattilaisia, jotka ymmärtävät robotiikkaa ja laitetekniikkaa.”
 

Tuotannossa pyritään tekemään myös jatkuvasti lisää vastuullisia valintoja. Tehtaat käyttävät vihreää sähköä, lämmitys hoituu osittain puupelleteillä ja 20 prosenttia energiasta tuotetaan omilla aurinkopaneeleilla. Pulloissa ja korkeissa käytetään vähemmän materiaalia ja käytössä on enemmän kierrätyspulloja.

4) Lidlin juomahyllyille tulossa lähdevesipohjaisia uutuuksia

Finn Spring Oy on valmistanut Lidlin omien merkkien, kuten Freewayn, Sitin ja Saskian, virvoitusjuomia vuodesta 2006. Tämän kesän uutuuksia Lidlin valikoimassa ovat muun muassa Freeway Nordic Tonicit kuusenkerkkä ja karpalo-rosmariini.
 

Myöhemmin tänä vuonna Lidlin erätuotteisiin on tulossa myös Finn Springin oman Villi-brändin vesiä ja vichyjä.
 

”Villi on oma ekologinen juomabrändimme. Pullot on valmistettu vihreällä sähköllä sataprosenttisesta kierrätysmuovista.”
 

Lähdevedet ja vissyt maistuvat toki sellaisenaan, mutta niistä saa tehtyä myös herkullisia juomasekoituksia.
 

”Yksi suosikkisekoitukseni on Villi sitruuna-katajanmarja -vichy, jonka sekaan lorautan inkiväärimehutiivistettä. Nautin usein lasillisen tuota juomaa viinin sijaan”, Virpi Ali-Haapala vinkkaa.
 

Kiinnostuitko yritystarinoista? Lue myös, kuinka paistopistetuotteitamme tehdään Jokioisten Leivän leipomossa ja heviosastomme salaatteja ja yrttejä viljellään Robben Pikku Puutarhalla.