Lidlin tähtikokki Meri-Tuuli Väntsi: Voileipä on täydellinen ateria – 4 ideaa maailmalta

Meri-Tuuli Väntsi

Lidlin tähtikokki Meri-Tuuli Väntsi: Voileipä on täydellinen ateria – 4 ideaa maailmalta

Lidlin tähtikokki Meri-Tuuli Väntsi rakastaa voileipiä niin paljon, että voisi syödä erilaisia leipiä joka päivä.

”On pötyä, että leipä ei muka pitäisi nälkää. Leipähän on mitä täydellisin kääre kaikenlaiselle syötävälle! Sen voi täyttää lähes millä tahansa, vain leivän koko on rajana.

Jos omat leipärutiinit ovat tylsistyttävät, hae inspiraatiota maailman voileivistä. Tässä neljä erilaista ideaa!”

1. Suomalainen voileipäkakku

Suomalainen voileipäkakku on nerokas: se on täyttävä ja mehukas, ja sen voi valmistaa kalaisena, lihaisana tai vegeversiona. Himottua herkkua tulisi syödä muulloinkin kuin juhlabuffetissa. Tarjoa voileipäkakun kanssa vihreää salaattia.

2. Eteläafrikkalainen bunny chow

Jos tahdot ruokaisan leivän, suuntaa katse Etelä-Afrikkaan. Sikäläisessä bunny chow’ssa puolikkaan vuokaleivän sisään laitetaan täyteläistä currya. Herkku syödään heti, yleensä kadulla baari-illan jälkeen. Parasta on tietenkin currysta kostuneen leipäkuoren syöminen. Kotioloissa samaa ideaa voisi soveltaa vehnäsämpy­löihin.

3. Vietnamilainen bánh mì

Vietnamissa on keksitty ranskalaisesta patongista oma täytetty leipä, bánh mì, johon laitetaan maksapateeta, pikkelöityjä kasviksia ja korianteria sekä lihaa, tofua tai vaikka paistettua kananmunaa – sitä, mitä kaapista löytyy. Näitä teen usein ylijääneestä paahtopaistista tai grillatusta possusta. Älä unohda päälle siveltävää sriracha-kastiketta – tässä leivässä saa olla potkua!

4. Ranskalainen pan bagnat

Pan Bagnat vie mielikuvamatkalle eteläiseen Ranskaan, jossa leipä maistuu lounaalla kylmän roseeviinin kanssa. Se kannattaa tehdä valmiiksi muutamia tunteja aiemmin, jotta maut pääsevät imeytymään leipään.”

 

Kuinka syödä terveellisesti mutta edullisesti? Lue täältä Meri-Tuulin vinkit ruokaostoksille.