Valitse lähin myymäläsi nähdäksesi kaikki alueellasi saatavilla olevat tarjoukset.
Meri-Tuuli Väntsi tietää, että meillä Suomessa on vahvat jouluperinteet. Aattoa edeltävät aina samat debatit: Mitä laatikkoa ilman joulu ei tule? Kumpi on tärkeämpi, kalapöytä vai kinkku?
Toisaalta myös muissa maissa jaksetaan vääntää. Onko saksalainen stollen parempaa marsipaanilla vai ilman? Tulisiko brittiläisessä pöydässä olla kalkkunaa vai punaista lihaa?
”Leikkimielinen nahistelu makuasioista kuuluu joulun huveihin. Itse en kuitenkaan pidä raivokkaasti kiinni perinteistä, sillä jouluna haluan ihmetellä uusia makuja”, Meri-Tuuli kertoo.
Myös Lidlin jouluun ovat aina kuuluneet suomalaisten perinneruokien lisäksi Euroopan rakkaimmat jouluherkut, kuten glühwein, juustofondue ja kalkkuna. Niitä myös Meri-Tuuli rakastaa.
”Kun kielellä maistuvat maailman maut, voin matkata nojatuolissani paikkoihin, joihin en ole tänä vuonna päässyt.”
Jouluisin Meri-Tuuli ravaakin kuivakaapin ja nojatuolin välillä.
”Kasaan lautaselleni pähkinöitä, keksejä ja säilykkeitä. Koukkaan jääkaapille, täydennän herkkulautaseni pateilla sekä juustoilla ja vetäydyn hyvän sarjan pariin.”
Ja jos tulee yllätysvieraita, saman voi skaalata hetkessä isommalle vadille. Meri-Tuulin jouluruokinnan avainsanoja ovatkin vaivattomuus ja herkullisuus.
Meri-Tuulin erikoistaitoihin kuuluu myös keksiä aivan uusia jouluruokia. Viime jouluna hitiksi nousivat vierasvarapiiraat, jotka syntyvät vain muutamasta Lidlin tuotteesta ja joiden paistuessa koti täyttyy joulun tuoksuilla.
”Näitä teen tänä vuonna pikkujouluihin ja yllätysvieraille. Tervetuloa meille nauttimaan joulun tunnelmasta ja väittelemään perinteistä!”
Katso Meri-Tuulin poropiiraiden ohje täältä!
1. ”Stollen on saksalainen joululeivonnainen. Siinä pitää tietenkin olla marsipaania, ja se syödään leivänpaahtimenlämpimänä ja voilla voideltuna.”
2. ”Silli on suurta herkkuani, ja ruotsalaiseen tapaan tehty snapsisilli kuuluu ehdottomasti joulupöytääni.”
3. ”Joulupäivän perinteeni on syödä Lidlin punajuuri-sinihomejuustogratiinia lusikalla kulhosta – mieheni kauhuksi chilikastikkeen ja ketsupin kanssa.”
Millainen on Meri-Tuulin ruokavalio arkena? Miten tähtikokki innostui ruoanlaitosta? Lue lisää Meri-Tuulin ruokafilosofiasta.