Lidlin tähtikokki Meri-Tuuli Väntsi: ”Nahistelu makuasioista kuuluu joulun huveihin”

Lidlin tähtikokki Meri-Tuuli Väntsi: ”Nahistelu makuasioista kuuluu joulun huveihin”

Lidlin tähtikokki Meri-Tuuli Väntsi lainaa jouluunsa herkkuja ulkomailta – tai keksii ihan omia ruokalajeja. Hänestä jouluna kuuluu myös vähän kiistellä makuasioista. Lue, millaisia herkkuja löytyy Meri-Tuulin lautaselta jouluna.

Perinteistä saa kiistellä

Meri-Tuuli Väntsi tietää, että meillä Suomessa on vahvat jouluperinteet. Aattoa edeltävät aina samat debatit: Mitä laatikkoa ilman joulu ei tule? Kumpi on tärkeämpi, kalapöytä vai kinkku?
 

Toisaalta myös muissa maissa jaksetaan vääntää. Onko saksalainen stollen parempaa marsipaanilla vai ilman? Tulisiko brittiläisessä pöydässä olla kalkkunaa vai punaista lihaa?
 

”Leikkimielinen nahistelu makuasioista kuuluu joulun huveihin. Itse en kuitenkaan pidä raivokkaasti kiinni perinteistä, sillä ­jouluna haluan ihmetellä uusia makuja”, Meri-Tuuli kertoo.

Lainaa herkkuja maailmalta

Myös Lidlin jouluun ovat aina kuuluneet suomalaisten perinneruokien lisäksi Euroopan rakkaimmat jouluherkut, kuten glühwein, juustofondue ja kalkkuna. Niitä myös Meri-Tuuli rakastaa.
 

”Kun kielellä maistuvat maailman maut, voin ­matkata nojatuolissani paikkoihin, joihin ­en ole tänä vuonna päässyt.”
 

Jouluisin Meri-Tuuli ravaakin kuivakaapin ja noja­tuolin välillä.
 

”Kasaan lautaselleni pähki­nöitä, keksejä ja säilykkeitä. Koukkaan jääkaapille, täydennän herkkulautaseni pateilla sekä juustoilla ja vetäydyn hyvän sarjan pariin.”
 

Ja jos tulee yllätysvieraita, saman voi skaalata hetkessä isommalle vadille. Meri-Tuulin jouluruokinnan avainsanoja ovatkin vaivattomuus ja herkullisuus.

Kehitä aivan omia reseptejä

Meri-Tuulin erikoistaitoihin kuuluu myös keksiä aivan uusia jouluruokia. Viime joulu­na hitiksi nousivat vierasvarapiiraat, ­jotka syntyvät vain muutamasta Lidlin­ tuotteesta ja joiden paistu­essa koti täyttyy joulun tuoksuilla.
 

”Näitä teen tänä vuonna pikkujouluihin ja yllätysvieraille. Tervetuloa meille nauttimaan joulun tunnelmasta ja väittelemään perinteistä!”
 

Katso Meri-Tuulin poropiiraiden ohje täältä! 

Meri-Tuulin top 3 joulutuotteet

1. ”Stollen on saksalainen joululeivonnainen. Siinä pitää tietenkin olla marsipaania, ja se syödään leivänpaahtimenlämpimänä ja voilla voideltuna.”
 

2. ”Silli on suurta herkkuani, ja ruot­salaiseen tapaan tehty snapsisilli kuuluu ehdotto­masti joulu­pöytääni.”
 

3. ”Joulupäivän ­perinteeni on syödä Lidlin punajuuri-sinihomejuustogratiinia lusikalla kulhosta – mieheni kauhuksi chilikastikkeen ja ­ketsupin kanssa.”

 

Millainen on Meri-Tuulin ruokavalio arkena? Miten tähtikokki innostui ruoanlaitosta? Lue lisää Meri-Tuulin ruokafilosofiasta.