Lidlin tähtikokki Meri-Tuuli Väntsi: ”Kuka väitti, että muurinpohjapannulla voi tehdä vain lettuja?”

Meri-Tuuli

Lidlin tähtikokki Meri-Tuuli Väntsi: ”Kuka väitti, että muurinpohjapannulla voi tehdä vain lettuja?”

Lidlin tähtikokki Meri-Tuuli Väntsi kokkaa kesäisin kokonaisia aterioita muurinpohjapannulla. Väntsi loihtii muurikalla esimerkiksi tomaattiset lihapullat isollekin mökkiporukalle. Lue tästä Meri-Tuulin vinkit muurikalla kokkailuun.

 

Vaihda välillä grilli muurikkaan

”Grillaaminen on ihmisen parasta aikaa – kunnes koittaa se kesäpäivä, kun makkara tulee korvista ulos ja pelkkä ajatus vartaista tympii. Silloin kannattaa antaa grillille vapaailta”, toteaa Lidlin tähtikokki Meri-Tuuli Väntsi.

On tavallista, että jossain vaiheessa mökkeilyä iskee arkiruoan kaipuu. Alkeellisessa mökkikeittiössä ei tarvitse kuitenkaan turvautua pussiruokiin, sillä kätevä apu kokkailuun löytyy niinkin läheltä kuin mökkipihan lettupaikalta.

”Muurinpohjapannu on hieno kapistus, joka näyttelee mökillä turhan usein pelkän räiskälepannun roolia.”

Kaikki tietysti rakastavat pitsireunaisia, rapeita lettuja, mutta kesäkeittiössä muurikka taipuu monipuolisempaankin käyttöön.

 

Isolla pannulla kokkaat kerralla kaiken

Väntsi kehottaa ajattelemaan muurikkapannua isona rautapannuna, jolla saa valmistettua kevyttä, värikästä ja maukasta mökkiruokaa. Muurikalla voi helposti valmistaa kerralla koko aterian.

”Ruskista vaikka lohimedaljongit pannun toisella laidalla ja paista toisella reunalla lisukkeeksi parsa- ja varhaiskaalia. Tarjoa tzatzikin kanssa. Tai tee uuden sadon vihanneksista värikäs wokki ja terästä se Grillimaisteri Ginger & Coconut -rubilla.”

Väntsin oma muurikkalemppari on tomaattinen lihapullapannu. Siinä voi hyödyntää mökkikeittiön säilykkeitä, oman pihan yrttejä ja valmispullia. Pannun laidalla Väntsi paahtaa lisukkeeksi leipää, jota voi dipata herkulliseen tomaattikastikkeeseen.

Katso Meri-Tuulin muurikkalihapullien ohje täältä! 

 

Muurikka mahdollistaa ruoanlaiton yhdessä

Muurinpohjapannulla kokkailussa on muitakin hyviä puolia.

”Pannun ympärille mahtuu monta kokkia, eikä kenenkään tarvitse törmäillä yksin pimeässä ja epäkäytännöllisessä tupakeittiössä. Myös tiskaaja pääsee helpolla, kun ruoka tehdään ja tarjoillaan samassa astiassa: pannulla! Lisäksi syötävää riittää isommallekin porukalle.”

Joko tekee mieli kaivaa mökillä muurikka käyttöön?

 

Meri-Tuulin top 3 ruokasuosikit mökille

1. Tomaattimurska. ”Mökkini ruoka­komerossa on aina tomaattimurskaa. Freshona Bion uutuuksissa on sopivasti mausteita.”

2. Pitaleivät. ”Lidlin paistopisteen pita on täydellinen leipä kastettavaksi tomaattiseen kastikkeeseen, joko sellaisenaan tai muurikan reunoilla paahdettuna.”

3. Halloumi.”Kaikki rakastavat halloumia! Raastetun halloumin sijaan voit hyödyntää pannussa edelliseltä mökkiaterialta ylijääneet grillatun halloumin tähteet.”

 

Kuinka syödä terveellisesti mutta edullisesti? Lue täältä Meri-Tuulin vinkit ruokaostoksille.